menu

A Teacher (2013)

Alternatieve titel: Een Leraar

mijn stem
2,02 (85)
85 stemmen

Verenigde Staten
Drama
75 minuten

geregisseerd door Hannah Fidell
met Lindsay Burdge, Will Brittain en Jennifer Prediger

Diana, een jonge aantrekkelijke lerares op een voorstedelijke Texaanse middelbare school, is zeer geliefd bij haar leerlingen en collega's. Ze lijkt een normaal leven te leiden maar in werkelijkheid heeft ze een geheime affaire met Eric, een van haar leerlingen. Ze vertrouwt alleen hem en geniet van de seksuele spanning en de vluggertjes op de achterbank. Wanneer het risico bestaat dat de relatie uitkomt, blijkt ze niet in staat zichzelf te beheersen en loopt ze het risico dat haar leven een dramatische wending krijgt.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=RVvdi72QehA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,0
Wat een drama zou moeten voorstellen is eerder dramatisch te noemen. Wat een slechte film....zelfs geen B-kwaliteit. 1 Ster voor de moeite.

avatar van gauke
2,0
Een verhaal over een vrouw die op zoek lijkt naar de liefde op een maatschappelijk gezien verboden plaats. De regisseuse probeert meer te focussen op de psychologische kant van de zaak en niet zozeer op de verhouding van de lerares met de minderjarige leerling zelf of op de seks. Maar toch mist deze trage film juist karakterontwikkeling: je komt te weinig over het leven van de beide hoofdpersonen te weten en mist hun beweegredenen.

avatar van stinissen
1,5
stinissen (crew)
Dit hebben we meer en heel vaak beter gezien , toch jammer blijft een mooi thema.

avatar van blurp194
2,0
Onduidelijk drama zonder inzicht in de diepere kant van de zaak, zonder inzicht in de beweegredenen of verdieping van de karakters. De problemen die onvermijdelijk komen blijven daardoor wat onduidelijk, ontastbaar. Daardoor ook ontstaat op geen enkele manier een sympathie voor, een binding met een van de rollen. Onherkenbaar, dat is het woord eigenlijk.

avatar van Oliveri
0,5
Trage film met veel te weinig spanning en hoogtepunten. Net als hat dan enigszins spannend begint te worden is de film afgelopen. Dik onvoldoende.

avatar van kelama3
Jeetje, ik viel bijna in slaap... Gebeurt me zelden met film kijken.
En toen.. Was ie afgelopen!
Ik geef hier geen stemmen voor, sorry.

avatar van Piratje
1,0
Een inhoudloos kort drama waarin alles draait rond een lerares die een geheime relatie heeft met een van haar leerlingen.
In het begin loopt alles stuimig, maar ....
Regisseur Hannah Fidell is op zoek naar iets maar kan het niet in beeld brengen.
Noch het relatieprobleem, noch de persones komen terecht in een verhaal zonder oplosbaar einde.
Ook al leent het zich tot een prachtig drama...

Een onbegrijpelijk uitwerken van een gekend tema.

Zelfs een 1,0 is teveel.

avatar van Decec
3,0
Een matige dramafilm...
Prima verhaal...
Zou maar nooit doen over zijn lerares en relatie...
Redelijk acteerwerk...
Prima kwaliteit breedbeeld
(geen HD aanwezig)...
Prima geluid (geen Dolby Digital aanwezig)...

avatar van @Noorderwijk
Decec schreef:
Een matige dramafilm...
Prima verhaal...
Zou maar nooit doen over zijn lerares en relatie...
Redelijk acteerwerk...
Prima kwaliteit breedbeeld
(geen HD aanwezig)...
Prima geluid (geen Dolby Digital aanwezig)...


Matige film en toch 3 * ?
Ik heb de film niet gezien en zal dit naar aanleiding van de recensies hier ook niet doen.

avatar van Decec
3,0
Het is niet slecht film en ook geen top film...

avatar van pierre18
0,5
Laten liggen deze film!! Het verhaal kan met twee zinnen beschreven worden en past dus gemakkelijk tussen de grappen achterop een hagelslagpak. Daar hoort het ook thuis! De eerste regel die je als docent leert is: 'handen af van leerlingen'. En natuurlijk gaat onze juf gelijk in de fout, zonder dat dit eerst netjes wordt opgebouwd, ze heeft al een relatie met een leerling. Vervolgens kan ze niet meer terug want ze is verliefd. En we weten allemaal; verliefdheid maakt blind.
Onaantrekkelijke juf, geen chemie tussen de acteurs onderling, slecht uitgewerkt verhaal, te veel en onbegrijpelijke donkere shots, snel goedkope en a-interessante locaties, en het hoe en waarom is helemaal maar achterwege gebleven...
Vergeleken met een willekeurige liefdesdrama zoals Toscaanse bruiloft? Dan is Toscaanse bruiloft zelfs nog een dijk van een film.

