Genre: Misdaad / Fantasy
Geregisseerd door: Germinal Alvarez
Met onder meer: Jean-Hugues Anglade, Mélanie Thierry en Philippe Bérodot
Gesproken taal: Frans
Plot L'Autre Vie de Richard Kemp
Wanneer rechercheur Richard Kemp een moord onderzoekt, stelt hij vreemde gelijkenissen vast die hem herinneren aan Perce-Oreille, een seriemoordenaar op wie hij tevergeefs heeft gejaagd in het begin van zijn carrière. Hij komt in contact met Hélène Batistelli, die het slachtoffer heeft gevonden. Een mysterieus voorval zorgt ervoor dat Kemp twintig jaar terugkeert in de tijd. Hij keert terug naar mei 1989, aan de vooravond van de eerste moord door Perce-Oreille. Kemp probeert te voorkomen dat de moorden plaatsvinden, maar een jonge rechercheur die de taak van de ambitieuze inspecteur belemmert, is niemand anders dan hijzelf, twintig jaar eerder.
Richard Kemp
François
Hôtesse aquarium
Jeanne
Left4Dead
Franse misdaad over een politieagent welke zijn nieuwe case hem verdacht veel doet herinneren aan een oude zaak van een serial killer. Ingrediënten waar je u tegen zegt, maar is dat genoeg?
Al snel merken we dat de zaak uiterst gevoelig ligt voor de agent, in alle rust worden we beetje bij beetje wijzer over de oude zaak genaamd De oorworm. Al snel volgt er een confrontatie tussen de aardsrivalen waarbij het persoonlijke leven van Kemp niet buiten schot blijft. Kemp raakt door PTSS en het trauma van een flinke klap aardig de kluts kwijt en herleeft het deel van zijn leven als beginnend inspecteur. Dit is aardig in beeld gebracht, de oude tijd leeft door het camerawerk en het oude materiaal wat opgesnord is. Dat is leuk bedacht en goed in detail uitgevoerd.
De wisselwerking tussen Kemp van vroeger en het heden is gecompliceerd, de jonge Kemp is naïef/ambitieus en de oude is uit op het bloed van de seriemoordenaar. Op een bepaalde manier is het aandoenlijk om te zien wat voor impact het verleden heeft op de commissaris, het lijden en de frustratie is voelbaar. Het is aan de oude Kemp om alsnog de seriemoordenaar te vinden.
De setting plus alle details rond 1989 zijn wel de meest opmerkelijke onderdelen en zijn erg sterk in deze film. Het acteerwerk van Jean-Hugues Anglade is prima te noemen zeker aangezien hij twee leeftijden speelde met de verschillen daarin. De rest van de cast is goed te noemen. Regie is goed en met het camerawerk geven ze alles prima weer. Script loopt op een rustig tempo maar wordt zeker niet traag of vermoeiend, de film heeft een boeiend vermogen. Echt spannend wil het niet worden maar de puzzel is aardig genoeg voor de concentratie. De soundtrack volstaat.
Grappig dat ik gister Timecop nog heb gezien, deze is wel van beter niveau maar ze hebben zeker een aantal overeenkomsten (bijvoorbeeld het veranderen van verleden tijd met averechts effect).
Prima film met leuk einde 3** hier en een 6.5/10.
gauke
Deze bizarre, duistere politiefilm over een agent die op onverklaarbare wijze wordt teruggebracht naar een politieonderzoek uit 1989 inzake een seriemoordenaar, boeide matig. Aan de ene kant kwam het verhaal aannemelijk over maar er waren ook gedeelten die voor mij lachwekkend werkten. Het is aan het uitstekende acteren van Jean-Hugues Anglade en Mélanie Thierry te danken dat deze productie het aanzien toch waard was.
Aangename fantasy politie thriller met een verhaal dat we al vaak hebben mogen aanschouwen maar die toch ruim anderhalf uur wist te boeien . Jean-Hugues Anglade ( bekend uit de hit serie Braquo) speelt met overtuiging de oude en de jonge Kemp zo ook de vrouwelijke hoofdrol Mélanie Thierry die het zelde deed alleen is zij 26 jaar jonger? Ook het tijdsbeeld eind jaren '80 was zeer goed in beeld gebracht ik heb me zeer vermaakt met deze aparte maar mooie thriller.
stinissen schreef:
Na een aantal dagen met deze film in het hoofd ben ik het met de score van stinissen eens!
