• 9.370.399 stemmen

Genre: Komedie

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tomoyuki Ito

Plot Stay Tuned

Middelbare scholier Hiroto heeft drie hobby's: radio, zwelgen in zelfmedelijden en masturberen. Als zijn alter ego Sandaime Tenshindon werkt hij mee aan een succesvol late-night radioprogramma, samen met Marcy, een delinquent die erg tegen hem opkijkt en Ayae, het meisje van zijn dromen. Maar dan groeit Marcy plots uit tot de held van de radioshow en begint Hiroto te vermoeden dat hij ook achter zijn meisje aan zit.

avatar van niethie

niethie

Aah, is het dan toch gelukt met toevoegen? Als ik had geweten dat het bijvoegen van acteurs niet verplicht is dan had ik het immers zelf gedaan.. Nja behoorlijk bizar onzinfilmpje dit. Toen ik ergens halverwege de middag van, ik dacht, de eerste dag van het Camera/Japan festival, in de lobby heel eenzaam, er nog niet in geslaagd bekende te stotten en dus enkel in het gezelschap van mijn cola stond te wachten tot mijn volgende film zou beginnen, kwam er een vriendelijk maar nogal awkward Japans mannetje naar me toe om me een flyer te overhandigen. Dit bleek later, na het brabbelen van wat steenkolen Engelse zinnetjes de regisseur te zijn die vergezeld door een vrouwelijke, eveneens Aziatische tolk, wiens Engels al niet veel beter was, iedereen individueel probeerde over te halen om zijn film te gaan zien. Toen ik hem eindelijk had duidelijk gemaakt dat ik al van plan was hem te gaan zien, iets wat hij niet helemaal leek te geloven tot ik hem mijn al gekochte ticket liet zien, begonnen beide hevig glimlachend naar me te buigen en bedankte me. En ja nu had het zo mooi geweest om dan later te kunnen zeggen dat ik op die manier, in mijn eentje (want de zaal was behoorlijk leeg) een klein meesterwerkje of nieuw aanstormende filmmaker had ontdekt, maar helaas. Origineel was het wel en grappig bovendien, zeker niet bizar slecht, maar over het algemeen sloeg het nergens op. Achteraf wel nog een Q&A waar de twee weer binnen kwamen wandelen en opnieuw een soort combinatie van schuchtig/vrolijkheid lieten zien om op het eind nog een foto met de hele zaal te willen maken, maar verder ook weinig nuttigs vertelde. Ik verwachte van een man die zijn personages om de vijf minuten masturberend in beeld brengt en ze hierbij soms letterlijk en figuurlijk in in hun eigen sperma doet verdrinken, toch wel op z'n minst iemand met een beetje humor. Misschien toch weer het contrast tussen oost en westerlijk humor? Dat weet ik ook niet altijd even goed te vatten. Nee, verwacht niet dat dit ooit nog verder uitgebracht zal worden, maar met net een uur en na drie al redelijk zware films ervoor was het ook wel even fijn als tussendoortje die dag (2,5*)

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Bijvoegen van acteurs is inderdaad niet noodzakelijk als er niks over te vinden is