• 9.374.505 stemmen

Alternatieve titel: Favela

Geregisseerd door: Ernie Barbarash

Met onder meer: Michael Jai White, Neal McDonough en Hazuki Kato

Plot Falcon Rising

Voormalig marinier John 'Falcon' Chapman, een duistere antiheld die lijdt aan een post-traumatische stressstoornis en die wordt gedreven door schuldgevoel, vernietigt zichzelf tenzij hem iets gegeven wordt om te vernietigen. Wanneer Chapman's zus op brute wijze wordt aangevallen tijdens een opdracht in Brazilië, vliegt hij naar Sao Paulo om de aanvallers op te sporen. In de louche onderwereld van de stad komt hij al snel in aanraking met een wereld van drugs, seks, corrupte agenten en georganiseerde misdaadsyndicaten die vechten om de macht.

avatar van eka81

eka81

weet iemand iets over deze film?

avatar van DiDa

DiDa

Onlangs heeft een screening plaatsgevonden. Film zal in het voorjaar wel gereleased worden.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Jai gaf zelf in een interview aan dat dit de film is die hij altijd al heeft willen maken, dus ben benieuwd.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Iron Maiden schreef:

Ik ook.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Meet John 'Falcon' Chapman, America's New Action Hero." ... " !!!

Heerlijke Old-school !!! 'Falcon Rising' aka 'Favela' is de nieuwe actie-thriller van

Regisseur Arnie Barbarash ('6 Bullets'), de beste man levert hier een juweeltje in het genre af.

Prachtige Old-School Actiefilm met fantastische gevechten,

het moet gezegd de choreografie is werkelijk adembenemend te noemen

zonder dat de camera rare bochten maakten.

Een indrukwekkende bikkelharde Actiefilm die me het gevoel terug gaf van de gouden oude

dagen met een fysieke Michael Jai White met heerlijke moves in de hoofdrol.

Lateef Crowder laat ook (opnieuw) zien heel wat in zijn mars te hebben.

Larnell Stovall ('Undisputed 3') verzorgt de puike choreografie die in deze film echt

wel een positief opvallend feit is.

De gevechten zijn werkelijk smullen geblazen, waarin Michael Jai White (meestal gewoon

met zijn moves) dikwijls in de minderheid is ... zowel in aantal en met allerlei wapens tegenover hem.

Michael Jai White met de nodige charisma en heerlijke dialogen kent ook enkele grappige

coole scènes, zoals bv in die supermarkt ! (Even dacht ik met een vette knipoog aan

'Cobra') !

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Een nieuwe Michael Jai White, gaat op het lijstje! De twee berichten hierboven zijn positief in ieder geval.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I'm not your regular tourist."

Blijkbaar moet dit de film zijn die Michael Jai White al een tijdje wil maken. De potentie is daarvoor op zich wel aanwezig, maar het komt niet helemaal uit de verf.

Het verhaal is uiteraard zo clichématig als het maar kan zonder enige verrassingen, zelfs de bad guys herken je al gauw. Hier wordt opvallend veel tijd aan besteed, desondanks is het redelijk onderhoudend te noemen. Hierbij werkt Brazilië als setting prima; in ieder geval weer eens wat anders dan een Oostblokland. White zelf zet voor zijn doen een aardige rol neer.

Jammer genoeg is de actie in de eerste helft maar sporadisch aanwezig en als er dan een vechtscène plaatsvindt, is het vrij snel afgelopen. Gelukkig komt er in de tweede helft schot in de zaak en krijg je als kijker een aantal vermakelijke gevechten voorgeschoteld. Ik had alleen wel meer capoeira willen zien in het geheel.

Al met al is 'Falcon Rising' best oké, maar ik heb het gevoel dat niet alles er is uitgehaald. Toch ben ik benieuwd wat er hierna zal komen, omdat er gehint wordt naar een vervolg.

2,5 Sterren.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Tegenvaller. weinig gevechtsscenes en degene die er zijn vallen beetje tegen. Verhaal natuurlijk is al helemaal waardeloos, maar goed daar kijk je dit soort films niet voor. Al bij al niet best.

avatar van Gympie70

Gympie70

Zonet gezien maar ik sluit aan wat hiervoor erover gezegt is. vond hem zwaar tegen vallen vandaar een 1,5

avatar van hans233

hans233

Ik heb mezelf prima vermaakt met deze film

avatar van Brabants

Brabants

Als martial arts films fan kom je met 'Falcon Rising' behoorlijk aan je trekken. Een standaard verhaal als decor hebben ze vrijwel allemaal gemeen dus dat maakt niet uit, want de vechtscènes zitten hier verbluffend goed in mekaar. Michael Jai White bewijst met dit optreden dat het acteerwerk hem ook zonder moeite goed afgaat. Na 'Blood and Bone' en 'Black Dynamite' is deze film wederom geslaagd. Ernie Barbarash geeft na Jean-Claude Van Damme een generatie van jongens als Scott Adkins en Michael Jai White de kans, maar deze laatst genoemde zou groter werk zeker aankunnen.

avatar van Draconian

Draconian

Ik vond hem zeer vermakelijk!

avatar van MovieMind

MovieMind

13 in een dozijn tv filmpje..

Matig tot slecht, en dat komt vooral door het belabberde acteerwerk.

Er zitten wel wat aardige elementen in maar ook dat kan de film niet redden.

Deze film sla ik de volgende keer over.

avatar van gauke

gauke

Voor mij de eerste productie met Michael Jai White; hij schijnt een bijrol(letje) gespeeld te hebben in 'The Dark Knight', maar dat kan ik me niet meer herinneren. Een ontwapenende 47 jarige hunk met een stel spieren (wat een biceps!) waar menig bodybuilder jaloers op zal zijn.

