• 9.370.545 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stephen Dwoskin

Met onder meer: Carola Regnier, Iggy en Marc Chaimowicz

Plot Central Bazaar

Voor deze experimentele film, verzamelde de provocerende avant-garde legende Stephen Dwoskin, een groep vreemden en filmde hen terwijl ze hun fantasieën verkennen gedurende een periode van vijf dagen, een project dat nu klinkt als Big Brother op tv. De rolluiken waren de hele tijd naar beneden zodat niemand wist of het dag of nacht was. Voedsel en drank waren beschikbaar. De camera van Dwoskin was klaar om de gebeurtenissen te filmen. In het begin had hij niet eens filmrollen in zijn camera. Maar na een tijd werd iedereen gedesoriënteerd, dronken en de ontwikkelingen volgden al snel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Malick

Malick

Mijn eerste avant-garde film van Stephen Dwoskin. Het was een lange, zware zit waar vooral de elektronische drone-muziek - met af en toe een pianoriedeltje - hypnotiserend werkt. Alleen jammer dat we na een uur weer de typische jaren '70 taferelen te zien krijgen in de vorm van slappe piemels en behaarde pruimen. Nu is dat in deze film wel begrijpelijk maar ik had gehoopt dat de film zich meer focuste op close-ups van gezichten waar de film ook mee begon.

In het begin wordt er door een dame het verhaal van de de wolf en de drie biggetjes voorgedragen. Waarom juist dit verhaal vertel wordt is me niet helemaal duidelijk. Zijn wij die wolf? Of is er een wolf buiten het huis en zitten ze eeuwig vast aan elkaar? Maar daarna is er nauwelijks nog enige woordenwisselingen en is het alleen maar de herhalende soundtrack / geluidsband. Hier geen plot of drie-akten-structuur maar 'pure' emoties van mensen die elkaar niet ( ? ) kennen en door middel van behoorlijk wat alcohol - en geestverruimende middelende ( ? ) - elkaar langzaamaan leren kennen. Deels geacteerd en deels oprecht. De vierde wand lijkt geregeld al dan niet bewust doorbroken worden.

Stephen Dwoskin monteert - dus stuurt - ons naar een eind waar sommige 'vrienden' deels geacteerd en deels oprecht in huilen uitbarsten. Van geluk? Verdriet? Bewustzijn?