• 9.370.349 stemmen

Geregisseerd door: John Forte

Met onder meer: William Garcia, Keri Russell en Brian Cox

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Mad about Mambo

"Fall in love... With the beat"

Danny, een katholieke middelbare scholier in West-Belfast, Ierland droomt ervan om profvoetballer te worden. Hij is helemaal gek van het Braziliaanse voetbal. Maar om nog beter te worden moet hij eerst wat aan zijn ritme en zijn timing doen. Daarom gaat hij danslessen volgen, en daar ontmoet hij Lucy, op wie hij verliefd wordt.

Danny Mitchell

narva77 (crew films)

Speciaal voor EmDee

avatar van EmDee

EmDee

Haha, bedankt. (nog nooit van gehoord!)

avatar van Julie

Julie

hele leuke film

het was niet zo als alle anderen

ik dacht dat het over niks anders dan dansen ging gaan en dat ze dan zo'n belangrijke wedstrijd wou winnen

nee het was meer

heb me soms ook ziek gelachen

avatar van kanjertje

kanjertje

Waardeloze film.

Flauw, flauw en nog eens flauw

0,5

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ongeveer een jaar geleden had ik deze dvd vanop een of andere website gewonnen. Ik had naar de cover gekeken, en hem dan maar opzij gelegd omdat ik dacht dat het een slechte film ging zijn. Vandaag had ik zin in iets romantisch en iets met dansen en omdat je niet altijd naar Dirty Dancing kunt kijken, deze uit de kast gehaald.

Vanaf het begin was ik meteen al goed mee. De film begint met een leuke korte voorstelling van de verschillende personages, behalve Lucy die leer je kennen door het verhaal heen.

Het verhaal is heel goed opgebouwd en er zitten enkele originele ideeën in, ik dacht dat dit de zoveelste dansfilm ging worden, maar eigenlijk zit er veel minder dans in dan wat de film doet vermoeden. Je krijgt wel een tof verhaal voorgeschoteld waarin dans een rol speelt.

De acteurs waren niet altijd even overtuigend, maar omdat ik het verhaal tof vond, stoorde dit me niet echt. Ik vond het wel spijtig dat de jongen niet knapper is, want dat is wel altijd leuk in zo'n romantische komedie, dan kan ik zelf meekwijlen hihi (grapje). Het meisje daarintegen is wel heel mooi! (tja, 't is weer aan de jongens gedacht ).

Hier en daar kwamen er ook enkele goeie grappige momenten in, deze waren niet plat en vulgair zoals dat tegenwoordig in veel films het geval is.

Kort samengevat, een heel genietbare film met originele ideeën in een eeuwenoud verhaal . Zal ik zeker nog verschillende keren bekijken en daarvoor ook een dikke 8/10 waard!

avatar van Katharina

Katharina

Saaie film die me niet bepaald kon boeien en aardig fout. Vond het wel een leuk stukje als die vriend doet alsof hij gewond is.

Waar slaat de titel trouwens op? De mambo is iets heel anders dan de samba :S .

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik herzie heel veel films vanuit mijn eigen enorm gigantische videotheek/collectie. Ik kijk gemiddeld elke dag sowieso 2 films of meer.Ik ben een liefhebber van o.a exploitatiefilms, B-Films en oude films wereldwijd en alle genres. Mij oudste film uit mijn collectie is uit 1915. Als de film Engelstalig of Duitstalig is gesproken dan ben ik niet afhankelijk van ondertitels, is de film anderstalig bv. Chinees e.d. dan zijn naast Nederlandse, de Engelse ondertiteling ook prima Ondanks mijn tik van herzieningen, ga ik natuurlijk ook iets nieuws niet uit de weg en hou het aanbod van Netflix in de gaten. Ik heb deze bijzonder amusante film zojuist gezien en heb mij er goed mee vermaakt. Er word door allen fijn geacteerd, het verhaal is dun, maar ook wel vrolijk en aanstekelijke muziek. Een 3.0+