• 9.371.052 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Cary Hill

Met onder meer: Doug Bradley, Nicole Beattie en Kailey Marie Harris

Plot Scream Park

"Death is the new attraction."

Een pretpark moet vanwege tegenvallende bezoekersaantallen zijn deuren sluiten. In zijn wanhoop bedenkt de eigenaar een plan om zijn pretpark te redden. Het plan omvat het vermoorden van personeelsleden als entertainment voor de bezoekers. Het duurt niet lang voordat de eerste druppel bloed vloeit.

avatar van 606

Vet

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Death is the new attraction".

Nice .

avatar van tattoobob

tattoobob

Doug Bradley

avatar van Noodless

Noodless

Pffff....eigenlijk veel negatieve kritiek : weinig vermaak, slappe kills, flutverhaal, geen spanning ....

Neen, deze film kan je beter overslaan. 1/10

avatar van perceived

perceived

Niet best en toch best leuk.

Spanning ontbreekt nogal en 't is nogal een knullige film. Retro-sfeertje is echter prima voor elkaar. Mede dankzij de situering in dat, nostalgische en verpauperde, pretpark. Soundtrack sluit daar goed op aan, al zijn de sounds en muziek (zoals wel meer) niet al te best gedoseerd. Dialogen zijn vaak waardeloos, maar de nostalgische sfeer en muziek maakten dit voor mij nog best een aardig filmpje. 5/10*

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Lol heb deze hier al enige tijd liggen, maar alleen al die zeer lelijke poster weerhoud mij deze toch op te zetten, zelfs het meest dode moment geeft deze voorlopig geen kans...

avatar van Shadowed

Shadowed

Idioot.

Scream Park werd enkel en alleen gekeken omdat de film zich naar verluid in een pretpark zou afspelen. Het woord zit hem ook eigenlijk al in de titel, "Park". Jammer genoeg is pretpark hier maar een term, want veel attracties, spookhuizen en leuke omgevingen zal je in deze film niet aantreffen. Wel een raar logo in de opening van de film.

Deze film kent totaal geen logica. Het is een bekend element binnen horrorfilms dat niet alles een duidelijk antwoord heeft, en niet helemaal klopt, maar in deze film is eigenlijk elke keuze ridicuul. De ergste keuze vind ik nog een keuze die op het eerste gezicht onschuldig lijkt, namelijk het hebben van seks in een openbaar pretparktoilet. Walgelijk toch? Ik kies nog liever de buitenlucht onder een attractie dan die vieze bende daar.

Maar kleine punten terzijde, deze film is niet bepaald geweldig. De vormgeving van bijna alles is tragisch te noemen, en de plekken waar ze hebben gefilmd vormen een grote, gemiste kans. In plaats van de attracties in de trekken en daar allerlei fun uit te halen kiezen ze hier vooral voor een enkel gebouw. Het kantoortje om de hoek. Een saaier plekje bestaat waarschijnlijk niet.

De moorden zijn nog wel lollig en de beperkte beelden van het pretpark zijn het waard, tot dusver mijn complimenten voor de film en redenen waarom dit niet beloond wordt met de laagste score mogelijk. Het acteerwerk is werkelijk dramatisch te noemen. Levenloos gespeeld, alsof robots de rollen hebben aangenomen. Vreselijk gewoon, met zeer houterige dialogen bij inbegrepen.

Scream Park is een slechte film, dat mag alvast duidelijk zijn. Leuk dat ze nog acteurs als Bradley hebben weten te strikken, verder is dit rommel van de bovenste plank. Leuke locatie, leuk idee, wonderbaarlijk slechte uitvoering. Het blijft jammer, want ik kan films die in een pretpark afspelen doorgaans erg waarderen, maar bij deze was daar geen sprake van.