• 9.373.837 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Goetz en Michael Goetz

Met onder meer: Josh Duhamel, Dan Fogler en Miracle Laurie

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Scenic Route

"There is no turning back"

Mitchell en Carter, levenslange vrienden die uit elkaar zijn gegroeid, doen een roadtrip wanneer hun oude pick-up het begeeft. Ze stranden op een afgelegen weg in de woestijn. Wanneer de meedogenloze elementen van de woestijn hun moreel naar beneden haalt, beginnen ze elkaars beslissingen in het leven te bekritiseren met een niet aflatende wreedheid. Als ze zich vervolgens af beginnen te vragen wie ze zijn en wie ze hadden kunnen zijn, leidt dit tot een confrontatie.

avatar van pennywise666

pennywise666

Ook ik was spontaan verrast! GEWELDIGE film!

avatar van Shinobi

Shinobi

"Who the fuck are you to be giving me some sort of life intervention, huh?"

Afgaande op enkele positief gestemde berichten verwachtte ik best veel van dit, helaas zijn deze verwachtingen niet uitgekomen. Overigens doet de film qua opzet me het meest denken aan Gerry (2002). Alleen is Gerry meer abstracter en laakt het dialoog, waar Scenic Route vol met dialogen zit en beter te behappen is voor de casual filmkijker.

Het verhaal is lekker simpel gehouden en is meer als kapstok bedoelt om vele (soms ietwat hilarische) discussies plaats te laten vinden tussen de twee hoofdrolspelers. Gelukkig zijn de acteerprestaties van Josh Duhamel en Dan Fogler degelijk te noemen. Met name Duhamel verraste me, omdat ik zulke serieuze rollen niet van hem gewend ben. Maar gaandeweg kom je meer te weten over de personages en hoe ze in het leven staan.

Waar ik me alleen wel aan stoorde was de hoeveelheid aan idiote acties van de hoofdpersonages, hierdoor leek de film op momenten meer een comedy. Qua omstandigheden kon het ook wel iets erbarmelijker.

Wat betreft het sterke einde waar voorgaande gebruikers zo lovend over zijn, dit vond ik best meevallen en zie je eigenlijk wel aankomen. Zeker als het einde zo lang uitgesponnen is of misschien komt het omdat ik gewend ben aan zulke films.

Al met al best een vermakelijke film om eens gezien te hebben, maar zeker geen hoogvlieger. Met name de idioterie en enkele toevalligheden verpestte het voor mij op momenten.

3,0 Sterren.

avatar van perceived

perceived

Mwah.

De meningen zijn tot nu toe erg positief. Vond het zelf toch wat minder.

Film in zijn geheel heeft behoorlijke potentie, maar de uitwerking is nogal langdradig en een stuk minder smashing dan het zou kunnen zijn.

Ergerde me ook een beetje aan de twee hoofdacteurs: geforceerd en overgeacteerd. 5/10*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wangedrocht. Het verhaal zelf kan een aardige aanleiding zijn tot een confrontatie tussen twee personen en hun eigen demonen, maar dan moet je er wel de acteurs naar hebben. Fogler brengt nog wel enige nonchalance, maar het is vooral Duhamel die zwaar teleurstelt. Hij lepelt zijn teksten op en kent zijn maniertjes maar doet dat zonder enig gevoel. Zodoende is hij vooral irritant en als de twee ruziën is het veel geschreeuw vooral. Vervelend en saai. Daarnaast geen mooie plaatjes (zit je in een woestijn, gebruik dan ook Panavision voor een breed beeld), een paar flauwe momenten (steeds gaat het mis met langsrijdende auto's) en vooral veel gemiste kansen. Alleen de muziek is nog goed te doen, maar eens de regisseur ons nog een laatste akte geeft die werkelijk nergens op slaat en ook totaal niet in de film lijkt te passen, kan ik niets anders dan de laagste score geven. 0,5*.

avatar van blurp194

blurp194

Knap om met zo weinig middelen toch een behoorlijk filmpje te maken. Jammer wel dat het einde dan weer wat erg onder de maat is.

