• 9.373.063 stemmen

The Crash (2013)

Drama | 120 minuten (miniserie, 2 delen)

Speelduur: 120 minuten (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: One Day like This

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Sarah Walker

Met onder meer: Brian McCardie, Cathy Sara en Daniela Nardini

Plot The Crash

Studente Kate Harper keert naar huis terug voor de kerstvakantie en voegt er zich bij haar vriend Tom, zijn broer Brian en zijn vrienden Rachel, Lea, Ashley en Ethan. Ze vertrekken in twee auto's naar een kroeg. Het is een regenachtige nacht en wanneer Tom, onmiddellijk gevolgd door Ethan, een vrachtwagen wil inhalen veroorzaken zij een ongeluk. Tom en Lea kruipen uit het wrak, maar niet iedereen heeft zoveel geluk. Wie heeft er schuld aan het gebeurde?

avatar van stinissen

Geweldige mini serie die luchtig begint en na mate de film vordert steeds meer impact heeft.

Verder uitstekende acteer prestaties vooral van Georgia Henshaw als Rachel Grew, De film is erg emotioneel en ik heb het niet droog kunnen houden. Een dikke acht dus 4*

avatar van timkraaijvanger

timkraaijvanger

Heftige miniserie over een zwaar onderwerp. Wel moet ik zeggen dat de crash nogal snel ging en dat er wel wat meer aandacht besteed had kunnen worden aan bepaalde details. Ook vond ik niet dat de bestuurders schuldig waren, maar juist de rode auto, die gevaarlijk reed. Waarom werd daar niet op ingegaan?