• 9.373.533 stemmen

Die Männer der Emden (2012)

Avontuur / Drama | 120 minuten

Genre: Avontuur / Drama

Alternatieve titels: Odyssey of Heroes / 13.000 Kilometer - Die Männer der Emden

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Berengar Pfahl

Met onder meer: Ken Duken, Felicitas Woll en Sebastian Blomberg

Gesproken taal: Duits

Plot Die Männer der Emden

In 1914 komen de manschappen van kapitein-luitenant-ter-zee Mück van het schip SMS Emden in hoge nood terecht, als hun kruiser, terwijl zij aan land zijn, voor hun ogen door de Australische marine tot zinken wordt gebracht. De 52 overblijvende bemanningsleden kunnen echter ontsnappen langs de Chinese Zee, via de Straat van Sumatra, naar het Arabische schiereiland, tot wanneer ze na een maanden durende odyssee door vijandelijke en onbekende gebieden, opnieuw hun geboorteland bereiken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Karl Overbeck

avatar van stinissen

Ook kleine rol van Chiem van Houweninge

avatar van Darbie

Darbie

Chiem van Houweninge heeft een rolletje als de Havenmeester van Padang (Sumatra) in dit waargebeurde verhaal die de laatste 3 kwartier letterlijk en figuurlijk verzand.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Vandaag te zien op TV > WDR > 20:15 uur

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Vandaag gezien op WDR. Film geeft goede indruk hoe men toen ten strijde ging en hoe de verhoudingen lagen tussen burgers en adel . Waargebeurde verfilmingen zijn echter altijd lastig, maar deze TV film verveelt geen moment.

avatar van Theunissen

Deze waargebeurde Duitse Avontuur / Drama film (beter gezegd de miniserie van twee afleveringen van 90 minuten, maar dan achter elkaar), heb ik afgelopen nacht op de Duitse televisiezender ARD gezien en hoewel het verhaal behoorlijk langdradig was, heb ik me er toch best aardig mee vermaakt en dat kwam vooral door de sfeer en de toch zeker ook vaak mooie beelden van op zee en de verschillende landen waar het verhaal zich afspeelt.

Hoewel het verhaal zeker weet te boeien en te vermaken, is het wel behoorlijk langdradig en eigenlijk ook wel saai en dat komt vooral omdat er eigenlijk weinig spannends (zoals o.a. actie) in gebeurt op het laatste gedeelte van het verhaal na. Wat dat betreft was de 120 minuten (Duitse bioscoop versie) durende versie misschien ook wel beter voor mij geweest i.p.v. de 180 minuten durende versie welke afgelopen nacht dus werd uitgezonden. Wat ik ook jammer vond is dat er ook een soort van liefdesverhaal (tussen de jonge vrouw Maria von Plettenberg die niet weet of haar geliefde Karl Overbeck tussen de 52 overblijvende bemanningsleden zit van de Duitse lichte kruiser SMS Emden en daarom met samen met familie naar hem opzoek gaat) inzit, wat me niet echt kon bekoren en waardoor het verhaal ook wat van de hak op de tak springt en natuurlijk ook extra langdradig wordt. Visueel zag zoals eerder gezegd alles er wel fraai uit en dat geldt ook voor het tijdsbeeld waarin het verhaal zich afspeelt. De cast bestaat eigenlijk allemaal uit onbekende (althans voor mij) Duitse acteurs en actrices, maar het was wel leuk om daartussen de Nederlander Chiem van Houweninge (die goede banden heeft met de Duitse televisie middels de vroegere series "Tatort" en "Schimanski") te zien in de korte rol van Havenmeester van Padang (Sumatra). De cast deed het overigens niet meer dan verdienstelijk en niemand daarvan kon me echt overtuigen.

Al met al een aardige Duitse Avontuur / Drama film (heeft overigens qua verhaal wel wat weg van de film "So Weit die Füße Tragen (2001)", die echter wel veel beter is) die zich afspeelt gedurende de Eerste Wereldoorlog, maar Duitsland heeft natuurlijk wel veel betere oorlogsdrama's gemaakt dan deze (een aantal daarvan staan ook in mijn persoonlijke Top 10) , maar die spelen zich wel allemaal af gedurende de Tweede Wereldoorlog.