• 9.370.274 stemmen

Deo Web-toon: Ye-go Sal-in (2013)

Misdaad / Horror | 104 minuten

Met onder meer: Lee Si-young, Uhm Ki-joon en Hyun Woo

Gesproken taal: Koreaans

Plot Deo Web-toon: Ye-go Sal-in

"Spirits Never Forget."

Ji Yoon is een cartoonist die een populaire web comic-onderhoudt. Ze geniet van haar succes, tot op een dag een onbekende de moorden uit haar strips in het echte leven na-aapt. Ji Yoon is aangeslagen, maar detective Lee Ki-cheol verdenkt haar ervan meer informatie te hebben over de moordenaar en plaatst haar zelfs bovenaan zijn lijst van verdachten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Detective Lee Ki-cheol

Kim Young-soo

Seo Mi-sook

Young Mi-sook

Jo Seo-hyun

Chief Detective

Young Jo Seo-hyun

Immature Mother

Begin is beter dan het eind.

Yong-gyun Kim leverde ooit met Bunhongsin een erg tof horrorfilmpje af, en ook in het begin van deze film lijkt hij die kant op te gaan. Slick en stijlvol, zoals je van een Koreaanse film mag verwachten. De moorden zien er gaaf uit, vooral in combinatie met de strip-achtige switches. Cool effect.

Jammer genoeg verdwijnt dit een beetje na het eerste half uur, en neemt het politiewerk over. Een duidelijk minder deel van de film, waardoor het middendeel bij momenten een beetje saai wordt. Als kijker wordt je ook overladen met een hoop achtergrondverhalen, het ene nog mysterieuzer dan de volgende, waardoor het allemaal wat te uitleggerig wordt. In plaats daarvan had Kim de focus meer op de spanning kunnen houden.

En zo dooft de film jammer genoeg een klein beetje uit. In het tweede deel zitten nog steeds een paar toffe scenes, maar niks meer dat de openingsscene evenaart. Had de film zich wat meer aan het beginconcept gehouden had er een beter filmpje uitgerold, nu is het vooral het eerste deel dat overtuigt, met wat aardige scenes in het tweede deel om de rek er niet volledig uit te halen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Tot nu toe een vet horrortje hoor....ik ben op de helft,morgen kijk ik hem verder af en zal ik mijn oordeel vellen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Tof horrortje...vooral het eerste drie kwartier is lekkere asian horror,daarna zwakt de boel wat af.Uiteindelijk blijft er toch wel een goed Zuid-Koreaans horrortje over..ik hou er van.

Aanrader voor diegene die van asian horrors houden.