• 9.370.277 stemmen

Met onder meer: Robert Duvall, Rubén Blades en Kathy Baker

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Assassination Tango

John Anderson (Robert Duvall) is een bijna gepensioneerde huurmoordenaar uit New York. Met het verdiende geld van zijn opdrachten onderhoudt hij zijn vriendin Maggie (Kathy Baker) en haar dochter Jenny (Katherine Micheaux Miller). Uiteraard weten beiden niet wat deze zwijgzame mysterieuze man voor de kost doet. Voor John Anderson is het tijd om zijn laatste kunstje te vertonen om daarna te settelen. Zijn allerlaatste doelwit is een puisant rijke generaal uit Buenos Aires. Door het onverwachte uitblijven van de generaal heeft de huurmoordenaar tijd om de stad te bekijken. Na de nodige omzwervingen belandt John in een tangoclub waar hij valt voor de charmes van danseres Manuela (Luciana Pedraza). Wat volgt is een moeizame romance tussen de introverte huurmoordenaar en de extraverte tangodanseres.

avatar van Filmtombe

Filmtombe

Wat oubollig en bovendien matig geschoten en gesneden. Heeft echter een aantal erg sterke momenten, bijvoorbeeld wanneer Duvall na achtervolgd te zijn zichzelf uitvoetert over zijn stomheid. Zeker geen slechte film, maar te kabbelend en stoffig om echt memorabel te zijn.

avatar van hasekamp

hasekamp

Mooie film over een oude, zeer geroutineerde, huurmoordenaar (Duvall). Hij moet iemand vermoorden in Buenos Aires, de actie wordt uitgesteld en hij doodt de tijd met het leren van de tango. Hij komt daarbij in contact met een mooie vrouw, die hem tangolessen geeft. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor zijn actie door. Prachtige muziek, mooie dialogen, mooie dans. Daarnaast ook nog spanning. Maar eigenlijk is de plot secundair. Hewt gaat om de sfeer. Gewoon mooi.

avatar van bartsch

bartsch

Hier en daar een aardige film, maar het tempo is laag en het plot wordt wat rommelig neergezet. 3*, maar niet meer en ook niet minder.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Mooie tango-dansfilm met Robert Duvall en zijn vrouw (41 jaar jonger geloof ik).

De eerste keer dat ik Duvall zie als badguy (huurmoordenaar).

avatar van MrHorror

MrHorror

Van Assassination Tango - ikruikversemosterd:

"Robert Duvall houdt van de tango. In 2002 verwerkte hij zijn liefde voor de dans in Assassination Tango, een klein drama waarin hij als knorrige huurmoordenaar naar Argentinië reist voor een politieke “klus”. Overdag bereidt hij zich voor op de missie, ’s avonds bezoekt hij de dansclub waar hij zich overgeeft aan de sensuele danscultuur. Het liefst gaat hij zelf de dansvloer op, dan moet hij wel weten welke passen hij dient te zetten.

Helemaal mooi om een ode te brengen aan je grote passie. Maar als Duvall zo graag iets met de tango wilde doen, waarom dan al die moeite om een huurmoordenaar op leeftijd naar Argentinië te sturen en zoveel aandacht te schenken aan politieke besognes. Het drama is een omslachtig excuus om de tango-liefde te bereiken.

Ik denk dat een documentaire beter past bij de liefdesverklaring. Een kijkje in Duvalls persoonlijke leven, als hij samen met levens- en danspartner Luciana Pedraza de vloer opgaat en de twee hun hartstocht voor de tango etaleren. Duvall had bekende dansers kunnen interviewen. Ingaan op een stukje geschiedenis. Laten zien waarom deze dans zoveel losmaakt en het zoveel voor hem betekent.

Assassination Tango scoort bij mij een ruime voldoende, als eerbetoon aan de gepassionneerde dans had Duvall het persoonlijker mogen maken. De link tussen de mopperige huurmoordenaar en de tango blijft voor mij een beetje gezocht."