• 9.370.041 stemmen

Geregisseerd door: Gísli Snær Erlingsson

Met onder meer: Orto Ignatiussen, Hjalti Rúnar Jónsson en Hans Tittus Nakinge

Gesproken taal: IJslands

Plot Ikíngut

Een kleine Groenlandse jongen spoelt per ijsberg aan op IJsland, waar hij terechtkomt in een dorp vol bijgelovige mensen, die in hem een kwade geest zien. Hij redt echter een lokale jongen van een lawine, en al snel worden de twee vrienden. De dorpelingen proberen ondertussen de Groenlander gevangen te nemen of zelfs te vermoorden.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Prachtige film. Helaas niet zo bekend, dat blijkt ook uit de aantal stemmen en berichten(!)

Mooi verhaal, goed geacteerd en origineel verhaal. Zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van Vera

Vera

Een hele lieve, schattige film.

Dat jongetje speelt ook heel erg lief!

Leuk en lief verhaal. 4 sterren!

avatar van DOA

DOA

Ik vond het wel een leuke film... En weer zie je maar eens hoe stom vooroordelen zijn... Ze proberen een bruin jongetje blank te maken door em goed te schrobben.... En meteen voelen ze zich beter dan dan het jongetje, terwijl ze iets van hem kunnen leren.... maar uiteindelijk draain ze gelukkig bij... van mij ook 4*.

avatar van clairest

clairest

Wel een schattige film. Beetje saai, maar al het authentieke van dat leven op Ijsland maakt het weer goed. 3 sterren.

avatar van Alastor

Alastor

Eens!

avatar van ewalk

ewalk

goede kinderfilm die zeker ook volwassenen aanspreekt.

Leuk geacteerd en leuke sfeer.

3.5 ster

avatar van Mug

Mug

Jeugdfilms zoals jeugdfilms horen te zijn. Prachtige aankleding, adembenemend mooie ijs- en sneeuwlandschappen, spanning, avontuur, en natuurlijk een moralistische boodschap die erin wordt geramd maar toch niet tot vervelends toe. Thema's vriendschap en vreemdelingenhaat door vooroordelen worden op een treffende manier uitgedragen door het zoveelste Scandinavische jeugdfilm-meesterwerkje, ook al worden cliche-personages niet geschuwd. Fijn, erg fijn. 4* zijn meer dan verdiend.

avatar van wwelover

wwelover

Jaren geleden gezien, in groep 7 of 8. Erg mooie film kan ik me herrineren.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben.