• 9.222.470 stemmen

Night Has a Thousand Eyes (1948)

Drama / Film noir | 81 minuten

Genre: Drama / Film noir

Geregisseerd door: John Farrow

Met onder meer: Edward G. Robinson, Gail Russell en John Lund

Plot Night Has a Thousand Eyes

"Never Have the Stars Looked Down on an Adventure Like This!"

Na een zelfmoordpoging van Jean Courtland onderzoekt haar verloofde haar verleden en stuit op ex-goochelaar John Triton, nu een kluizenaar. Het blijkt dat Triton voorspellende visoenen had waar hij niet mee om kon gaan.

John Triton / 'The Mental Wizard'

Whitney Courtland

Melville Weston

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Deze zou ik graag zien. Jammer dat er geen spoor is van een DVD-release.

avatar van Mescaline

Mescaline

Vooral de moeite waard door de erg spannende laatste 30 minuten. Het begin van de film vond ik maar stroef verlopen en had moeite in het verhaal te komen, pas toen het verleden van de hoofdrolspeler meer bekend was en ze over gingen tot de orde van de dag werd het een stuk boeiender voor mij.

Jammer dat het begin iets wat te geforceerd aan voelde, maar gelukkig dat de laatste 30 minuten dit grotendeels goed maakte.

avatar van gauke

gauke

Een vakkundig gemaakte, intrigerend en in eerste instantie spannende film noir (helaas werd het verhaal op een bepaald moment wel voorspelbaar). De productie was prachtig gefilmd in toepasselijk zwart-wit. Over het algemeen vond ik de cast goed spelen; met name Edward G. Robinson in de rol van de tragische held. Gail Russel (mooie veelzeggende grote ogen) daarentegen viel me wat tegen.

avatar van Biosguru

Biosguru

Redelijk verhaal erg mooi gefilmd. Jammer dat deze niet in hoge resolutie te zien is. Cameraman John F. Seitz zijn werk is altijd mooi om te zien en zo subtiel dat het in lage resolutie wat wegvalt. Denk aan textuur van kleren, diepte, contrasten, etc.

avatar van starbright boy

• 22010 berichten

Op blu bij Indicator in juli

avatar van starbright boy

• 22010 berichten

John Farrow, de vader van Mia maakte deze film en heeft Uberhaupt eel noirs en noir stained films gemaakt. Vorig jaar zag ik een beroemde film van hem (The Big Clock) en een minor werk (A Bullet is Waiting). Die behoorden geen van beiden tot mijn favorieten. Deze ook niet meteen, maar ik vond dit al wel een stuk fijner.

De film suggereert een bovennatuurlijke verklaring, maar hij laat uiteindelijk fraai in het midden of dat zo is Een sterk punt van deze film. Robinson (hele fijne acteur) is de ster en heeft ook de meest dankbare rol. Russel voldoet. Lund is wat kleurloos. De film is naar een boek van de bekende pulpschrijver Cornel Woolrich die heel veel verfilmd is. Vaak als noirs in de noirtijd, maar soms ook andere genres of latere Franse films van bijvoorbeeld Truffaut.

Farrow is een gekke regisseur die erin slaagde om een combinatie te zijn van een alcoholist, een versierder en een zeer gelovige katholiek die zelfs boeken schreef over pausen enzo.