Ik zag een solide actiefilm met een simpel voorspelbaar en clichématig plot. Maar door de talrijke ouderwets en spectaculair ogende martial art gevechtsscènes, vond ik deze productie best te pruimen. Er is niet direct een nieuw icoon opgestaan, maar toch kan Michael Jai White de nieuwe en frisse zwarte tegenhanger worden van Jean-Claude Van Damme. Zijn personage is complexer en hij is de held met tegenzin.

avatar van schumacher

schumacher

Vermakelijke aktie film al bestaan er idd al veel films zoals deze.

Leuke aktie toch wel, natuurlijk het einde overdreven want als je zo 3 mannen voor je hebt dan ben je dood je mag dan nog een goeie vechter of wat dan ook zijn maar goed het is film he haha.

Zeker leuk om gezien te hebben.

avatar van JdeB

JdeB

Lekker standaard B formulewerk. Ik heb mindere films gezien met een hoger budget (4,5 miljoen USD) dan deze prent. Mooie settings, een (dom maar) vermakelijk verhaal en prima knokscenes.

Het knokniveau van Blood and Bone (zijn beste (knok)werk) wordt niet bereikt, maar dat mag de pret niet drukken. Gewoon degelijk.

avatar van filmkul

filmkul

Iets boven gemiddelde actiefilm. De film heeft een standaard verhaal dat puur als kapstok biedt voor de nodige actie. De settings zijn mooi. De actiescenes redelijk, maar niet bijzonder. Het acteerwerk is wat vlakjes. Gewoon niet te veel bij nadenken en kijken. 2.5/3.0

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Enorme B film met een zwak verhaal en matig tot slecht acteerwerk. De gevechten zijn niet heel slecht maar goed is anders. Tegenvaller. 2 sterren

avatar van dwid

dwid

Simpel, doch vermakelijk filmpje.

avatar van DiDa

DiDa

Shinobi schreef:

"I'm not your regular tourist."

2,5 Sterren.

Wilde net een recensie schrijven, maar deze recensie is precies zoals ik erover denk. Lang naar deze film uitgekeken. Verwacht absoluut geen Blood & Bone achtige film. Falcon Rising had heel veel potentie, maar heeft uiteindelijk te weinig actie. Echt jammer!!

avatar van tattoobob

tattoobob

Een dertien in een dozijn film die net even boven de andere uitstijgt...goede choreo met de gevechten en een aardige acteur die ik nog niet kende maar die van mij betreft wat langer mag blijven...hij doet het beter als de gemiddelde Expendables..

Verder een niet al te moeilijk verhaal met wat leuke actie....van mij mag het allemaal wel wat harder.

Omdat het mijn genre niet is kan ik deze film toch nog waarderen omdat hij best leuk wegkijkt.

avatar van mcgraig

mcgraig

Typisch zo'n film die prima vermaakt terwijl je weet dat je naar een waardeloos prul zit te kijken. Intens slecht geacteerd, waardeloos script (voor zover daarvan sprake is) en amateuristisch geschoten. De knokpartijen zijn nog het beste maar nog steeds onder het niveau van de mindere Van Damme's uit de jaren 80/90

avatar van DragQueen

DragQueen

Doorsnee Actiefilm, met prima actie en gevechten. Michael Jai White is op zijn plaats in de hoofdrol, en doet het naar behoren. 2,5 Ster.

avatar van Piratje

Piratje

Uiterst knap begin én slot van een verhaal dat afspeelt in de krottenwijken van Sao Polo.

Een voorspelbaar vlot verhaal over drugs, seks, mensenhandel, geld, luxe, armoede, opmerkelijke gevechten, corruptie bij hoog en laag... Alles wat men maar kan opnoemen in deze misdaadwereld.

De korte flashes uit het traumatische verleden van deze sterk gespierde zwarte John Chapman (Michael Jai White) komen zeer goed over en onderlijnen de acteerkwaliteiten van deze held in wording. Belooft voor de toekomst. Al kunnen we hier niet meer spreken van jeugdig talent.

Door het vlotte acteerwerk en enigszins voorspelbaar, maar erg actievol verloop van de film is me dit verhaal zeker 3,5 punten waard.

avatar van boemboem27

boemboem27

heerlijke actiefilm met Michael Jai White waar we denk ik meer van zullen horen.

voorspelbaar verhaal over drugs,kinderprostitutie etc.

good cops,bad cops etc.

allemaal voorspelbaar,maar lekker genoeg actie waardoor een goed verhaal voor mij op de 2e plaats komt.

gewoon kijken en genieten

avatar van Waku

Waku

Film die mij een beetje deed denken aan de jaren 80 klassieker "Action Jackson".

Deze "Falcon Rising" moet het niet hebben van acteer talent of een uitgekiende verhaallijn.

Maar eerlijk is eerlijk, de gevechten zien er stijlvol uit en de vaart blijft er goed in zitten.

Er is ruimte over gelaten aan het eind voor een vervolg.

En van mij mag dit best wel een nieuwe actie reeks worden.

Goed kijkvermaak.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Vermakelijke actiefilm met Michael Jai White (garantie voor actie) in de hoofdrol, met regie van Ernie Barbarash. Dit gegeven is van te voren best hoopgevend want White kan prima vechten en laat dat ook hier weer zien. Barbarash daarentegen heeft een aantal aardige actiefilms op zijn naam staan.

Verhaal technisch bied Favela Rising geen vuurwerk, want het is een vrij standaard verhaal. Qua invulling bied het dan een stuk meer vuurwerk, de actiescènes die rijkelijk aanwezig zijn worden goed uitgevoerd en zorgen voor een prima film voor tussendoor. Qua acteerwerk is het een stuk minder, maar de actiescènes zorgen dat deze film bij mij toch hoger scoort.