• 9.373.063 stemmen

The Christmas Candle (2013)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Stephenson

Met onder meer: Hans Matheson, Samantha Barks en Susan Boyle

Plot The Christmas Candle

"Believe the Miracle"

Nooit gebeurt er iets ongewoons in het dorpje Gladbury, behalve rond Kerstmis. Volgens de legende bezoekt iedere 25 jaar een engel de plaatselijke kaarsenmaker en raakt er één enkele kaars aan. Wie de kaars daarna aansteekt, mag een wonder verwachten. Maar in 1890, aan het begin van de moderne tijd, zal dit allemaal veranderen. Of toch niet?

David Richmond

William Barstow

Orphan Sarah

avatar van christyxxx

christyxxx

meer een sprookje dan een echt christelijk verhaal. Voor de rest wel oke

avatar van Phantasm

Phantasm

Misschien een leuke film voor de E.O. Zoetsappig en lief, je moet hiervan houden, niet echt mijn ding.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

The Christmas Candle is een Brits/Amerikaanse Kerstfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Lucado, wat gelijktijdig met de film werd uitgebracht. De film is een co-productie van Impact Productions en Big Book Media. Die laatste is vooral bekend om hun Bijbelse verfilmingen. Ook The Christmas Candle heeft een religieus randje, al ligt het er hier niet zo dik bovenop dat het begint te storen.

De film is op locatie geschoten in het Britse Gloucestershire en Worcestershire. Studio opnames vonden plaats in Mountain View Media Village Studio op het Britse eiland Isle of Man. Met een budget van 2,5 miljoen dollar was The Christmas Candle bepaald geen dure film en dat valt er helaas ook aan af te zien. De film doet denken aan een Britse tv-productie, maar weet zelfs dat niveau niet te halen. Het acteerwerk is over het geheel vrij matig, met als dieptepunt de debuterende Susan Boyle, die het beter bij zingen kan blijven houden. Gelukkig is haar rol vrij kort. Ook acteerveteraan John Hannah komt inspiratieloos over in deze film. Het verhaal is niet geheel oninteressant, maar een echte kerstsfeer weet ze niet uit te stralen. Dit is dan ook geen topper voor de feestdagen.

Toen me opviel dat die hoofdrolspeler wel erg veel op Hans Teeuwen lijkt, kon ik hem ook niet meer serieus nemen. Ik moest meteen denken aan het Bijbelverhaal à la Hans Teeuwen.

avatar van AniSter

AniSter

Niet goed, niet slecht. Gewoon, voor bij de kerstboom.