Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Kevin Goetz en Michael Goetz
Met onder meer: Josh Duhamel, Dan Fogler en Miracle Laurie
Bekijk via Prime Video
Plot Scenic Route
"There is no turning back"
Mitchell en Carter, levenslange vrienden die uit elkaar zijn gegroeid, doen een roadtrip wanneer hun oude pick-up het begeeft. Ze stranden op een afgelegen weg in de woestijn. Wanneer de meedogenloze elementen van de woestijn hun moreel naar beneden haalt, beginnen ze elkaars beslissingen in het leven te bekritiseren met een niet aflatende wreedheid. Als ze zich vervolgens af beginnen te vragen wie ze zijn en wie ze hadden kunnen zijn, leidt dit tot een confrontatie.
schram101
Duhamel is een matig acteur maar dit scenario klinkt op zijn minst interessant. De still is ook wel oke.
schram101
Movie-Addicted
Goed spel, meesterlijk uit-de-hand-lopend en naturel erg sterk!
Verder uitmuntend acteerwerk en de discussies (onderling) waren uitermate goed en werden met veel emotie(s) gebracht.
Ik was spontaan verrast.
Shinobi
"Who the fuck are you to be giving me some sort of life intervention, huh?"
Afgaande op enkele positief gestemde berichten verwachtte ik best veel van dit, helaas zijn deze verwachtingen niet uitgekomen. Overigens doet de film qua opzet me het meest denken aan Gerry (2002). Alleen is Gerry meer abstracter en laakt het dialoog, waar Scenic Route vol met dialogen zit en beter te behappen is voor de casual filmkijker.
Het verhaal is lekker simpel gehouden en is meer als kapstok bedoelt om vele (soms ietwat hilarische) discussies plaats te laten vinden tussen de twee hoofdrolspelers. Gelukkig zijn de acteerprestaties van Josh Duhamel en Dan Fogler degelijk te noemen. Met name Duhamel verraste me, omdat ik zulke serieuze rollen niet van hem gewend ben. Maar gaandeweg kom je meer te weten over de personages en hoe ze in het leven staan.
Waar ik me alleen wel aan stoorde was de hoeveelheid aan idiote acties van de hoofdpersonages, hierdoor leek de film op momenten meer een comedy. Qua omstandigheden kon het ook wel iets erbarmelijker.
Wat betreft het sterke einde waar voorgaande gebruikers zo lovend over zijn, dit vond ik best meevallen en zie je eigenlijk wel aankomen. Zeker als het einde zo lang uitgesponnen is of misschien komt het omdat ik gewend ben aan zulke films.
Al met al best een vermakelijke film om eens gezien te hebben, maar zeker geen hoogvlieger. Met name de idioterie en enkele toevalligheden verpestte het voor mij op momenten.
3,0 Sterren.
perceived
Mwah.
De meningen zijn tot nu toe erg positief. Vond het zelf toch wat minder.
Film in zijn geheel heeft behoorlijke potentie, maar de uitwerking is nogal langdradig en een stuk minder smashing dan het zou kunnen zijn.
Ergerde me ook een beetje aan de twee hoofdacteurs: geforceerd en overgeacteerd. 5/10*
tattoobob
Ja toffie film dit....echt een keer wat anders..
Super gespeeld door de heren ook
Justice4All
Kan iemand mij vertellen wat ik van de einde moet begrijpen.zijn ze nou dood of toch gered door een ambulance of is het 'vul zelf maar in'.
tattoobob
Ja ik snapte hem ook niet helemaal!!
Dus je bent niet de enige
Movie-Addicted
Hier komt het op neer: The worst offense, however, is the ending. Not since “Shutter Island” have we had such a slap in the face explanation ending that so insults the audience it hurts. The filmmakers would have better served what they developed by leaving things vague.
“Two Assholes Get Themselves Stuck In the Desert” is really what this film should be titled. It’s beautifully shot, has awesome performances from its two leads but just ultimately is marred by its inconsistent storytelling and brutally awful ending.
Bron
Met andere woorden: Het laat de kijker volledig in het duister. Het heeft geen open eind maar meer een mysterieus eind wat zo niet 1,2,3 te plaatsen is door de kijker(s)
Toch maakt dit het geen slechte film.
Lefgozer
Dit geeft wel zo'n beetje mijn gevoel weer. In potentie had de film nog een stuk beter kunnen zijn.
