• 9.372.315 stemmen

Geregisseerd door: Mikael Salomon

Met onder meer: Dylan McDermott, Peter Facinelli en Yuliya Snigir

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Freezer

Robert (Dylan McDermott) is een doodnormale man met een doodnormaal leven. Op een dag ontwaakt hij in een industriële vriezer waar hij opgesloten zit. Een stel Russische criminelen bedreigen hem met de dood, tenzij hij de 8 miljoen dollar die hij van hen gestolen heeft teruggeeft. Het enige probleem is dat Robert geen benul heeft waar ze het over hebben. Dan ontdekt hij onder een stapel dozen Sam (Peter Facinelli), geslagen en mishandeld. Als beide mannen vechten voor hun leven in de koude vriezer openbaart de waarheid over hun situatie zich langzaam.

avatar van opa-ben

opa-ben

redelijk spannende film die laat zien wat voor actie er nog kan zijn in een koelcel. daar komt nog bij dat echt niets is wat het lijkt, daarom lekker veel verrassingen die je niet verwacht. Leuk.

ik heb er van genoten.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik vond er geen drol aan. Slechte cast, en super saai verhaal. Ondanks de vrij korte speelduur toch nog behoorlijk langdradig.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ach ja, het is ondanks het zowat de hele tijd in 1 ruimte afspeelt toch nog best te doen.

Het is niks aparts hoor, maar ik ben er gisterenavond toch de avond mee doorgekomen.

avatar van gauke

gauke

Het verhaal is niet origineel dus verrast ook niet. Bovendien miste ik spanning en dramatiek en was meer claustrofobie op z'n plaats geweest (je zult maar opgesloten zitten). Hoewel de hoofdpersoon in een vriezer is opgesloten zag het er geen moment koud uit en hetzelfde gold voor de personages (ik zou voortdurend rillen van de kou) en ga maar eens buiten staan bij temperaturen onder nul en kijk naar het effect van de adem die je uitblaast). Dylan McDermott probeerde er nog wat van te maken, maar in dit geval verspilde energie.

avatar van h.hoof50

h.hoof50

ik lees regelmatig recencies op deze site,. maar was nog niet geregistreerd,. speciaal voor deze film toch maar gedaan . deze film is echt zooooooooooooooooo slecht,.... t verhaal,. de acteurs,. de setting,.. op een schaal van 10 is dit een dikke 0 , jammer want als je t verhaal leest,. lijkt t wel leuk,...

avatar van schumacher

schumacher

Ben het niet eens met de commentaren hier.

Nee, top was de film zeker niet nee maar slecht? Ook niet, ik heb mij niet verveeld en ondanks dat heel de film in de container afspeelde was het niet saai.

Goed om eens een keertje gezien te hebben.

Als jullie deze al zo slecht vinden vraag ik me af wat jullie van talloze andere films vinden die ik al gezien heb want ik heb nog veel erger gezien.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Kijkbaar voor een keertje, maar eigenlijk niet best. Zo'n feisty, spottende attitude als dat van Robert kan best werken, maar komt hier niet helemaal uit de verf. Spanning is ver te zoeken en ook een opsluit-sfeer komt er niet echt aan te pas, in plaats daarvan focust de film zich op mysterie rondom het plot, dat niet alleen enigszins voorspelbaar is maar vooral ook niet interessant is.

avatar van guus roovers

guus roovers

wat een slechte film, zit totaal niets in ik heb hem wel af kunnen kijken alleen al om te kijken of het inderdaad het zich in een vriezer afspeelt,

ik kan dus zeggen dat dit dus niet het geval is, flessen met vloeistof die vrolijk op en neer schudden,halve varkens die ontdooid zijn(hij gaat er nog ff lekker tegenaan boksen)

het missen van rijp in de vriezer, later in de film zie je wel dat ze enige moeite hebben gedaan

om een half varken er een beetje bevroren er uit te laten zien.

ik denk dat als ze inderdaad het in een vriezer hadden opgenomen of in ieder geval de moeite genomen om dit te laten lijken, en de acteurs rilde van de kou dan was het misschien nog iets geworden.

nu komt het totaal ongeloofwaardig over.

een stem niet waardig.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Wat je allemaal kunt doen in een vriezer, helaas is mijn vriezer daar te klein voor!

Totaal tachtig minuten brengt de film het door in een vriezer.

Het idee is origineel, maar het komt wat matig over.

Dit kan je er natuurlijk ook wel een beetje van verwachten, toch?

avatar van Shinobi

Shinobi

"I'm freezing my balls, so I want to get the fuck out of here."

Zo nu en dan ben ik wel in voor dit soort films waarin een groepje mensen is opgesloten - in dit geval twee -, omdat ze veelal lekker mysterieus zijn en je als kijker moet puzzelen hoe het geheel in elkaar steekt. Helaas kwam ik bij Freezer van een koude kermis thuis.