Het hele verhaal gaat vooral om de relatie tussen de twee die stranden in de woestijn. Daarbij komen af en toe wat interessante observaties langs, die wellicht kunnen aanzetten tot een beschouwing van hoe groot je eigen sleutelbos nou precies is. Daarbij best aardig geacteerd door de beide hoofdrollen. Maar, wat ik al zei, het einde is een beetje een afknapper, en daarmee valt het totaal toch wat in het water. En wat mjk87 al zegt, er wordt maar erg weinig gebruik gemaakt van het landschap - niet alleen zou ik denken dat er wel een betere plek te verzinnen zou zijn om de makkers te laten stranden, het dorp wordt ook al nauwelijks gebruikt.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

En daar zijn we weer....lost in the desert....en eigenlijk veel te kort na het briljante "Gerry" van Gus van Sant, maar ook deze film mag er wezen. Twee vrienden die met hun auto een breakdown krijgen en razendsnel wisselen tussen genegenheid en pure haat.
Einde lijkt de film regelrecht de afgrond in te sturen om er daarna met een handige twist toch nog een briljant einde aan te breien.

avatar van Leno

Leno

Saaie film met een flauw en gezocht verhaal. De karakters zijn bijzonder wispelturig en verwikkelingen slaan kant noch wal. Wat ook niet helpt is dat de cast niet erg sterk is, het einde is uiteindelijk aardig gevonden, maar kan de film absoluut niet redden,

Goed.

De premisse lijkt inderdaad wat op Gerry, maar daar houdt het dan toch ook wel mee op. Of je moet aannemen dat ook de clou vanuit Gerry overgenomen is, maar daar lijkt me eerlijk gezegd niet al te veel aanleiding voor.

Scenic Route is duidelijk een kleine film. Erg beperkte cast me eigenlijk enkel 2 hoofdacteurs en wat minieme bijrolletjes. Eén locatie en een klein uitstapje op het eind en veel conversaties. Dat is allemaal erg praktisch als je niet veel budget te verkwanselen hebt. Maar de Goetz broertjes (neem ik aan) brengen het er goed vanaf.

Fogler en Duhamel zijn beiden goed. Beetje verschillend qua stijl wel, waar Duhamel iets meer "filmacteur" is en Fogler iets meer "zichzelf in films", maar het levert wat leuke conversaties op, beetje luchtigheid ook, maar zonder de conflicten in gevaar te brengen. Scriptgewijs moet er af en toe wel iéts teveel gesleuteld worden om de personages vast te houden waar ze zitten, maar dat zijn kleine kritiekpuntjes die de film verder niet tegenhouden.

Je kan geen recensie lezen of het gaat wel over het einde van deze film. Niet onterecht, want échte duidelijkheid wordt er niet geschept. Puur gericht op script vind ik het ook geen echte meerwaarde (en je voelt het type einde halverwege wel aan aankomen), maar de uitvoering is gewoon sterk, waardoor het wél een meerwaarde wordt en de film dat beetje extras geeft.

Visueel is het iets wat doorsnee, al zitten er bij momenten wel toffe shots in. Dat er niet veel met de omgeving gedaan wordt is zo, maar lelijkheid troef daar. Een film als Gerry doet er dan wel iets mee, maar zulks camerawerk is niet echt nuttig in een conversatie-gedreven film als deze, dus die vergelijking loopt redelijk mank. Soundtrack is niet zo heel opvallend, behalve op de "freaky" momenten dan. Daar wordt met redelijk weinig toch best veel sfeer gecreëerd.

Leuke, kleine maar interessante verrassing. Benieuwd of de broertjes het nog eens opnieuw mogen proberen. Veel beter moet het niet worden om een écht geweldige film af te leveren, dus van mij mogen ze zeker nog eens een poging wagen.

avatar van leatherhead

leatherhead

Ugh, wat een stierlijk vervelend gedrocht.

Nochtans zat ik helemaal klaar om te genieten. Helaas staken voornamelijk de ronduit irritante personages en hun hemeltergend onderlinge gekibbel daar een stokje voor. Of zegt maar gerust een complete boomstam.