Is al eerder aangehaald, maar het einde van de film vond ik schitterend.
mjk87 (moderator films)
Wangedrocht. Het verhaal zelf kan een aardige aanleiding zijn tot een confrontatie tussen twee personen en hun eigen demonen, maar dan moet je er wel de acteurs naar hebben. Fogler brengt nog wel enige nonchalance, maar het is vooral Duhamel die zwaar teleurstelt. Hij lepelt zijn teksten op en kent zijn maniertjes maar doet dat zonder enig gevoel. Zodoende is hij vooral irritant en als de twee ruziën is het veel geschreeuw vooral. Vervelend en saai. Daarnaast geen mooie plaatjes (zit je in een woestijn, gebruik dan ook Panavision voor een breed beeld), een paar flauwe momenten (steeds gaat het mis met langsrijdende auto's) en vooral veel gemiste kansen. Alleen de muziek is nog goed te doen, maar eens de regisseur ons nog een laatste akte geeft die werkelijk nergens op slaat en ook totaal niet in de film lijkt te passen, kan ik niets anders dan de laagste score geven. 0,5*.
gauke
Ondanks een aantal zwakke plekken is 'Scenic Route' een aardige en interessante karakterthriller, die focust op de psychologische dynamiek van de beide hoofdpersonen. De film heeft een eerlijke boodschap (zoals het leven is vergankelijk, vriendschap moet je koesteren en dromen is belangrijk). Gezien de gewelddadige discussies en - uitbarstingen zijn de personages niet bepaald aardig te noemen. Er wordt behoorlijk goed geacteerd.
N.B. Je hoort wel dat iedere vriendschap of relatie die een overlevingstocht kan doorstaan standvastig is.
blurp194
Knap om met zo weinig middelen toch een behoorlijk filmpje te maken. Jammer wel dat het einde dan weer wat erg onder de maat is.
Het hele verhaal gaat vooral om de relatie tussen de twee die stranden in de woestijn. Daarbij komen af en toe wat interessante observaties langs, die wellicht kunnen aanzetten tot een beschouwing van hoe groot je eigen sleutelbos nou precies is. Daarbij best aardig geacteerd door de beide hoofdrollen. Maar, wat ik al zei, het einde is een beetje een afknapper, en daarmee valt het totaal toch wat in het water. En wat mjk87 al zegt, er wordt maar erg weinig gebruik gemaakt van het landschap - niet alleen zou ik denken dat er wel een betere plek te verzinnen zou zijn om de makkers te laten stranden, het dorp wordt ook al nauwelijks gebruikt.
wauzz
Vond het een prima film, de boodschap is doeltreffend! En zet je wel aan het denken over bepaalde zaken!
mcdaktari
Ik had er destijds al een keer iets van gezien op tv, waarschijnlijk bij "Films en Sterren" en dacht toen al dat het me wel een aardige film leek. Ik had deze film ook al op m'n pc staan maar op de één of andere manier is ie er toch weer van verwijderd, maar vandaag dan toch eindelijk gekeken.
Ook ik vond het een prima film om naar te kijken. Ondanks het toch vrijwel constant op dezelfde locatie afspeelt, verveelde de film mij in ieder geval geen minuut, en zoals er hier al vaker gezegd word, acteerde de 2 hoofdrolspelers buitengewoon goed.
Aangename meevaller.
Lekkere film die niet voor alle filmkijkers geschikt is , de gesprekken tussen de twee mannen zijn zeer amusant.
glimmerman2000
Waar een goed gesprek al toe kan leiden!....Is dit een verkapte boodschap voor deze ''digitale'' maatschappij, waar de mensen enkel op hun schermpjes kijken, in plaats van een goed gesprek?...Dit is wat ik er uit opmaak- al geloof ik in mijn versie..
Ik irriteer mijzelf dood aan die meisjes die op de fiets rijden, en enkel op hun telefoon kijken, zo zie je het ook op stations....en ga zo maar door...
Uiteraard zijn het ook de jongens alsmede mannen, alleen dat valt minder op: hoe zou dat toch komen;)
Goede film, en vooral het einde vind ik goed gevonden....Heerlijke dialogen, en ook enige humor...Heerlijk!
Roxpandabeer
Had er niet veel van verwacht aan het zien van de trailer, maar goddegod wat een geweldige film! De aparte humor en de foute ruzie scènes hoorden er gewoon ook een beetje bij.
Het einde, prachtig ontroerend.
Moest even slikken.
Waku
Thriller is deze film helemaal niet. Laat je hierdoor niet op verkeerde been zetten.
Tragi komedie. Dat is het meer.
Op enkele momenten na een verhaal met maar twee hoofdpersonages.
Mooi verhaal over vriendschap waar irritatie en loyaliteit dichtbij elkaar komen.
Dankzij puik acteerwerk leef je met de hoofdpersonen mee.
Het einde is briljant gevonden.
Pazmaster
B film met matig acteerwerk, vooral Dan Fogler vond ik niet erg overtuigend spelen. Toch is het allemaal best vermakelijk en het eind is best oké. Daarom net aan 3 sterren.
wendyvortex
En daar zijn we weer....lost in the desert....en eigenlijk veel te kort na het briljante "Gerry" van Gus van Sant, maar ook deze film mag er wezen. Twee vrienden die met hun auto een breakdown krijgen en razendsnel wisselen tussen genegenheid en pure haat.
