• 9.370.349 stemmen

Geregisseerd door: Johan Kaos

Met onder meer: Ole Christoffer Ertvaag, Herbert Nordrum en Anders Rydning

Gesproken taal: Noors

Plot Pornopung

Net als alle jongemannen van zijn leeftijd verlangt Christian naar seks, vrouwen, liefde, succes en populariteit. Met behulp van zijn twee studentenwoninggenoten wil hij zichzelf in het nachtleven van Oslo bewijzen. Maar in plaats van eindeloos geluk neemt alles een verschrikkelijke wending...

avatar van 606

Die titel

avatar van gauke

gauke

Een hilarische en bij tijden dramatische sekskomedie, met donkere, gênante en pijnlijke elementen over een, wanneer het op meisjes aankomt, onzekere jongeman die op weg is volwassen te worden. De onderliggende thema's zijn de te verwachte standaard en clichématige (er zijn jongens/mannen die meisjes/vrouwen enkel zien als objecten waar ze hun piemel in kunnen stoppen en daarmee willen scoren)rolverdeling tussen mannen en vrouwen, seks, alcoholgebruik, relaties en succes. Zowel de regie, de verhaallijn als de cast vond ik sterk.

Gezien met Engelse ondertitels.

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Ik heb hem er op gezet met de gedachte dat hij er na 5 minuten weer af zou gaan, verwachte een hele flauwe komedie met alleen maar seks en flauwe grappen, maar wilde het toch proberen. Hetwas toch wel wat anders dan verwacht, wel genoeg seks haha, maar meer een rauwe dramafilm dan komedie, hoewel er genoeg te lachen viel. Al met al een hele mooie film!

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin een student, door zijn twee kamergenoten, wordt opgeleid in het versieren van vrouwen. De film begint alleraardigst, maar het valt allemaal al vrij snel in herhaling. Ook helpt het niet als tijdens het laatste gedeelte de toon drastisch wijzigt.

avatar van pvl63

pvl63

Aardige film over een plattelandsjongen die iets te snel volwassen wordt in de grote stad. Leuk inkijkje in de jongerenscene van Oslo.

avatar van UltraMovieKiller

UltraMovieKiller

Verassend! Ik had een leuke standaard komedie verwacht met wat drama op driekwart en een zoetsappig goed einde, niets bijzonders, maar de film had meer in zijn mars dan een dertien in één dozijn.

Goede humor en prima acteerwerk door de hele film, en de wending die die film neemt was overtuigend en trok je nog iets meer de film in. Zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van Fransman

Fransman

Had er eigenlijk weinig verwachtingen van. Dacht veel geschreeuw en weinig wol. Maar dat viel mee. Zo oppervlakkig en lollig is het allemaal niet. Vooral niet naarmate de film vordert Dan zie je toch aardig wat mensen de vernieling in gaan. Heb de volle speeltijd geboeid zitten kijken. Is ook best boeiend om een inkijkje te krijgen in de sociale omgangsvormen van jonge mensen. Hoe ze met relaties en seks omgaan. Al geldt dat ook weer niet voor iedereen denk ik. Maar het knappe van het verhaal vond ik wel dat de makers niet in de valkuil van 'onervaren jongen valt in de handen van foute vrienden' zijn gevallen. Het zijn genuanceerde personages in wie je je wel kunt verplaatsen.

Zoals gauke al zei: verhaal, regie en cast zijn sterk. Een dikke acht wat mij betreft.

avatar van BBarbie

BBarbie

Seks, drugs en… een zwart gat. Sociaal-psychologisch verhaal over een jongeman —nog groen achter zijn oren— die door studiegenoten ondergedompeld wordt in het lege uitgaansleven van de grote stad, waar een bedpartner scoren gezien wordt als het toppunt van mannelijkheid. De film zou bedoeld zijn als komedie, maar er valt verdomd weinig te lachen in deze machofilm, waarin vrouwen afgeschilderd worden als een genummerd lustobject. Naar het einde toe trekt het verhaal ietwat bij, maar onvoldoende om de bagger die eraan vooraf gaat weg te poetsen.