Lotgenoten (2013)
Met onder meer: Alfred Heppener, Heleen van Doremalen en Fransie Groenendijk
4,5 (198)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Lotgenoten
Remco Albrecht (Alfred Heppener), algemeen directeur van ‘Albrecht Construct’ en freelance womanizer, viert op aandringen van zijn vrouw Ineke (Heleen van Doremalen) met tegenzin zijn 65ste verjaardag. Vanaf het moment dat het feest begint gaat het lot op de loop met zijn lichtzinnige levensstijl. Zijn rebelse dochter Lieke (Fransie Groenendijk) krijgt bezoek van haar vriendin Merel. Er wordt ingesnoven en beide vriendinnen verschijnen strak van de cocaïne op het feest. Merel is tevens de reden dat Remco’s zoon Tobias hem bij Ineke in verlegenheid brengt waardoor de sfeer steeds grimmiger wordt. Zakenpartners Wim en Fred slijpen hun messen en proberen achter zijn rug om zijn bedrijf te verkopen. Tot overmaat van ramp komt zijn voormalige kantoorscharrel Nadja onuitgenodigd op het feest, en blijkt nog zwanger ook...
Ineke Albrecht
Remco Albrecht
Lieke Albrecht
Tobias Albrecht
Nadja van Romsbeek
Merel
Maaike
DwarreI
Ik ben benieuwd met hoeveel sterren Stephan deze film gaat beoordelen..
Stephan
Ik ben eerlijk gezegd meer benieuwd wat JIJ 'm gaat geven
Deze zal overigens een stuk toegankelijker zijn dan mijn vorige werk.
wimnoot
Ziet er goed uit! Vraag me alleen af of er nog veel te vertellen blijft na het lezen van de plotomschrijving en het zien van de trailer. Voor een film van 65 minuten weet ik nu al erg veel.
Of niet Stephan?
Stephan
De plotomschrijving wordt in de eerste 5 minuten al neergelegd. Er gebeurt nog een héééleboel
Stephan
Lotgenoten komt alsnog in release in (in ieder geval) JT theater Apeldoorn.
Da's niet slecht
wimnoot
Ok, ik ben benieuwd, maar ik ga niet naar Apeldoorn. Kijk hem wel thuis.
PERSBERICHT
=== LOTGENOTEN IN PREMIÈRE ===
De Nederlandse speelfilm "Lotgenoten" zal op 13 maart in bioscoop JT Apeldoorn (voorheen Tivoli theater) om 19:00 uur zijn première beleven, gevolgd door een Q&A met de aanwezige cast en crew.
Aansluitend zal de film daar in reguliere release gaan.
Lotgenoten is een bijzondere film gemaakt tijdens het Entertainment Experience. Het verhaal gaat over Remco Albrecht, algemeen directeur van ‘Albrecht Construct’ die op zijn 65ste verjaardag geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn lichtzinnige levensstijl. Zijn vrouw Ineke, zijn zakenpartners Wim en Fred, zijn vroegere maîtresse Nadja en zijn kinderen Tobias en Lieke met haar vriendin Merel vormen de ingrediënten voor een vlot en spannend verhaal waarin veel anders is dan dat het lijkt.
Onder de naam IO Filmproducties kwam dit team als grote winnaar van de Entertainment Experience uit de bus.
Rollen worden vertolkt door Alfred Heppener, Heleen van Doremalen, Fransie Groenendijk, Martijn van Hese, Marleen Maathuis, Charmène Sloof, Mischa van der Klei, Cas van der Sande, Nienke Brinkhuis en vele anderen.
De regie is in handen van Stephan Brenninkmeijer.
De film verschijnt vanaf 19 maart op Video-on-Demand en is vanaf 20 maart te koop op DVD. Deze distributie is in handen van Benelux Film Distributors.
Wellicht zal de film binnenkort in nog meer steden in de bioscoop te zien zijn. Die agenda zal spoedig volgen.
Lefgozer
Wie is die dame op de poster? Die kan heel goed acteren volgens mij, dat zie je zo!
Bioscoop komt er alsnog aan....
Knap hoor. Had niet verwacht dat dat in orde zou komen, kwa rechten.
Mescaline
Weer een nieuwe film zie ik, ben in ieder geval weer benieuwd Stephan!