Einde lijkt de film regelrecht de afgrond in te sturen om er daarna met een handige twist toch nog een briljant einde aan te breien.
Leno
Saaie film met een flauw en gezocht verhaal. De karakters zijn bijzonder wispelturig en verwikkelingen slaan kant noch wal. Wat ook niet helpt is dat de cast niet erg sterk is, het einde is uiteindelijk aardig gevonden, maar kan de film absoluut niet redden,
Oliveri
Verrassend uit de hoek komend drama (gestrande roadmovie) met geslaagde, vaak komische dialogen tussen de twee karakters. Inderdaad met weinig middelen gemaakt, maar goed geacteerd en daarom goed genoeg om onderhoudend te blijven. Eens met de term aangename meevaller!
Goed.
De premisse lijkt inderdaad wat op Gerry, maar daar houdt het dan toch ook wel mee op. Of je moet aannemen dat ook de clou vanuit Gerry overgenomen is, maar daar lijkt me eerlijk gezegd niet al te veel aanleiding voor.
Scenic Route is duidelijk een kleine film. Erg beperkte cast me eigenlijk enkel 2 hoofdacteurs en wat minieme bijrolletjes. Eén locatie en een klein uitstapje op het eind en veel conversaties. Dat is allemaal erg praktisch als je niet veel budget te verkwanselen hebt. Maar de Goetz broertjes (neem ik aan) brengen het er goed vanaf.
Fogler en Duhamel zijn beiden goed. Beetje verschillend qua stijl wel, waar Duhamel iets meer "filmacteur" is en Fogler iets meer "zichzelf in films", maar het levert wat leuke conversaties op, beetje luchtigheid ook, maar zonder de conflicten in gevaar te brengen. Scriptgewijs moet er af en toe wel iéts teveel gesleuteld worden om de personages vast te houden waar ze zitten, maar dat zijn kleine kritiekpuntjes die de film verder niet tegenhouden.
Je kan geen recensie lezen of het gaat wel over het einde van deze film. Niet onterecht, want échte duidelijkheid wordt er niet geschept. Puur gericht op script vind ik het ook geen echte meerwaarde (en je voelt het type einde halverwege wel aan aankomen), maar de uitvoering is gewoon sterk, waardoor het wél een meerwaarde wordt en de film dat beetje extras geeft.
Visueel is het iets wat doorsnee, al zitten er bij momenten wel toffe shots in. Dat er niet veel met de omgeving gedaan wordt is zo, maar lelijkheid troef daar. Een film als Gerry doet er dan wel iets mee, maar zulks camerawerk is niet echt nuttig in een conversatie-gedreven film als deze, dus die vergelijking loopt redelijk mank. Soundtrack is niet zo heel opvallend, behalve op de "freaky" momenten dan. Daar wordt met redelijk weinig toch best veel sfeer gecreëerd.
Leuke, kleine maar interessante verrassing. Benieuwd of de broertjes het nog eens opnieuw mogen proberen. Veel beter moet het niet worden om een écht geweldige film af te leveren, dus van mij mogen ze zeker nog eens een poging wagen.
Leo1954
- 2073 berichten
Langdradige film, een hoop pretenties maar feitelijk gewoon een onwaarschijnlijke drol van een film.
Rickyman
Een prima cast, alleen die discussies tussen die twee konden me eigenlijk weinig boeien, dan blijft er nog maar weinig over dan mooie plaatjes.
leatherhead
Ugh, wat een stierlijk vervelend gedrocht.
Nochtans zat ik helemaal klaar om te genieten. Helaas staken voornamelijk de ronduit irritante personages en hun hemeltergend onderlinge gekibbel daar een stokje voor. Of zegt maar gerust een complete boomstam.
Aanvankelijk was het gekissebis nog enigszins te verdragen, maar hoe langer het aansleepte, hoe meer de infantiele praatjes me de spuigaten uitkwamen. Temeer omdat dit ook niet gepaard ging zonder een fikse portie overacting. Vooral die bebaarde, vadsige gnoom wist wel van wanten wat dat betreft. Stilistisch verder ook geen klap waard, waardoor de overload aan druilerige kletspraat des te zwaarder ging wegen. Tegen het einde aan lag ik dan ook haast knikkebollend voor m'n beeldschermpje, verlangend naar de eindcredits.
Niet mijn film dus. In het begin zitten er nog enkele leuke, soms grappige momentjes. Jammer genoeg zijn die op één hand te tellen en wordt de film al snel naar de ratsmodee geholpen. 1,5*.