• 9.373.064 stemmen

Geregisseerd door: Roze

Met onder meer: Gabrielle Stone, Greg Bronson en Olivia Cavender

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Speak No Evil

"The demon's got your tongue..."

Een alleenstaande moeder, Anna, krijgt de schrik van haar leven als haar dochter plotseling 's nachts verdwijnt. Ze gaat op onderzoek uit en merkt dat de bevolking van het stadje zich vreemd gedraagt. Al snel rijst bij haar het vermoeden dat de lokale kinderen bezeten zijn door demonische krachten en dat haar dochter eveneens groot gevaar loopt.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

ziet er interessant uit

avatar van Lizardking

Lizardking

we zullen eens gaan zien....

avatar van Shinobi

Shinobi

"He won't let you have her."

Gezien de vele overeenkomsten is regisseur Roze volgens mij geïnspireerd door Ahí Va el Diablo (2012).

Alleen is het nu op een iets grotere schaal met meerdere kinderen die vermist zijn. Het begint lekker mysterieus en als kijker weet je dat er iets met een demon in het spel is. Het is dan ook afwachten voor het goed en wel losgaat. Gelukkig neemt dit niet veel tijd in beslag; de korte speelduur zorgt voor een vlotte pacing waarin de gebeurtenissen elkaar vrij rap opvolgen.

Toch weet men de spanning gedegen op te bouwen. Hierbij komt met name de broeierige sfeer van het kleine stadje i.c.m. enkele visioenen goed naar voren. Het creëert een unheimlich gevoel dat zich uitbetaald in de tweede helft door een hoop gestoorde situaties te tonen alwaar chaos en wanorde heersen. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat de kinderen er - zoals het betaamt - eng uitzien.

Al met al een solide indie horror die mij in positieve zin heeft verrast. Wat mij betreft verdient 'Speak No Evil' deze lage score echt niet. De liefhebber zal deze titel wel op waarde weten te schatten.

3,5 Sterren.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Devil's Get Your Tongue." ... " !!!

'Verrassende' Horrorfilm !!! 'Speak No Evil' is een sfeervolle

opbouwende Horrorfilm die af en toe stevig en eng weet uit te pakken.

Zeker het bewijs dat je met beperkte middelen wel degelijk iets kan

maken die toch wel een bepaalde indruk kan nalaten !

De cast met de kinderen inbegrepen deden het naar behoren.

Het mysterieuze gedeelte werd sfeervol weergeven , net zoals de stevige

speldenprikken die deze horrorfilm in petto had.

avatar van FillumGek

FillumGek

Aangezien de vergelijking met Ahí Va el Diablo (2012) al werd gemaakt verwachtte ik een film met een laag tempo. Gelukkig pakt Roze het iets grootser aan wat naar mijn mening een vlottere, minder subtiele en betere film oplevert.

Speak No Evil besteed niet veel tijd aan een lang intro, en na tien minuten is het kwaad al geschied. Alle kinderen zijn verdwenen wat resulteert in een zoektocht en de ontdekking van een kwade demon. Om mij nog een beetje te vermaken met zo'n uitgekauwd verhaal moet je van goede huize komen. En dat doet Roze met medewerking van een heleboel enge kinderen. De make-up is minimaal maar zeer effectief en het overtuigende acteerwerk zorgde voor angstaanjagende scenes. Echt, die exorcist-scene van dat meisje met die halsband vond ik ijzersterk. Gelukkig had ik het geluid niet voluit staan anders zou de buurt vermoeden dat ik zelf een jong meisje aan het martelen was.

Het mysterie is uiteindelijk erg dun, al ben ik altijd wel geinteresseerd in demonology. Jammer dat zijn echte verschijning zoals bijna altijd weer matig is. Brakke editing ook. De film heeft een erg korte speelduur, waardoor hij in sneltreinvaart voorbij is. Een entertainende rit is het zeker.

avatar van Halcyon

Halcyon

Pijnlijk. Je probeert na het kijken van een film min- en pluspunten tegenover elkaar te zetten om zo tot een eindoordeel te komen, maar in dit geval helt de balans volledig over naar de negatieve kant. Jezus, wat deed dit pijn aan oren en ogen en het is me dan ook een raadsel hoe sommigen hier 3,5 sterren aan kwijt kunnen. Niet persoonlijk bedoeld, jongens, maar in de toekomst zal ik jullie suggesties toch met een korrel zout nemen. Ik had nochtans al een slecht voorgevoel...