Verhoogt van 3** naar 3.5 **. Vooral door het tijdsbeeld en de perfecte performance van Jean-Hugues Anglade .
stinissen schreef:

Left4Dead
Ben ik vandaag door mijn broer op het matje geroepen. Ik dacht dat alles perfect was maar er is een flaw helaas. De kaart waarop gekeken wordt is een kaart van Nederland, waarom in godsnaam! Ik snap dat niet maar geeft niet voor het verhaal!, dat is geweldig.
blurp194
Intrigerend.
Wel een film om heel goed bij op te letten, een paar tellen afgeleid en je mist zomaar het hoe en waarom van de hele film. En of het plot nou helemaal zonder gaten is durf ik niet te zeggen. De beelden van de oude tijd zijn prachtig, maar hier en daar wordt wel wat gemengd tussen de jaren-70 en jaren-80. Op zich hoeft dat niet fout te zijn - ook in de jaren-80 waren er natuurlijk zat jaren-70 spullen te zien, maar het lijkt af en toe wat te veel.
Jean-Hugues Anglade is zoals meestal perfect, en dat is Mélanie Thierry ook. Maar wat bijzonder knap is is hoe de twintig jaar leeftijdverschil uitgedrukt wordt - dat heb ik nog niet eerder zo overtuigend gezien. Zonder overdrijving en zonder dat het er als plastic uitziet. Erg knap.
johnrambo
Bijzondere en originele film, die ik zeer de moeite waard heb gevonden. Het begin van de film kon me al boeien, maar de plotwending naar mei 1989, maakt het compleet. Prachtig om te zien hoe men er in geslaagd is om de tijdsgeest 20 jaar terug te draaien. Tot in detail is gekeken naar de omgeving, auto's en kleding om de film geloofwaardig te maken. In mijn ogen is dat zeker gelukt. De verhaallijn en het acteerwerk zijn ook van formaat. Enige minpuntje is dat de keuzes die de hoofdrolspelers maakte, niet altijd de meest voor de hang liggende waren.
Norman Mailer
Het gegeven van de film is redelijk absurd – maak daar volkomen bespottelijk van. Maar dat stond mijn aandacht en nieuwsgierigheid niet in de weg.
Een verdienste an sich, me dunkt.
Als reeds aangehaald; de wijze waarop die ruim 20 jaar leeftijdsverschil in beeld wordt gebracht, is zeer overtuigend.
Cleanshot
Redelijk goeie film met een niet altijd waterdichte twist maar dat daargelaten goed weg te kijken.
_Casper_
Goeie sterke misdaad/thriller
De film bouwt de spanning goed op, en heb heel de film met spanning lopen kijken.
Weet een goeie sfeer neer te zetten van de tijdsverschillen en ook de acteerprestaties zijn erg sterk,
Wat alleen een beetje afbreuk doet aan de film, en je toch met een beetje ontrevreden gevoel overlaat: het begint zo sterk.. maar op het eind blijven er nog teveel gaten en vragen over.
Film gaat over een rechercheur die moord onderzoekt en dan gelijkenissen ziet met een moord 20 jaar geleden.. en dan plots... 20 jaar geleden in de tijd komt.
had de film eigenlijk een hoger cijfer gegeven, maar vanwege het einde 3*
zeker nog de moeite waard te zien alleen daardoor niet de knaller die het had kunnen zijn
DjFrankie
Fijn filmpje, prima wendingen en blijft boeiend. En prima einde idd.
Redelijke film waarin een rechercheur een seriemoordenaar van twintig jaar geleden op het spoor komt. Een uiterst onderhoudend plot, vooral vanwege het tijd-element waarmee leuk gespeeld wordt. Echter is hierdoor ook niet alles even geloofwaardig. Eind jaren '80 worden mooi neergezet hier en het acteerwerk is ook prima. Net geen 3.5 sterren.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Six-Pack