• 9.371.676 stemmen

Genre: Sciencefiction / Experimenteel

Geregisseerd door: Andy Warhol

Met onder meer: Gerard Malanga, J.D. McDermott en Tosh Carillo

Plot Vinyl

Losjes gebaseerd op Anthony Burgess’s ‘A Clockwork Orange’. Victor wordt door zijn maatje Scum Baby verraden, waardoor hij in de handen van de politie komt. Ze willen van Victor een gerespecteerde burger maken en ‘The Doctor’ heeft daar zo zijn eigen experimentele martelmethodes voor.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van niethie

niethie

In Film > Overige films > Vinyl (1965):

Vinyl (1965) Andy Warhol

Deze door andy warhol bewerkte filmversie, van anthony burgess populaire roman a clockwork orange, in dit 33 minuut durende filmpje staan de homo-erotische aspecten van het sadomasochisme centraal wanneer de jonge crimineel Victor, gespeeld door Gerard Malanga, wordt heropgevoed door de politie.

Voor mensen die het nog niet begrepen. Dit is de eerste verfilming van de controversiele roman a clockworkt orange, die later door stanley kubrick, nog een keer werd verfilmt

Er is niet veel bekent over dit filmpje. Als je er op internet naar zoekt krijg je haast geen resultaat. Ik betwijfel dan ook of de film nog wel bestaat. Op imdb staat vermeld, dat de film 70 minuten duurt, er is echter niets bekent over deze versie.

Sorry voor de weinige informatie, ben nieuw hier en weet nog niet zo goed hoe alles werk. Maar dacht dat mensen het wel interesant zouden vinden om te weten, dat de film a clockwork orange al eerder is verfilmt.

bron:imdb.

bron2: (boek)" 1001 van de meest spraakmakende films allertijden.

avatar van niethie

niethie

nou had gedacht de berichtjes stromen binnen maar ho maar

avatar van starbright boy

Dat deze er nog niet opstond had ik niet verwacht.

avatar van John Milton

John Milton

Ik geloof niet dat ik al iets van Warhols hand heb mogen ontdekken dat ik goed vond. Ach, wie weet ooit.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Uiterst bevreemdende rol van Edie Sedgwick weer in ieder geval. Geweldig hoe ze daar gewoon wat verdwaasd aan de kant staat toe te kijken, wat rookt, danst en drinkt, maar verder geen idee lijkt te hebben dat ze in een film zit.

Bevreemdend is uiteraard dan ook een toepasselijke beschrijving voor deze film. Maar leeg is dat spijtig genoeg ook.

avatar van Paulus53

Paulus53

Zonde van mijn tijd. Duurde gelukkig maar een uur.