Het script van dit vehikel is een rommeltje van het zuiverste water. Werkelijk alle clichés worden op een hoop gesmeten, gaande van duiveluitdrijvingen en lachwekkend in beeld gebrachte levitaties tot zogenaamd enge kinderen en een stel bijgelovige boerenkinkels. Dat valt op zich nog te verdragen, maar het probleem is het razendsnelle tempo en de schreeuwerige uitwerking waarmee de bewuste scènes aan elkaar geregen worden, alsof de regisseur erop gebrand was de set zo snel mogelijk te verlaten wegens buikkrampen. Nee serieus, het tempo ligt zodanig hoog dat de gebeurtenissen geen kans krijgen om te broeien. Daartegenover staat een tergend trage ontknoping die geen steek houdt en ontsierd wordt door de verschijning van een soort demon die klinkt en eruit ziet als een koe met kiespijn. Je moet maar durven om de kijker zoiets voor te schotelen. Spannend wordt het nooit wegens gebrek aan dosering en een overdaad aan zogenaamd enge scènes die in wezen slechts ergernis opwekken. Ook de make-up en effecten zijn trouwens niet om aan te zien. Een bleek gezicht, een plasje zwart braaksel, ... nee, zoiets moet echt beter. Om van dat brandende huis op het einde nog maar te zwijgen, want dat is werkelijk om te huilen. De film faalt kortom in al zijn facetten. Mijn devies: afblijven.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Aai, niet best. Ik zag - bij vlagen - wel dat Roze met een paar sterke, visuele ideeën aan Speak No Evil is begonnen. Kwaliteiten om z'n ideetjes aan elkaar te rijgen... dat ontbreekt. Volledig. Tot op het punt waarop het gewoon pijnlijk wordt. Ook een té groot arsenaal aan ''trailer-truucjes'' (haperingen, fade to black) die vooral veel lijken te verbloemen i.p.v versterken. Op die paar zeldzame momentjes na is het een verwaarloosbare toevoeging aan de shitload aan demonische films van de laatste jaren. Haalt het totááááál niet bij de eerder genoemde Here Comes the Devil. Daarvoor ontbreekt het aan puur (horror-regie) talent.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

aardig, maar ik moet bekennen dat het snel verveelt om aldoor kinderen van hot naar her te zien rennen om de volwassenen de verscheuren Flink aantal plotholes, tja, wat kan ik zeggen, ik heb me aardig vermaakt want ik vind B-films vaak wel grappig, maar zal deze film zeker nooit meer kijken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Gewoon een slechte horror wat weinig om de hakken heeft, deze film snel vergeten, voor de echte liefhebber.

avatar van Turkse gast

Turkse gast

Een film die op niks trekt, en ze durven hem dan nog vergelijken met The conjuring want staat op achterkant : in de stijl van The conjuring. Wat een vreselijke vergelijking deze kan nooit tippen aan The conjuring. Wie rare kinderen wil zien die mensen doden kijk dan maar naar The village of the Dammed een mooie film en tenminste geen film vanuit deze rare tijd geef mij maar films van die originele series minder special effects die met de computer zijn aangebracht. Dus laagste score van mij die maar kan

avatar van Noodless

Noodless

Chaotisch horrorwerkje waarbij de bespreking kan leiden tot nog een lagere score. Zal er niet te veel bij nadenken ..... 3/10

avatar van Boeikens

Boeikens

Inderdaad een zeer chaotisch werkje dat aan alle hoeken rammelt.
Al onmiddellijk bij aanvang, wanneer die demon uit de grond kruipt, had ik al een oei-oei gevoel dat zich verder enkel maar heeft bevestigd.