Caged was me erg goed bevallen.
Geen blu-ray van te krijgen?
Thorak
Ik heb de film (deels?) al gezien, maar kan me er niet zo heel veel meer van herinneren eigenlijk...
De poster is weinig mis mee in ieder geval!
Stephan
@Mescaline Voorlopig nog geen BluRay. Daartegenover staat dat de distributeur ook de bioscoop niet zag zitten en er nu toch draait. Dus de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Lotgenoten is uiteraard weer vol 5K gedraaid.
@Thorak De afzonderlijke delen zijn inderdaad al op de site van Entertainment Experience vertoond, maar de film is toch een ander ding. Veel hoger tempo, nieuwe muziek-score. 5.1 Mix etc.
De poster trekt inderdaad veel aandacht
Thorak
Ik heb het niet op de website, maar vorig jaar (september geloof ik?) in Almere gezien. Samen met de premiere van Slapeloos, Gruis en nog een waar ik de titel zo snel niet meer van weet.
Ah.. was jij daarbij?
Kan me niet meer herinneren of dat de hele film was, of alleen het einddeel.
In beide gevallen een voormontage, want de film is begin januari pas door de mixage gegaan.
Thorak
Volgens mij alleen het einddeel.
Je kunt je vast nog wel die lul met die felle lampen herinneren? Dat was ik...
(onderaan de pagina)
"Verhoeveniaanser dan Verhoevens origineel."
"Je neemt Verhoeven en doet er nog een schepje bovenop, met meer intriges, meer bloot en misschien ook wel meer ambitie."
Stephan
Naast de reguliere release in Apeldoorn zal de film ook op 26 maart in Breda in het Chassé theater te zien zijn.
Quido
Wel raar dat ie in het begin zegt dat toen hij delen uit Lotgenoten zag hij dingen niet goed vond, maar nu die het geheel heeft gezien wel, maar tegelijkertijd Steekspel neersabelt op basis van eveneens slechts losse delen / fragmenten. Maakt de vergelijkingen niet heel erg sterk.
Stephan
Hij baseert zich dan ook voornamelijk op hoe het script was en wat wij eraan gewijzigd hebben, maar zijn punten van kritiek zitten ongewijzigd in de filmversie.
Overigens vind ik het ook niet zo sterk om kritiekpunten bij Lotgenoten op het Lowbudget te leggen. Dat een film van 1000 Euro (inclusief telefoonkosten), en die gedraaid is in een vorm van 8x 48hrs, er anders uitziet dan een film met een budget van een complete speelfilm moge duidelijk zijn.

Verder wel tevreden hoor met deze recensie
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Verder wel tevreden hoor met deze recensie
Begrijp ik, ik vraag me alleen af of mensen deze brij van woorden helemaal zullen lezen. M'n handen jeuken om hier een goede eindredactie overheen te gooien.
Stephan
Uiteraard. Een kroeg bij ons is niet twee dagen gevuld met betaalde figuranten en oogt dus wat leeg. Een kantoor krioelt bij ons niet van werknemers die mooie achtergrond vulling geven. Het geluid heeft niet de complete dubbing en klinkt af en toe "au naturel". Daar tegenover staat echter wel dat wat jou ook opvalt. Dat het spel van de minder bekende goden in grote delen bijzonder goed is. De look van het geheel is behoorlijk professioneel (en verdient zeker niet het predicaat "Lowbudget". Daar denken mensen toch aan DV of klungelig gedoe) .
Dat wat de blogger met name opvalt is dat de personages bij ons veel meer diepgang hebben (ook in de uiteindelijke film van Paul is dat bij hem een probleem) en in een aantal scènes gewoon stukken beter zijn.
Om dan de beperkingen die bij dit project horen als Kop in je recensie te gebruiken vind ik dan wat flauw.
Quido
Dat lowbudet sloeg ook eigenlijk alleen op de eerste inleidende alinea (na de header-tekst), heb dat voor de duidelijkheid maar even aangepast. Dat die beperkingen soms op te merken zijn is verder ook niet zo raar, maar mogen ook best gewoon benoemd worden.
Een vergelijking tussen deze en Steekspel heb ik overigens nog niet kunnen maken, heb Steekspel nog niet gezien.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Caged
Thriller, 2011