• 9.373.064 stemmen

Geregisseerd door: Jaime Salvador

Met onder meer: John Carradine, Regina Torné en Miguel Ángel Álvarez

Gesproken taal: Spaans

Plot Pacto Diabólico

Dokter Halback, een collega van de overleden Dr Jekyll, voert gruwelijke experimenten uit in zijn laboratorium. Hij werkt koortsachtig aan de formule voor een serum dat hem eeuwige jeugd zou moeten verschaffen. Wanneer hij een verjongingskuur ondergaat duiken er echter nevenverschijnselen op: hij wordt een monsterlijke moordenaar.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Het bestaan ervan was reeds aangetoond : een serie Mexicaanse Z films met niemand minder dan een overdubde John Carradine...net als in de andere begint Carradine zelf met een praatje voor de open haard.

De credits vermelden dat de film is gebaseerd op een werk van Stevenson, probeert u eens te raden welk...ik kan wel verklappen dat het gaat over een gespleten persoonlijkheid, misschien helpt dat een beetje.

Goed, Carradine dus als Jekyll.c.q. Halback maar niet als Hyde, die laatste wordt gespeeld door Alvarez die geacht wordt het neefje van Carradine te zijn. Deze transformeert tot een soort weerwolf, die echter idd. meer weg heeft van een blackface/minstrel, incl. soirée outfit .

Het betreft hier een zeer, zeer goedkope productie die zo te zien gebruik maakte van een net vrijgekomen tv-set oid., en de hele film oogt ook als een stokoude tv-productie, tot en met het tempo en een nadruk op oeverloos gezwam. Buitenscènes zijn er vrijwel niet en het geheel wordt geacht zich schijnbaar eind 19- eeuw af te spelen.

Het budget was schijnbaar dermate gering dat er niet eens een fatsoenlijke transformatiesequentie af kon, in feite wordt er steeds gecut van Carradine/Alvarez in hun normale verschijning naar hun monsterlook zonder tussenstadium.

Crradine zal een kleine 20 minuten in beeld zijn, Torné draait hier op als de dochter van Carradine's ouwe buddy-Jeckyll geheten, -echt waar- die de begeerte van het monster opwekt en zelfs Isela Vega maakt hier even haar opwachting, wat verrassende aanzetten tot sleaze/rape verzorgend.

Deze zeer statische, gorelozefilm waarin de ontogingsoperaties een eerbetoon lijken te zijn aan LYSV maar we zien niets expliciet helaas, is slechts voer voor waarschijnlijk hypothetische Carradine completisten.