• 9.372.440 stemmen

Geregisseerd door: Jirí Vejdelek

Met onder meer: Jiří Macháček, Bolek Polívka en Vica Kerekes

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Muzi v Nadeji

De charmante Rudolf is ervan overtuigd dat ontrouw goed is voor het huwelijk. Zelf leeft hij al jaren volgens dit principe, en nu probeert hij zijn schoonzoon Ondrej dit ook bij te brengen. Eerst ziet Ondrej het niet zo zitten, maar gaandeweg begint ook hij een buitenechtelijke relatie op te bouwen. Ondrej moet steeds meer moeite doen om deze relatie te verbergen voor zijn vrouw.

avatar van origineelhe

origineelhe

Er is bij deze film een bericht geplaatst.

avatar van Fransman

Fransman

Ik hou niet zo van comedy. Zeker niet als het nogal heen en weer switcht van comedy naar drama en weer terug. Maar anderzijds zorgt het verhaal voor een hoop afwisseling en slapstickachtige scènes, waar zelfs ik een glimlach niet kon onderdrukken. Maar het is wel doorzetten, zeker het eerst half uur. Moet zeggen, er wordt goed geacteerd en vooral de Slowaaks/Hongaarse Vica Kerekes spat van het doek met haar rode haar en die eh zeg maar haar decolleté.

Tel daarbij nog op de prachtige plaatjes van een zowel zomers als winters Praag in heldere kleuren (tikje overdadig, maar wel oogstrelend) verrassende fotografie en (zelfs voor mij) onbekende locaties. Het is een film waar je een beetje blij van wordt. Alleen de sneeuw is nep.

avatar van shugenja

shugenja

Leuk film die nergens flauw word en best wel grappig is. Maar ik zal eerlijk zijn jongens, ik zag VICA KEREKES in een andere film (1 van pater sparrow ook zeer de moeite waard) en ik was verliefd. Helaas omdat ze zo ontzetten sexy leuk is speelt ze voornamelijk in romantische comedy's en dat is nou niet echt een genre dat mij bekoord. Dus het meeste acteerwerk op haar naam ga ik toch echt niet bekijken maar deze leek me echter nog best te doen en ik ben niet teleurgesteld.

De film doet me wel een beetje denken aan bv Hufters en hofdames van Eddy Terstall. Een oudere man legt zijn schoonzoon uit dat de beste manier om een huwelijk goed te houden zoveel mogelijk vreemdgaan is. Dan is hij ook nog trots dat hij dit maar liefst 139 keer heeft gedaan! De 140e keer moet speciaal worden blijkbaar want hij heeft een mega rode knalstoot (vica kerekes) ergens vandaan gesnort. Maar zij heeft liever de schoonzoon. Nou kluchtachtige scenes, beetje slapstick en het is erg vermakelijk. Vica doet het heel goed, niet te sletterig maar sexy genoeg en je ziet ook genoeg bloot. dat is ook wel fijn want een film die over seks en liefde gaat daar moet toch wat vlees te zien zijn!

Natuurlijk zit er ook het nodige drama wel in. Wijze lessen en de in het begin macho moraal wordt toch wel onderuit gehaald, de schoonvader heeft een klein hartje en houdt meer van zijn vrouw dan hij zelf voor mogelijk hield. gewoon kijken, zelfs al is het je genre niet.