• 9.378.888 stemmen

Geregisseerd door: Yong-hwa Kim

Met onder meer: Xu Jiao, Sung Dong-il en Kim Kang-woo

Gesproken taal: Koreaans en Mandarijn

Plot Mi-seu-teo Go

"Introducing the most extraordinary gorilla in the world."

De vijftienjarige Wei-wei blijft alleen achter met haar gorilla Ling Ling als haar grootvader sterft. Haar grootvader was de baas van een circus en had Ling Ling getraind om te honkballen en deze heeft opmerkelijke vermogens als het gaat om het raken van ballen . Manager Choong-Soo Sung hoort over Ling Ling en biedt de gorilla een contract aan om in de Koreaanse honkbal-eredivisie te spelen. Weiwei en Ling Ling reizen vol hoop af naar Korea en Ling Ling wordt al gauw een honkbalsensatie. Een concurrerend team weet echter een gorilla genaamd Rating binnen de ploeg te halen.

Sung Choong-Soo

Detective So

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Redelijk. Had na het plot gelezen te hebben de film meer tongue-in-cheek verwacht maar neemt zich eigenlijk best serieus -goed te merken aan de overdreven opgezette muziek-, soms iets serieuzer dan me lief is. De wél humoristische stukken vallen daarentegen best goed, de CGI is prima en de cast ben ik ook over te spreken. Wel iets aan de lange kant, mocht best een kwartiertje korter (bijv. het gorilla-gevecht op het einde had van mij echt niet gehoeven).