Aanvankelijk was het gekissebis nog enigszins te verdragen, maar hoe langer het aansleepte, hoe meer de infantiele praatjes me de spuigaten uitkwamen. Temeer omdat dit ook niet gepaard ging zonder een fikse portie overacting. Vooral die bebaarde, vadsige gnoom wist wel van wanten wat dat betreft. Stilistisch verder ook geen klap waard, waardoor de overload aan druilerige kletspraat des te zwaarder ging wegen. Tegen het einde aan lag ik dan ook haast knikkebollend voor m'n beeldschermpje, verlangend naar de eindcredits.

Niet mijn film dus. In het begin zitten er nog enkele leuke, soms grappige momentjes. Jammer genoeg zijn die op één hand te tellen en wordt de film al snel naar de ratsmodee geholpen. 1,5*.

avatar van scorsese

Redelijke film over twee vrienden die ruzie krijgen als ze met autopech stranden in de woestijn. Door de simpele opzet (de film speelt zich bijna geheel in de woestijn af met slechts twee acteurs) ontkomt de film er niet aan om soms wat eentonig te zijn. Gelukkig duurt het niet te lang en verloopt de ruzie op een geloofwaardige manier met een aantal aardige dialogen. De twee hoofdrolspelers doen het leuk en het einde is aan de ene kant wat gemakkelijk, maar ook wel weer leuk.

avatar van frolunda

frolunda

Behoorlijk confronterende film die mede door het sterk acterende duo en dito regie flink wat indruk maakt.Het verhaal is simpel van opzet maar door de zowel vermakelijke als scherpe dialogen blijf je toch de hele film geboeid kijken en wordt het idee van kleinschalige film compleet weggevaagd.
Dat zijn echter niet de enige pluspunten van Scenic route,de beelden van de woestijn zijn prachtig,er heerst een constant spanningsveld en zijn Dan Fogler en Josh Duhamel erg complementair als hoofdrolspelers.
Vond de verhaallijn ook erg herkenbaar,al ging het hier het wel erg ver en zat het het tweetal ook niet echt mee.
Prima debuut derhalve van de broers Kevin Goetz en Michael Goetz en maakt me erg nieuwsgierig (en dan reken ik de remake van Martyrs voor het gemak even niet mee,al deden ze dat ook zeker niet slecht) naar het vervolg van hun regisseurscarrière.
Deze is alvast,mede door het uitstekende einde erg imponerend.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig.

Uiteindelijk alleen gekeken vanwege de regisseurs. Niet dat ze een grote carrière op de naam hebben staan, maar het wekte in ieder geval genoeg nieuwsgierigheid op om het eens een kans te geven. Toen het ook nog bij Film1 kwam, maar eens meegepakt.

Het is uiteindelijk nog best een meevaller. Van de samenvatting zelf liep ik niet echt warm en koud, maar de uiteindelijke uitvoering was nog best aardig eigenlijk. Alhoewel het verhaal nooit echt liet zien waar het heen wou gaan, kwam ik er best snel doorheen.

Het beste aan de film is toch wel het acteerwerk. Vooral van Fogler was ik verbaasd hoe goed die kerel nog eigenlijk kan acteren. Duhamel is meer een doorsnee iemand, maar was ook heel aardig bezig uiteindelijk. Ze dragen de film echt wel.

De ruzies vond ik dan ook eigenlijk het leukste aan de film. Die zijn erg vlot en vermaken heel erg terwijl ze ook nog heel grappig kunnen zijn. Qua drama is er wat minder te beleven. Nooit echt ontroerend en qua thriller zitten er nauwelijks thriller-elementen in uiteindelijk.

De eerste minuten doen een andere film beloven, maar het uiteindelijke resultaat is niet slecht. Het verhaal lijkt alleen nergens uit op te willen komen. Het doelt eigenlijk maar in het rond en zonder echt een uitweg. Het einde voelt dan ook ergens aan als onbevredigend.

Maar het tempo ligt er redelijk in, het begint nooit te slepen en de ruzies hebben enkele hilarische momenten. Daardoor nog een voldoende eigenlijk.

avatar van lang pee

lang pee

Houd u paracetamol al maar klaar, wat kreeg ik een hoofdpijn van al dat slap gelul.....