Het verhaal is vrij standaard en hierbij ontbreekt de nodige spanning, omdat het lijkt alsof de film zichzelf niet serieus neemt. Ik weet niet of dat de bedoeling is of dat het daadwerkelijk zo is bedoeld. De vele ironische opmerkingen van Dylan McDermott zorgen er in ieder geval voor dat het zo overkomt, waardoor het op momenten best lachen is.

Alleen is het jammer dat Freezer qua verloop niet logisch is, zeker met de meerdere plotwendingen tegen het einde aan die als een tang op een varken slaan. Deze wendingen onthullen de vele plotgaten van de film, hierdoor lijkt het hele gebeuren vrij idioot.

Daarnaast komen de koude elementen niet echt goed naar voren; de temperatuur ziet er nog redelijk normaal uit. De effecten konden wat dat betreft beter. Zo is er bijvoorbeeld de scène waarin Robert blootsvoets een stuk huid afscheurt, maar als hij met zijn handen de vloer aanraakt gebeurt er niets...

Al met al had hier zo veel meer ingezeten, gelukkig is er nog altijd de mooie Yuliya Snigir om tegenaan te kijken.

2,0 Sterren.

avatar van mikeholland

mikeholland

Slechte film, dun verhaal. Zonde van mijn tijd.

avatar van Pim1993

Pim1993

zo, trailer gezien dus hoef de film niet meer te zien............

avatar van Noodless

Noodless

Weinig beleving....weinig spanning....slap verhaaltje 4/10

avatar van atomix2010

atomix2010

Nou ik vond het best een aardige film. je moet er gewoon lekker voor zitten. Hier en daar bad scripting. hij had in principe allanngg uit de ijskast kunnen komen... Toch vond ik hem best aardig. mischien wat saai omdat het maar op een locatie afspeelt maar het einde is toch verassend , leuk plot.. ik zeg 3 sterren meer omdat mn dermoth er in speelt en nogal wat grappen maakt ondanks zijn situatie.

Het was geen steengoede film , mist inderdaad wel wat spanning maar ach voor een zondag best leuk

Ps , he was freezing his balls off... en heb the making of gezien , het speelt zich ook echt af in een koude omgeving ..

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Valt tegen. Het acteerwerk is nog wel te doen maar het verhaal is niet echt boeiend en mist de nodige spanning. Ook vreemd dat er bij -37° geen adem damp te zien is. Dat maakte de beleving ook een stuk minder echt. 2,5 ster

avatar van jelcin08

jelcin08

Wat een slechte B film. Onbegrijpelijk eind.

avatar van surfplankje

surfplankje

matige film en het verhaal was in een bunker waar het 55 graden zou zijn misschien nog wel beter geweest. Slappe hap, 2 sterren

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

"Happy fuckin' birthday"

“freezer” is als een koelkast bij iemand thuis die aan vraatzucht lijdt. Inhoudsloos en koud. Verwacht je niet aan panoramische beelden, want de hele film speelt zich af in een gesloten ruimte van enkele vierkante meters. De schaarse glimpen van andere locaties, krijg je enkel voorgeschoteld in het begin van deze film en aan het einde. Voor de rest is het een troosteloos zicht op de binnenkant van één of andere koelruimte waarin enkele hompen vlees hangen en verder een hele reeks ijzeren rekken met dozen op. En raar maar waar, daartussen komt er na een bepaalde tijd een weggemoffelde infiltrant ook nog uit gekropen. Maar dat is dan ook het laatste wat ik zal vertellen, want anders blijft er niks meer over van dit onwaarschijnlijk,vergezocht flinterdun verhaal.

Als een volledig film zich afspeelt in één specifieke ruimte dan kan deze film alleen slagen door een snugger in elkaar gestoken verhaal te gebruiken met een niet onaardige wending in, zodanig dat deze je onderuit haalt van verbazing. Een film zoals “Devil”, die zich bijna uitsluitend afspeelt in een lift, was voorzien van zo’n origineel verhaal. "Freezer" schiet hierin toch wel echt tekort en heeft dan ook nog eens een ontknoping die wel echt overdreven vergezocht is. Ik werd er heet noch koud van. Hoe toepasselijk !

Robert (Dylan McDermott) is de onfortuinlijke auto mekanieker die tot bewustzijn komt in deze koelkast, met een plastieken zak over zijn kop en zijn handen en voeten vastgebonden met colsonbandjes. Hij heeft geen idee waar hij zich bevindt maar beseft algauw dat het er wel vreselijk koud is. Als na een tijdje 2 potige kerels binnenkomen en hem eens duchtig onder handen nemen, beseft hij dat er iets niet in de haak is. Meestal kom je wel tot die conclusie als je een keiharde vuistslag in je maagstreek krijgt, waarna je middagmaal zich over de vloer verspreidt. Het blijken Russische harde jongens te zijn die slechts één Engels woord kennen : "Money". Schijnbaar zijn ze op zoek naar 8 miljoen dollar. En Robert zou dit aanzienlijk bedrag achterovergedrukt hebben.

