• 9.372.610 stemmen

Yat Goh Laan Diy Dik Chuen Suet (2001)

Komedie / Misdaad | 94 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titel: A Gambler's Story

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Marco Mak

Met onder meer: Suki Kwan Sau-Mei en Francis Ng

Gesproken taal: Kantonees

Plot Yat Goh Laan Diy Dik Chuen Suet

Suki is een toegewijd gokker. Wanneer Cher, Suki's vriendin, hem voor de zoveelste maal uit de schulden moet helpen is ze zijn gokverslaving beu en breekt met hem. Suki belandt in een karaokebar waar hij Princess Fragrance leert kennen. De twee verliezen elkaar al snel uit het oog, maar maanden later ontmoeten ze elkaar weer in Macau, waar ze beiden schulden moeten aflossen bij Brother Face, een lokale maffiabaas.

Matige comedy van Marco Mak.

In het begin wordt één of andere vage analogie tussen rollercoasters en gokken opgehangen. Dat moet dan als basis dienen voor de rest van de film, waarin Francis Ng's personage de hele tijd ups en downs te verwerken krijgt.

De film kent een aantal aardige scenes, vooral aan de comedy kant dan. Het drama wil minder lukken, Ng is ook niet zo geschikt voor dit soort filmpjes eigenlijk. Zie hem liever in de wat stijlvollere rollen waar hij tegenwoordig in te zien is, dit vlottere, jonge gaat hem ietwat moeilijk af.

Al bij al is het geen vervelend filmpje, al vind ik het einde wel compleet onbegrijpelijk. Doorheen de film wordt er toch een redelijk los en vrij sfeertje aangehouden, waarom het dan uiteindelijk toch met een emotionele downer moet eindigen is mij een raadsel. Sommige films baten bij een "slecht" einde, deze helemaal niet.

Jammere keuze die een wat rare stempel op de film drukt, maar verder is het best aardige filler, al moet je er niet teveel van verwachten en heeft Mak ook gewoon veel betere films op z'n naam staan.