• 9.374.212 stemmen

Gesproken taal: Deens, Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 6 juni 1996

• meJane Bekijk via meJane

Plot White Squall

"The strongest will in nature is the will to survive."

Op één van de Bermuda-eilanden scheept een groep jongens zich in op het opleidingsschip de Albatros. Doel: de Galapagoseilanden. Onder leiding van schipper Christopher Sheldon wordt het een reis waarbij ieder op zichzelf wordt teruggeworpen, maar waarbij ze ook op elkaar leren vertrouwen. Aan het eind van de reis worden ze geconfronteerd met een van de zeldzaamste verschijnselen op zee: de witte wervelwind. Tijdens dit natuurgeweld kapseist het schip. Eenmaal terug in de V.S. blijkt pas echt of er tijdens alle ontberingen een hechte groep is ontstaan...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Christopher "Skipper" Sheldon

Shay Jennings

Francis Beaumont

avatar van neo

neo

deze film was een soort van tussendoortje voor ridley scott.goeie rol van bridges en

de opnames op zee zijn prachtig.

avatar van kesse002

kesse002

Een goede avonture film met mooie plaatje van af de oceaan. Een aanrader voor diegene die of bij de marine of als matroos op de chater zeilboten wilt gaan werken.

narva77 (crew films)

Goede film met mooie beelden van de oceaan en de storm!

avatar van Tigger

Tigger

Goeie film, soms wat traag, maar mooi verhaal en leuke (jonge) acteurs.

avatar van NERD

NERD

Ja, niks mis mee. Alleen vond ik dat ze de prioriteiten een beetje verkeerd legden. Vanaf de storm gaat het allemaal veel te snel.

2,5 sterren (zeker niet slecht dus)

avatar van NERD

NERD

Neo of ik?

narva77 (crew films)

Sorry, ik bedoel jou (Nerd)

avatar van stinissen

Een van me lievelingsfilms, gewoon heerlijk zulke films. Een dikke 9 dus 4.5 *

avatar van The Goss

The Goss

Redelijke film. Mooie beelden van het schip en de oceaan, maar de film had te weinig diepgang. Scenes en personages werden in mijn ogen niet goed uitgediept, zodat het een beetje als los zand aan elkaar hing. 3*

avatar van Purmerend

Purmerend

Ouders, Kotsen, Hoogtevrees, Dolfijn, Leerprobleem, Borsten, Hoer, Storm, Schuldvraag, Vriendschap. 3*

avatar van neo

neo

+ schip

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

stinissen schreef:

Een van me lievelingsfilms, gewoon heerlijk zulke films. Een dikke 9 dus 4.5 *

Was jaren geleden ook een van mijn favo's... Vanwege dat jeugdsentiment krijgt ie vier sterren.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Goeie film maar een opmerking, die meisjes zijn hollands.

En dan begint een van die meisjes te praten, en wat het was weet ik niet maar zeker geen Hollands.

maar voor de rest een zeer goed verfilmde ramp.

avatar van aslan

aslan

in tegenstelling tot de realiteit worden de cubanen hier weer voorgesteld als een stelletje geweerzwaaiende en bommenwerpende boeven...

héél zwak, vooral als je weet dat het huidige cuba reeds meer dan vijftig jaar door die amerikanen wordt geterroriseerd, en het cuba van vóór castro slechts een armzalige totaal uitgebuitte amerikaanse kolonie was...

avatar van Nieke

Nieke

Deze heb ik toen gekocht, alleen al voor die acteur uit de serie...

En ik heb 'm de jaren nadien nog dikwijls gezien. Mooie en aangrijpende film, niet de beste die ik ooit heb gezien, maar het (her)bekijken waard!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik heb hem al een tijd niet meer gezien, maar ik weet er nog vrij veel van, ook dat het een prachtige film was. Een goed verhaal, zeker en het einde was zeer aangrijpend. Nog nooit heb ik gezien dat iemand haar einde zo aanvaarde, knap gespeeld. Dat stuk met de dolfijn was ook heel goed. 4,5 Wellicht bij een tweede keer kijken, meer of minder.

Tolkienfan

is waar gebeurd..heb em vanavond weer eens op dvd gekeken..heerlijke film.

Tolkienfan

zeg aslan..die cubanen doen maar een minuut of 6 mee in een film van 123 minuten. wat zeur je nou

Tolkienfan

in de film zeggen ze the girls are danish..niet dutch

Tolkienfan

oh ja.. die blikseminslag in het water..schitterend!

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Ik White Squall een geweldige film vooral doordat deze jongens langzaam een groep vormen. En zij ontdekken dat iedereen wel zo zijn gebreken heeft, maar in de groep wordt je geaccepteerd, samen met je gebrek en als groep kun je werken aan het ontwikkelen van je persoonlijkheid. Dat is wat ik in de film zie, een groep jongens die samen een eenheid worden. Ik heb de film eens op VHS band gekocht toen ik de cover zag, zonder veel te weten van de film; het waren vooral de mooie jongens die mij deden besluiten de film te kopen. En ja, ik heb genoten van de jongens, maar ook zeer zeker van het verhaal want dat is gewoon erg goed. Echter het einde van de film vind ik echt zwaar klote, maar is nodig voor de laatste moraal van de film. Hoe erg je tegenstand ook is, als je samen bent, kun je samen die last dragen, hoe erg de pijn ook is. Samen sterk zijn en elkaar steunen, door dik en dun.

avatar van ags50

ags50

Film behoeft een trage opbouw, waarin de verschillen in karakter van de jongens enigszins wordt voorgesteld. De storm is de climax waarna in sneller tempo het verhaal kan worden afgewerkt (immers: historisch). Meisjes worden eerst door Jeff Bridges als Dutch aangeduid maar blijken inderdaad Danish te zijn. Overigens: koop de regio 1 versie in breedbeeld (1:2,35). De Nederlandse RCV-versie (in 4:3) is gewoon daaruit gesneden en daardoor slechts 57% van het oorspronkelijke beeld.

avatar van Theunissen

Mooie film die ook nog eens waargebeurd is.

avatar van dualcia

dualcia

Leuke film. Toen ik hem opzette, had ik iets heel anders verwacht, want ik had niet echt gelezen in de gids waar het over ging, maar de gids zei dat het een goede film was, dus het proberen waard.
En het was inderdaad een leuke / goede film. Op het begin was het allemaal een beetje zoetsappig, omdat alle jongens opeens goede vrienden werden, maar vanwege het verhaal was het toch mooi omdat ze een groep vormden, maar daarna flipte Frank uit, en dat was een zeer aardige plotwending. Ik ergerde me trouwens wel dood aan die meisjes die uiteindelijk het verhaal in kwamen. Ze voegden totaal niets toe aan het verhaal en het waren allemaal zo'n domme rijke trutjes ofzo. Je bent de hele film aan het wachten op die storm en ik was verbaasd over hoe veel mensen er dood gingen. Vooral omdat de vrouw van de kapitein en Gil dood gingen, was het erg triest. Het einde was goed, maar duurde te lang naar mijn zin. Al met al een heel leuke film, met leuke personages en een goed verhaal. Ik zou hem zo nog een keer kijken.
4.5/5

avatar van nightbreed

nightbreed

Nogal standaard en klef, alleen het laatste kwartier vond ik boeiend.

Jammer dat ze ipv echte acteurs pretty beachboys hebben gecast, zoals meestal het geval is in standaard Hollywoodfilms.

Het feit dat we hier in Nederland de verneukte 4:3 versie hebben, maakte het er ook niet beter op maar dat heb ik natuurlijk niet meegenomen in mijn oordeel

avatar van stinissen

Gisteren herzien en ik moet zeggen heerlijke film een dikke negen dus 4.5*

avatar van barns

barns

Het is alweer een flink wat jaartjes geleden dat ik deze gezien heb, maar toch weet ik nog vrij veel van de film. Op de een of andere manier wist de film me echt te boeien en het verhaal greep me destijds wel aan.

Heel triest vond ik het einde van Gil (?). De jongen die toch nog maar een foto van zijn broer had die hij persee op moest halen terwijl de boot aan het zinken was. Die scene dat hij achter de deur zit die niet meer open te krijgen is, hartverscheurend.

avatar van Savatage

Savatage

Goede film, einde was zeer goed, had ik niet zien aankomen

avatar van Icer

Icer

De film begint met een groep jonge mannen aan boord van een opleidings/opvoedingsschip met als motto "één voor allen, allen voor één", wat het in de praktijk in tegenstelling tot het ''ieder voor zich'' meestal niet zo best doet. Maar goed, emotionele, open en eerlijke jonge mannen vervelen mij nogal snel.
Doen wat goed is, zelfopoffering en naastenliefde spelen naar mijn mening de boventoon. De film lijkt op een twee sterren verhaal af te stormen tot we bij de kern van het verhaal, waar ik het bestaan niet van af wist, zijn aangeland. De ramp, de slachtoffers, de realiteit.
Of het zo vreselijk goed in beeld is gebracht valt wellicht te betwijfelen, maar ik zag het niet aankomen in ieder geval. Mijn trompet en vlag stonden klaar voor de huldiging, maar dat bleek een misvatting te zijn. Een donker en droevig einde, een illusie armer en een ervaring rijker.