• 9.371.086 stemmen

Maria di Nazaret (2012)

Biografie / Drama | 200 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Biografie / Drama

Speelduur: 200 minuten (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: Ihr Name War Maria

Oorsprong: Italië / Duitsland / Spanje

Geregisseerd door: Giacomo Campiotti

Met onder meer: Alissa Jung, Luca Marinelli en Andrea Giordana

Gesproken taal: Italiaans

Plot Maria di Nazaret

Het levensverhaal van Maria (Alissa Jung), de heilige maagd en moeder van Jezus. Ze groeit op in de tempel van Jeruzalem en wordt verliefd op de jonge timmerman Jozef (Luca Marinelli). Uiteindelijk wordt ze moeder van de profeet. Haar geluk is van korte duur, want de Joodse koning Herodus (Andrea Giordana) wil alle kinderen in Bethlehem laten doden. Jozef en Maria vluchten naar Egypte.

avatar van Decec

Decec

Trailer

hopende maar wanneer komt Nederland tv kijken?

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Een productie die het vooral moet hebben van de werkelijk schitterende locaties.

De location-scout krijgt van mij twee van de drie sterren die ik de film toe ken.

Ik heb met gemengde gevoelens zitten kijken.

Heel snel stond mij actrice Alissa Jung (Maria) al tegen.

De constante gelukzalige lach op haar gezicht grenst zelfs aan het onnozele, en irriteerde mij op den duur zeer.

Andreas Pietschmann, is daarentegen een heel innemende Jezus.

Veel teveel aandacht gaat er uit naar Maria Magdalena, gespeeld door Paz Vega, en een lesbo-achtige domina "Erodiade" (Antonia Liskova) die een vreemde eend in de bijt lijkt in deze geschiedenis.

Ze probeert zelfs Maria te strikken als playmate.

Jammer dat men de tijd die de scènes met haar in beslag neemt niet beter wist te gebruiken.

Er worden nogal wat tijdssprongen gemaakt in het verhaal.

Vreemd genoeg verouderen zowel Maria als ook Maria Magdalena in een tijdsspanne van meer dan 30 jaar totaal niet.

Jozef(Luca Marinelli), Maria's echtgenoot daarentegen duidelijk wel.

In werkelijkheid was deze acteur overigens een aantal jaren jonger dan Alissa Jung.

De lijdensweg van Jezus krijgt niet zoveel aandacht, al is het getoonde wel goed in beeld gebracht.

Hoe het Maria verder vergaat, na het heengaan van haar zoon, krijgen we niet te zien.

De acteurs en actrices zijn allemaal wat al te duidelijk duidelijk van ander origine dan de(Tunesische) figuranten.

Kleine bijrollen zijn bezet met amateuristisch acterende acteurs en actrices.

Ik had het allemaal graag wat beter gezien, want de film heeft zeker zijn momenten, en nogmaals, de locaties doen niet onder voor die in eender welke filmproductie in dit genre.

Integendeel.

Een derde deel zou niet misstaan hebben, mits Alissa Jung die smile van haar gezicht zou hebben gehaald.

avatar van royals

royals

Deze film vindt ik één van de mooiste ontroerende bijbelse films die ik heb gezien. Samen met Jesus of Nazareth van Zeferelli. Italianen maken voor mij bijna altijd de beste bijbelfilms. De kracht in deze film ligt vooral in de sentimentele momenten die me diep raken. De actrice die Maria speelt overtuigend waardoor je haar emoties voelt. En één van de beste crucifictie en piëta scenes vertoond naar mijn mening die me in het hart raakt, als ik besef wat een verdriet een moeder kan hebben over de dood van haar zoon die in haar handen ligt. En dat Christus zijn doel was om voor de mensheid te sterven.