Malick
Sodeju, wat een gemiddelde. Wil dit nog steeds zien op basis van Beavis zijn stem.

avatar van McSavah
Heb hier ook wel zin in, zeker nadat ik gisteren Lindsay Burdge in White Fox Mask zag. De film is ten prooi gevallen aan onwetende pindakazers, wat het lage gemiddelde verklaart.

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Fraaie poster ook.

avatar van Tarkus
2,0
Deze film heeft ongeveer hetzelfde onderwerp als in 'Notes On A Scandal' (die overigens stukken beter is), namelijk een verhouding tussen een lerares en een van haar studenten.
Het is voorspelbaar hoe dit afloopt natuurlijk, al toont men dat niet in deze film, maar het einde maakt het wel duidelijk.
Ik vind de film veel te langdradig, er gebeurt bitter weinig. Het is maar een saaie liefdesgeschiedenis die veel boeiender had kunnen uitgewerkt worden.
Een gemiste kans eigenlijk, want het onderwerp leent zich zeker tot een goede film.

avatar van mikey
2,5
Leraressen die het doen met de jongens in de klas moeten wel gek zijn, worden daarom ook gepakt. Misschien is dit de boodschap.

Soort van mumblecore denk ik. Ben er geen expert in overigens. 'Naturel', dicht op de huid gefilmd, slechts een banale situatie met banale dialogen.

Wel raar dat dit in Usa schering en inslag is maar nooit in Nl.

avatar van Moviestar1979
2,0
Een matige film.

Hannah Fidell ontwikkelde het idee voor een script toen ze nog serveerster was. Het script steekt vrij simpel in elkaar, en een groot deel werd geïmproviseerd. Actrice Lindsay Burdge werkte voor de éérste keer samen met Fidell. De samenwerking verliep zo goed, dat ze 2 jaar later zouden samenwerken in 6 Years (2015). Het verhaal is ontzettend traag, en we zien grotendeels een leerling met zijn lerares Engels rampetampen. Zonder dat hierbij ook maar sprake is van enige chemie.

Fidell won in 2013 een Emerging Woman Award. Verder werd de film 4 keer genomineerd. Vele malen slechter dan Notes on a Scandal (2006).

2,0 *

avatar van niethie
2,5
Beetje zielig dat ik met mijn 2,5* deze film nu moet gaan verdedigen maar ik voel me met zo'n gemiddelde, dat eigenlijk enkel bestemd is voor de Ernest en Problem Child films, toch wel geroepen. Ik heb het gevoel dat veel laagstemmers niet helemaal bekend zijn met het New American Independent Movement en de vaak wat sobere, gestripte manier van filmen daarvan. Dat is geen verwijt of snobistische opmerking, want het moet je maar liggen. Persoonlijk snap ik eigenlijk ook niet waarom ze dit wel redelijk groot de wereld in slingeren, terwijl we in '13 letterlijk verdronken in een zee van indietitels waar we sindsdien nooit meer wat van gehoord hebben en films als Come Down Molly, die nu al bijna 2 jaar op de plank liggen niet eens een fatsoenlijke, bescheiden release krijgen. Nu vond ik dit zelf, als je het bijvoorbeeld naast een, laten we zeggen Matthew Porterfield zet, nog redelijk conventioneel en verhalend, het gedrag van de teacher is beslist niet helemaal normaal te noemen maar wat wil je ook in zo'n conservatief stadje als Texas waar ze je al op willen hangen als je alleen nog maar naar een minderjarige kijkt, en dan was dit nog niet eens een man. Ik vond haar personage juist wel overtuigend in haar onvermogen te communiceren met haar leeftijdsgenoten en het als troost teruggrijpen naar haar eigen middelbare schoolperiode. Soms is het een aderlating maar vaker ook wel jammer dat dit soort filmmakers geen langere films durven maken of juist beperkt (?) worden tot een degelijke lengte want dit voelde voor mij te afgekapt. Vooral de laatste 20 minuten gaat alles nog even snel van hot naar her, terwijl alles daarvoor juist zo rustig uit werd gewerkt.
Te betreuren, maar wat mij betreft zeker niet nodig om kwa eindwaardering zo om afgestraft te worden. Daarbij durf ik wel vertrouwen te hebben in Fidell's volgende film...

avatar van gi4nt
1,5
Mooie beelden, maar het verhaal krijgt me niet te pakken. Te veel laten liggen, te weinig uitgediept. Traag met grote tijdsprongen met scenes die los van elkaar staan en weinig logisch zijn. Maar dat laatste komt wellicht omdat ik hem halverwege uit heb gezet.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:49 uur

geplaatst: vandaag om 22:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.