• 9.376.205 stemmen

Geregisseerd door: Stephan Brenninkmeijer

Met onder meer: Alfred Heppener, Heleen van Doremalen en Fransie Groenendijk

Gesproken taal: Nederlands

Plot Lotgenoten

Remco Albrecht (Alfred Heppener), algemeen directeur van ‘Albrecht Construct’ en freelance womanizer, viert op aandringen van zijn vrouw Ineke (Heleen van Doremalen) met tegenzin zijn 65ste verjaardag. Vanaf het moment dat het feest begint gaat het lot op de loop met zijn lichtzinnige levensstijl. Zijn rebelse dochter Lieke (Fransie Groenendijk) krijgt bezoek van haar vriendin Merel. Er wordt ingesnoven en beide vriendinnen verschijnen strak van de cocaïne op het feest. Merel is tevens de reden dat Remco’s zoon Tobias hem bij Ineke in verlegenheid brengt waardoor de sfeer steeds grimmiger wordt. Zakenpartners Wim en Fred slijpen hun messen en proberen achter zijn rug om zijn bedrijf te verkopen. Tot overmaat van ramp komt zijn voormalige kantoorscharrel Nadja onuitgenodigd op het feest, en blijkt nog zwanger ook...

Stephan

Natuurlijk mag je het zo benoemen, maar hetzelfde zou je kunnen zeggen over 48 hrs. "Wel jammer dat ze er maar twee dagen aan hebben gewerkt. Een beetje meer aandacht aan de voorbereiding had veel gescheeld."

Verder niets dan lof voor je recensie hoor.

En Steekspel is een hartstikke leuke film met de flair en de schwung die we van Paul kennen.

avatar van Quido

Quido

Stephan schreef:

Zou het niet een grote diskwalificatie zijn als iemand iets zegt in de trant van: '... maar voor een 48-Hour Film is hij gewoon prima.'? Lijkt me juist een compliment en het beste als die context door de kijker (in de beoordeling) zoveel mogelijk wordt losgelaten omdat er geen onderscheid zit tussen de bekeken film en een 'gewone' film (om het dan maar zo te noemen). Daar doe je het als maker volgens mij toch voor.

Quido schreef:

Daar ben ik het dus helemaal mee eens.

Reportage Biosagena.nl

Verrek... Lotgenoten krijgt daar een hogere waardering dan Steekspel.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Eén van de mooiste posters tot dusver.

Sjezus, wat een kont.

avatar van zyntex

zyntex

eheh die poster

Mescaline

Is het de euro extra waard om HD te nemen op demand? Vast wel denk ik..?

Stephan

Het is op RED gedraaid, dus de plaatjes zijn wederom rete-scherp (no pun intended)

Mescaline

Dan ga ik zeker voor de HD Van het weekend maar even bekijken, het scheelt dat de film kort duurt dan pak je die ook eerder mee. Ben benieuwd!

Stephan

@Mescaline: Ben benieuwd wat je ervan vindt

============

LOTGENOTEN nog éénmaal in de bioscoop.

Op 26 maart om 19:30 IN het CHASSÉ THEATER TE BREDA

de film op het grote doek!

Tevens vindt er een Q&A plaats met cast en crew.

Kaartjes hier

avatar van j0enne

j0enne

Verdorie, ik zag deze een paar dagen geleden al liggen bij de FRS voor €8.

De voorkant sprak me natuurlijk al direct aan, zoiets is moeilijk over 't hoofd te zien, maar ik kon nog nergens een rating vinden. Niet zo raar achteraf aangezien die net uitgekomen is. Maar ik zie nu dat 't van de maker van Caged is, en die vond ik toch wel tof!

Binnenkort dan toch maar eens halen!

avatar van MantA1952

MantA1952

DRAMAtisch slechte film. Verhaal slaat nergens op! Gewoonweg waardeloos.

MantA1952 schreef:

DRAMAtisch slechte film. Verhaal slaat nergens op! Gewoonweg waardeloos.

Gelukkig dat jou recensies WEL iets toevoegen he?

Mescaline

Net de film bekeken en hoewel de film maar 65 minuten duurt komt er toch een hoop op je af.
De meeste acteurs kwamen mij niet bekend voor maar dat zorgde er wel voor dat ik deze film met een neutrale houding ben gaan kijken.
Lotgenoten heeft zeker als je het allemaal op je af laat komen een hoop onverwachte wendingen en een goed voelbare, opbouwende en drukkende sfeer.
Mensen met slecht in de zin krijgen in deze film eigenlijk allemaal wel hun verdiende loon en daarom was het woordje *karma* in de wc ook een passend woord, vanaf die scene zien we de afgang van verschillende personages en voorspoed voor andere.
Heb trouwens ook wel weer met plezier naar de 2 zoenende dames gekeken en dacht op dat moment ook wel hoe Stephan ze altijd weer zo ver krijgt.

Lotgenoten is me goed bevallen, maar ik had ook eigenlijk niet anders verwacht.
Voor nu 3,5*

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

De film kwam zeker in het begin een beetje over als een zwaar gekunstelde freakshow. In ieder geval allemaal personages waar ik niks mee te maken wilde hebben.

Acteerwerk mwah, beetje amateurtoneel niveau maar niet ontzettend storend. Verhaal blijft redelijk boeien zo naar het einde toe maar is eigenlijk net iets te braafjes om echt een blijvende indruk achter te laten.

16 jaar en ouder vind ik ook wat overdreven overigens.

Spartaan1986 schreef:

16 jaar en ouder vind ik ook wat overdreven overigens.

Ik ook maar er zijn regels voor. Bloot, moord en drugs..

avatar van gauke

gauke

Een erotisch geladen en speelse thriller, die met weinig financiële middelen gemaakt moest worden (ik heb begrepen GBP 500, maar dat kan bijna niet) en dan is het resultaat zonder meer knap. Ik heb begrepen dat zowel de cast (het plezier spat van het scherm, al is niet alles even goed wat ze doen) als de crew gratis gewerkt hebben.

500 het was. Met telefoonrekeningen iets meer

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Ben het eens met Spartaan1986. En ik ben verliefd op Marleen Maathuis.

avatar van Barry83

Barry83

Een film waarin eigenlijk niks gebeurd, maar toch lekker wegkijkt, en dat met een klein budget is best knap. Alleen dat bloot en erotiek???? Heb ik iets gemist? Je ziet paar tepels that's it.

Mescaline

Dat is toch ook soft erotiek?

Stephan

In mijn definitie staat erotiek niet gelijk aan bloot. Hoe gek dat ook uit mijn mond moge klinken...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Eens. Er zaten een paar scénes in Black Swam die pure erotiek waren en waar ze toch echt hun kleren aanhielden.

avatar van Piratje

Piratje

Lijkt me eerder op een aflevering van een soap.

Gelukkig ontbreekt nog de reclame tussendoor.

Een gezellige film met de nodige afwisselende overgangen in een hodderfamilie en bedrijf.

Knap gespeeld en ook een wat eenvoudig voorspelbaar verhaal.

Men wil zelfs wat teveel vertellen in zo'n korte duur.

Afwisseling en amuzement troef.

Vandaar mijn 3.0

avatar van Hannes791

Hannes791

Gelijk de DVD gekocht. Top gedaan andermaal Stephan. Ben fan van je films.

Dank voor je compliment

Mescaline

Hoe komt het eigenlijk dat Lotgenoten ver het zelfde verhaal heeft als Steekspel? Waren jullie een wedstrijdje aan het doen wie de beste film afleverde ofzo?

Edit: inmiddels verder gelezen, wel apart om 2 de zelfde versies te hebben in de zelfde maand..