Nooit Te Oud (2013)
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Nooit Te Oud
De eigenzinnige, licht dementerende Marius Koolman wordt opgenomen in zorgcentrum Voorstaete omdat hij niet meer in staat is voor zichzelf te zorgen. Volgens Marius Koolman zelf valt dat best wel mee en hij laat zich dan ook niet zomaar betuttelen door de zorgmanager, Marleen Blok, die het liefst heeft dat alle bewoners van Voorstaete zich gedeisd houden. Onder invloed van Marius komen de bewoners in opstand en nemen ze hun leven weer in eigen hand. Ze ontdekken dat ze ondanks hun ouderdom en kwalen tot veel meer in staat zijn dan de wereld denkt.
Film uit de nieuwe reeks telefilms die in 2013 worden uitgezonden.
Nooit Te Oud komt zaterdag 27 april op tv.
Meneer Bungel
Voor de geloofwaardigheid hoef je het niet te doen, maar een flink aantal scènes is best geslaagd; de ene qua humor, de ander weer qua drama. Dat oubollige muziekje (ik neem tenminste aan dat het hetzelfde deuntje was, zo klonk het in ieder geval) vond ik teveel gebruikt, maar op het einde kwamen wat leuke klassiekers van o.a. Sinatra voorbij, en dat upbeat soulnummer bij de aftiteling was een goede indicatie van wat wel meer en eerder gebruikt had mogen worden.
Een hele rits aan oudgediende, bewezen acteurs en actrices helpen in ieder geval goed mee, en ook de jeugdig(er)en kwamen aardig uit de verf. Weer geen hoogvlieger deze Telefilm, maar te doen was het zeker en mijn eigenlijke 2,5* rond ik dan ook af naar boven:
3,0*. De Pimentel kruipt steeds een halfje hoger.
Zo zie je maar dat ook oude acteurs nog geweldig een rol neer kunnen zetten, de gehele cast is geweldig. Verhaal is zeer komisch net als een aantal scene's.
Qoute
Ik snap er helemaal niks meer van.
Antwoord:
Daarom zit je ook hier.
Mrs.Donut
Pracht verhaal, in het echte leven komen de ouderen niet voor zichzelf op, daarom zijn het prima slachtoffers om op te bezuinigen. Een maal per week in de douche, geen uitstapjes en goed absorberende luiers. De laatsten kunnen wel drie plasjes opvangen.
Geweldige cast. 3,5 punten voor deze film.
Geweldige cast. 3,5 punten voor deze film.
One Flew Over The Cuckoo's Nest met ouderen in de polder. Met Georgina Verbaan als nurse Ratchet en Aart Staartjes in de rol van Jack Nicholson. Met als uitje dit keer een een zwempartijtje. Helaas lang niet zo geraffineerd als die beroemde film.
Makkelijk, voorspelbaar en flauw. En daardoor zat ik in de tweede helft vooral naar het einde te verlangen. Reële problemen verpakt in oubollige clichés. Met een vreselijk einde ook. De acteurs (een paar eeuwen ervaring) hadden er zichtbaar meer lol in om dit te maken dan ik had om dit te kijken.
elayz
Prachtig! heb erg genoten van deze film! zeker het moeite waard! Als ie weer op tv komt kijk ik hem denk weer! echt een leuke goede nederlandse film! drama maar wel met een knipoog!
mjk87 (moderator films)
Leuk om Henk de Mol, meneer Aart en Sinterklaas zo samen te zien. Samen met alle oudjes is het een bont gezelschap - ze zijn wel niet direct de beste acteurs maar alle jaren ervaring en het pure plezier dat ven hen afstraalt maakt dit een mooi geheel. Ook de andere acteurs zitten prima in hun rol. Nooit graven ze heel diep, maar daar is dit de film niet voor. Puur vermaak, met een boodschap. Wel wordt die boodschap er nogal ingeramd (Disney is er niets bij) al komt men wel met oplossingen. Een andere oplossing is alle zorgmanagers eruit knikkeren, maar dat is wel de grootste utopie. Wel wordt het probleem hier redelijk eenzijdig belicht en zijn diegenen die bezuinigen erg kil neergezet en komen met de meeste belachelijke ideeën. Nu wil ik dat nog wel geloven, maar als je een onderwerp aan de kaak wil stellen: doe dat net even genuanceerder. Want in essentie hebben die managers wel een punt: een euro kan je maar één maal uitgeven.
Verder een aantal leuke toevoegingen zoals alle media die hierover berichten en op alle bekende pleinen en stations van Nederland waar de beelden te zien zijn, maar ook dat alle programma's op televisie in het zorgcentrum van omroep MAX zijn (MAX verzorgde ook de uitzending op tv van deze film). Verder aduiovisueel nergens bijzonder, zelfs tamelijk saai en het geheel duurt eigenlijk net te lang. Grappig ook dat allen zorgmanager Verbaan de leukste vonden terwijl zuster Debby natuurlijk veel mooier is. Verder 3,0* voor deze.
Geweldige acteer prestaties en met een droom cast met zo veel ervaring in een zeer geslaagde tragedie komedie . Zelfs Georgina Verbaan als de feeks was goed zo goed zelfs dat je een hekel aan haar kreeg.
_Casper_
Geweldige NL film! heb echt van de film genoten van het begin tot het einde. De film heeft een hele leuke humor, en heb meerdere keren echt moeten lachen, het is geen geforceerde maar echt leuke humor!
