• 9.370.982 stemmen

Geregisseerd door: Mari Asato

Met onder meer: Miyabi Natsuyaki, Airi Suzuki en Momoko Tsugunaga

Gesproken taal: Japans

Plot Gomennasai

Kurohane is het slimste meisje van de klas, maar ze gedraagt zich terughoudend en al snel wordt ze door de anderen in de klas genegeerd. Hoewel ze op alle vakken goede punten scoort, blinkt ze uit in het schrijven van verhalen. Wanneer de klas een toneelstukje moet opvoeren krijgt Kurohane de taak het script te schrijven. Wie het script onder ogen krijgt sterft echter al snel op mysterieuze wijze.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Matige J-Horror.

Of wat daar nog van overblijft. De setup heeft er in ieder geval aardig wat van weg. Dit maal geen GSM, geen videoband, maar een schriftje met een verhaal dat mensen de dood injaagt. Al moet ik toegeven dat de film wel wat origineler met z'n setup omgaat.

Toch werkt het niet echt. De film is opgedeeld in drie aparte delen, maar na het eerste deel voelde het eigenlijk al alsof de film afgelopen was. Niet dat de twee andere delen niets toevoegden, maar op dat moment hoefde het niet zozeer meer voor mij. Altijd het gevaar met een constructie als deze.

Audiovisueel moet je niet veel verwachten, qua spanning valt het ook tegen, alleen het concept is wel aardig en het einde gunt de film nog wel een halfje extra. Best een leuk en slim einde, het is jammer dat de regisseur niet het maximale uit het uitgangspunt gehaald heeft.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Gomennasai."

Blijkbaar zijn de drie hoofdactrices lid van een meidengroep genaamd 'Buono!'. Waarschijnlijk ook de reden waarom deze film ooit van de grond is gekomen.

Het gegeven doet me in eerste instantie denken aan een 'Death Note', al heeft dat meer te maken met het gebruik van het schrift. Het gebruik ervan werkt namelijk ongeveer hetzelfde; je schrijft een naam op waarna vervolgens de persoon in kwestie doodgaat.

Zoals eerder aangekaart, bestaat de film uit drie delen. Maar het eerste deel is allesomvattend, omdat daarin het eigenlijke verhaal verteld wordt. Deze is meer gericht op drama, aangezien het horroraspect vrijwel te verwaarlozen is. Het is dat Miyabi Natsuyaki het geheel nog enigszins weet te redden door een eng - clichématig - zwartharig schoolmeisje neer te zetten.

De overige delen kun je zien als een pro- en epiloog. Het geeft de kijker net wat meer inzicht in het hele gebeuren, maar ze voelen duidelijk aan als mosterd na de maaltijd. Daarvoor wordt er niet echt naar iets toegewerkt en het einde is denk ik meer gericht om zoveel mogelijk dvd's te verkopen...

Al met al een ondermaatse horror die maar niet spannend wil worden. Mocht je nog geïnteresseerd zijn, na de eindcredits volgt een extra scène.

1,5 Sterren.