Wat volgt is een redelijk eentonig verloop waarbij de twee Russische maffialeden telkens weer verdwijnen en dan weer verschijnen. Algauw worden ze dan ook nog vergezeld door een Russische harde tante Alisa (Yuliya Snigir), die initieel redelijk superieur overkwam, maar naderhand toch maar een derderangs handlangertje blijkt te zijn. Tussen deze intermezzo’s door tracht Robert zich uit de situatie te redden en begint naarstig te zoeken naar een eventuele ontsnappingsroute. In zijn plaats had ik de brandblusser zonder pardon leeggespoten in het aangezicht van de gangsters op het moment dat deze weer met veel lawaai kwamen binnenwalsen, om dan vervolgens deze lege brandblusser te pletten op die Russische hoofden. Het zal de koude wel zijn die het vermogen tot nadenken belemmerde.

Het verhaal is al flinterdun. Hoe zit het dan met de acteerprestaties ? Over de gangsters kunnen we kort en bondig zijn. Uiteindelijk zijn het gewoonweg domme krachten en hun acteerprestaties zijn daar dan ook naar. Vlakaf dom. Snigir kwam eerst zeer overtuigend over, maar de overacting stak de kop op, waardoor het echt wel een triestige vertoning werd. De enige die mijn goedkeuring kon krijgen was McDermott. Zijn uitzichtloze situatie trachtte hij doorspekken met subtiele en humorvolle conversaties. Daarmee kon hij niet de film redden. Maar hij heeft er in ieder geval zijn gezicht mee gered. Een bewonderenswaardige prestatie in een nietszeggende film. Ik vind trouwens dat hij heel erg lijkt op David Schwimmer (Ross uit de sitcom “Friends”). Ik moest dan ook telkens terugdenken aan die episode waarbij Chandler vast kwam te zitten in een bank. Maar dat terzijde.

Er zaten ook enkele rariteiten waarover ik me toch wel vragen stelde. Blijkbaar werd deze koelruimte al vaker gebruikt. Was het dan niet aangewezen om gevaarlijke voorwerpen zoals vleeshaken en een brandblusser te verwijderen ? En zo koud zag het er nu ook weer niet uit, want er waren geen vriesverschijnselen te zien. Zelfs geen wolkje tijdens het spreken. En na het verwijderen van zijn schoenen, had Robert er toch wel moeite mee om op zijn voeten te staan. Plastiek brengt dan redding zeker ? En naderhand, ondanks dat de temperatuur nog lager was, bleek hij er ineens geen last van te hebben. En hoe je van een ijzeren rekje een gloeikacheltje kan maken met slechts 2 stroomdraden, blijft voor mij een raadsel.

Als ik nog eens een film wil kijken met vrieskou in, dan kijk ik voor de zoveelste keer nog wel eens naar “Frozen” met mijn 2 ukkies. Er zit meer verhaal,spanning en inhoud in die prachtige Walt Disney film dan in deze would-be thriller...

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Leuk plot, wel low budget qua setting.

avatar van Fikret8

Fikret8

Voor degene die hem nog niet hebben gezien: Laat je niet misleiden door de overdreven negatieve recensies. De film wordt hier zwaar ondergewaardeerd en is het kijken meer dan waard.

avatar van ElPablo

ElPablo

Wat een prachtige afzeikfilm was dit.

Zo slecht dat het vanzelf komisch werd.

avatar van wimaroca

wimaroca

h.hoof50 schreef:

Je mag dan ook half of meerdere sterren geven

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Ik hou wel van films met een simpel gegeven waar iemand zich uit moet redden. In 247°F een groep jongeren uit een sauna, in Frozen drie vrienden uit een stopgezette ski lift. En nu een man uit een vriezer. Veel verrassende wendingen in zo'n kleine ruimte. Het verhaal ging helaas vooral over gezeik met wat maffia Russen, wat ik minder boeiend vond.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een actiethriller die ondanks een simpel uitgangspunt nog best een kijkbeurt waard is. Weinig actiescènes en weinig spanning, maar desondanks verveelt de film niet. De film wordt op zich vrij mysterieus gehouden waarbij het dan ook wel helpt dat de film maar een korte speelduur bevat. De twist richting het einde waarbij Robert Russisch blijkt te spreken en zelf een plan had had ik niet zien aankomen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Echt kapot was ik er niet van, had er meer van verwacht.