Ook de acteerprestaties zijn erg goed (zelfs die van Georgina!)
Heb me er ontzettend mee vermaakt en een dikke aanrader
djkoelkast
Leuke, vermakelijke film bomvol oude bekenden! Aart Staartjes, Bram van der Vlugt, Frits Lambrechts,Truus Dekker, Kitty Courbois, een heel oud geworden Gerda Havertong en als jonkies Caro Lenssen, Georgina Verbaan en Kasper van Kooten.
Mooi in beeld gebracht, heel grauwe nabewerking, op het groene af, past perfect in de sfeer. Deze keer wisten ze de statieven gelukkig te vinden, geen zeeziekmakende scenes.
Geregisseerd door de fenomenale Pollo de Pimentel, wat wil je nog meer. Kijken!
Hannes791
Hele goede film die feilloos laat zien hoe de zorgwereld echt in elkaar zit. Topcast!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Beste film van de reeks telefilms van dit jaar. Dat het niet altijd geloofwaardig is neem ik heel graag voor lief: een ensemble acteurs waar je U tegen zegt, gebracht met veel humor en ontroering. De boodschap is misschien niet subtiel, maar me dunkt dat het er in het echt wel degelijk zo aan toe gaat. En Georgina Verbaan bewijst wederom een van de beste actrices van haar generatie te zijn.
Donkerwoud
Er is genoeg op aan te merken, maar het plezier en de levenslust van de oudere acteurs spat van het scherm af. Wel jammer van de martelaarsdood van Marius Koolman. Dat deed voor mij toch een beetje afbreuk aan de vrolijke noot die de film over wil brengen.
sabsabsab
Het was wel een geslaagde film, het leek wel een beetje op One Flew Over The Cuckoo´s nest.
Ook geeft het een goed beeld, oudere mensen die heel veel dingen hebben mee gemaakt, die voor de toekomst hebben gezorgd, en natuurlijk hun kinderen hebben verzorgd, moeten uit huis en
moeten luisteren na jonge dames die drie keer zo jong zijn, de schijnheiligheid die er in voor komt door kinderachtig en overdreven aardig tegen de mensen te doen.
Mensen opsluiten of misbruik maken van hun bejaarde hanicap zonder enkel beetje sympathie.
Natuurlijk zijn er ook zeker goeie bejaarden te huizen, maar dit komt ook zeker in het echt voor.
Als of ze in de wachtkamer wachten tot het zicht weg valt, jemig wat heb ik een hekel aan onrecht.
Kinderen veranderen in volwassenen, volwassenen veranderen in kinderen, tjah best wel apart om te zien.
Goeie film uiteraad
Robi
Ik ben altijd wel een groot liefhebber van Aart Staartjes geweest. Helaas is de goede man inmiddels wat te oud en wordt hij nooit meer gevraagd. (Behalve bij Sesamstraat) Maar gelukkig wordt er heel af en toe een film gemaakt over een bejaardentehuis en nu mag Aart Staartjes nog één keer schitteren. Net als Nel van der Hoed - Smulders. En zelfs Georgina van de baan mag nog een keer komen opdraven. Het verhaal van de film, een groep bejaarden die in opstand komen tegen de slechte verzorging, is echter helaas ontzettend kinderachtig en naïef. En ook nog eens volstrekt ongeloofwaardig neergezet. De rol van Georgina, als zorgmanager (?!) is ook heel erg vaag, en haar acteerprestaties maken die rol ook niet bepaald geloofwaardiger. Maar het was wel een genot om Aart Staartjes nog één keer in een glansrol te zien.
Baboesjka
- 1920 stemmen
Erg vermakelijk! Veel grappige momenten, goed geacteerd en een leuk verhaal. 3,5*
missl
Film over oudjes in een bejaardenhuis waar (volgens mij, ik ben niet zo bekend met bejaardenhuizen) anders gaat dan normaal. Film heeft de nodige humor, kijkt lekker weg en heeft veel bekende gezichten. Prima.
AniSter
Een monument van een film. Ik had deze niet eerder gezien maar wat is het leven in dit zorgcentrum herkenbaar. Ik heb dit niet lang geleden mogen (en helaas ook moeten) ervaren met een familielid, vandaar mijn conclusie dat dit voor deze film heel goed is bestudeerd. Inmiddels zijn Aart en Bram al overleden, vandaar dat ik dit een monument noem. Naast drama mag hier best de titel komedie aan toegevoegd worden want humor zit er genoeg in. Alleen al die scenes in het zwembad waren echt lachwekkend. Jammer dat het slot voor Marius iets minder vrolijk was. Een hele goede cast en Georgina blijft een absolute topper. Een Nederlandse film om van te genieten!
boemboem27
erg leuke film met oa Aart Staartjes als woordvoerder in een verzorgingshuis.
beetje in de trend van de van de veel latere televisieserie 'het dagboek van Hendrik Groen"
die ook in opstand komt vanwege de slechte verzorging in het verzorgingstehuis.
met ook een erg goed spelende Georgina Verbaan.
ook de medebewoners bijna allemaal erg bekende oudere acteurs, die ook erg leuk hun rol spelen.
maw als je houdt van een lach en een traan, is deze telefilm zeer aanbevelingswaardig

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming