• 9.370.338 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Tom Daley

Met onder meer: Kaya Scodelario, Dougray Scott en Ed Skrein

Plot Tiger House

"12 Hours, 4 Killers, 1 Way Out."

De film vertelt het verhaal van een tiener die geconfronteerd wordt met een gewapende bende die bij haar vriendje ingebroken heeft en hem en zijn familie hebben gegijzeld. Ze hebben haar nog niet gezien, maar ze is wel in het nauw gedreven. Dit laat haar geen andere keus dan terug te vechten...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zoutloze Britse home-invasion thriller die van A tot Z uitgekauwd is. Op alle vlakken nogal pover. Britse thrillers/horrors zijn van nature niet de meest sprankelende films, maar kunnen met de nodige ballen nog wel eens verrassen. Die zijn dan vaak érg kil geschoten. Dat is met Tiger House duidelijk niet het geval. Mist een beetje de meedogenloosheid die je mag verwachten van zo'n kat en muis-spel. The Seasoning House (2012) had dezelfde flaws w.m.b, maar die had tenminste een wat rauwer kleurenpalet en enige flair. Dit is een typische, gladde indie-film die vooral veel tussen de lijntjes blijft tekenen. Dat levert zelden iets goeds op..

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Een scenario dat op personages, spanning en actie berust. Geenszins geeft TIGER HOUSE de indruk ergens op één van die drie elementen te floreren. Zelfs de korte speelduur kan niet voorkomen dat het plot er langgerekt uitziet.

Ten eerste hebben Scodelario (Kelly) en Boyd (Mark) als koppel geen chemie, wat de geloofwaardigheid niet ten goede komt. Ten tweede zien we aan het begin hoe Kelly gewond raakt aan haar been, maar daar is tijdens de inbraak geen sprake meer van. Net dat had interessante situaties kunnen opleveren en meer spanning in het verhaal kunnen opbrengen. Daar schortte het immers aan. Van zodra de schurken in het huis zitten, kent de film een sloom tempo, versterkt door een langdurige hide-and-seek van Kelly. En je zou kunnen stellen dat de boeven blind zijn daar zij haar, ‘verborgen’ in een hoekje of aan de trapspijlen, niet opmerken.

Ten derde mag gezegd dat de actie serieus te wensen overlaat, als je het al actie kunt noemen natuurlijk. De inbrekers waren, zoals Jeroen hierboven reeds meldt, te braaf en ze hadden gerust meedogenlozer uit de hoek mogen komen. Slechts twee schurken konden zich enigszins een profiel aanmeten, waardoor de andere twee overbodig in het verhaal staan en letterlijk enkel als uitkijkpost dienen. Tenslotte wordt Dougray Scott – toch de sterkhouder onder deze acteurs - te onderbenut, terwijl zijn personage het meeste potentieel in zich heeft. Je verwacht dat Shane iets meer ruimte krijgt in het tweede deel, maar ook daar staat hij er voor Piet Snot bij. De acteurs vervallen in typetjes en dit zorgt voor een grotere voorspelbaarheid.

Als home invasion-film kan TIGER HOUSE alvast niet tellen. Kleine, maar ook echt kleine 2*.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Aardige thriller, maar ook niet meer dan dat.

avatar van broncode

broncode

Redelijke home invasion film, die vergeleken met alle Amerikaanse low budget aktie films best wel goed te pruimen is.

Het einde kent een redelijke twist, die het geheel op een iets hoger niveau brengt.

avatar van bjerik76

bjerik76

De (slechte) poster verraad al veel over de film.
Toch was vooral het eerste gedeelte van de film wel eg spannend/goed.

Maar dat alles elke keer met dezelfde afgebroken pijltje moest gebeuren, wat ze in dr handtasje bewaarde was wel erg over de top.
er waren genoeg andere dingen te pakken nog lijkt me, ren eens naar de keuken, of pak die knuppel onder het bed
De film duurt uiteindelijk net te lang, ook al is normaal gesproken tegenwoordig 80 minuten wel erg kort.
Het eerste gedeelte was daarom ook sterker dan het 2e gedeelte.

avatar van blurp194

blurp194

Beetje te braaf.

Op zich zit het idee goed in elkaar, maar de uitwerking heeft wat teveel last van dat er in dit genre al veel te veel films zijn die lomper, erger en gewelddadiger zijn. Dan krijg je snel dat dat wat tegenvalt.

Toch is het niet echt een slechte film, de acteurs zijn goed genoeg en Kaya Scodelario voldoet prima voor de rol die ze hier neerzet - hoewel ze ook wel beter kan. De beelden zijn ook prima, en het verhaal heeft ook wel weer wat leuke ideetjes in zich. Hoewel een van de betere dan misschien vooral bedoeld is om Kaya in dat mooie rode jasje te krijgen, het werkte wel vond ik. En hoe dat met die pijl zat, tja, je moet wel een beetje op blijven letten.

avatar van Noodless

Noodless

Best onderhoudend en voldoende spannend. Kaya Scodelario doet het wel aardig, de familie duidelijk wat minder. De korte duur is hier een voordeel en er zitten een paar leuke ontsnappingspogingen in de film. 6/10

avatar van Kondoro

Kondoro

Tiger House

Een taaie, Britse thriller film die eigenlijk niet zo sopeciaal was, spanning was ver te zoeken en eigenlijk een verhaal had het ook niet. Tiger House kwam ik toevallig tegen op Netflix (stond op de voorpagina als aanbeveling) en ik dacht: "waarom ook niet?" dus ben hem maar meteen gaan kijken. Ik moet zeggen dat de setting van de film er goed uitzag, niet al te moeilijk maar wel zo gemaakt dat het niet saai werd, het verhaal was overigens wel aan de saaie kant en dat vermaakte mij niet. Het acteerwerk was redelijk maar de hele film was eigenlijk niet zo speciaal evenals leuk. De één vind het leuk, ik vond hem helaas aan de saaie en trage kant, kon mij in iedergeval niet genoeg vermaken!

avatar van Daan258

Daan258

Een vreselijk saaie thriller zonder enige spanning, verhaal of wat dan ook.

Zo standaard als het maar kan zijn.

Helaas niet mee vermaakt.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van Shaky

Shaky

Leuke standaard thriller die dankzij het redelijke acteerwerk en vlotte tempo het kijken waard is. Het verhaal zelf rammelt van alle kanten en wordt minimaal uitgewerkt maar al met al zijn het 75 amuserende minuten.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Redelijk geacteerde, maar ietwat tamme misdaad/thriller. We've seen it all before en de twist in de climax had ik na een klein half uur al in de gaten. Ook het ongeloofwaardige einde doet de film geen goed. De film heeft te weinig nieuws te bieden in het 'Home Invasion' genre.

2* afgerond naar beneden.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Pover nietszeggende "thriller"...

avatar van boemboem27

boemboem27

Heel matig filmpje, die pas het laatste half uurtje enigszins interessant wordt.

duurt allemaal veel te lang.

veel onlogische zaken, slecht verhaaltje.

wel mooie hoofdrolspeelster Kaya Scodelario die Kelly speelt.

en dat was het dan ook wel.

als je echt maar ook echt niks anders te doen hebt kun je dit... gelukkig korte filmpje van 80 min nog wel wegkrijgen