• 9.376.713 stemmen

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Stephen Sommers

Met onder meer: Anton Yelchin, Willem Dafoe en Nico Tortorella

Plot Odd Thomas

"I might see dead people... But then, by God, I do something about it."

Odd Thomas (Anton Yelchin) is een doodgewone jongeman met een buitengewone gave uit een stadje in de woestijn van Californië. Hij is in staat om te communiceren met de doden. Hij zal de stille hints van de doden moeten gebruiken in een poging een massale ramp, die alles en iedereen die hem dierbaar is bedreigt, te voorkomen.

Stormy Llewellyn

Lysette Spinelli

Odd's Mother

Fungus Bob Robertson

avatar van james_cameron

Deze verfilming van het prima gelijknamige boek van Dean Koontz raakt eigenlijk nergens de juiste snaar. Regisseur Sommers zorgt voor veel vaart, maar hij lijkt niet te kunnen kiezen tussen humoristische observaties en spanning. Dit zorgt voor een nogal onevenwichtig geheel. Anton Yelchin doet zijn best in de hoofdrol en zijn voice-over heeft zo zijn momenten, maar de voortdurende stroom aan spitsvondigheden die de personages spuien is nogal aan de vermoeiende kant. Het werkt in het boek, maar amper op film. De akteurs denken wellicht in een komedie rond te lopen in plaats van een bovennatuurlijke thriller. De special effects zijn verder sporadisch effectief, hoewel nogal wisselend van kwaliteit. Het boek verdient een betere film, dat is duidelijk.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

The Sixth sense in Koontz stijl.

Ik ben zelf een fan van Koontz zijn boeken. Ik kon me echter de Odd Thomas figuur niet voor de geest halen, maar het feit dat ik ellendig veel boeken verslind zal daar wel iets mee te maken hebben. Waar Koontz in uitblinkt is de cadans van zijn verhalen, de snelle verhaallijn die ervoor zorgt dat je als het ware in het verhaal gezogen wordt en het je niet meer loslaat en de meesterlijke heen en weer gaande dialogen in korte zinnen met subtiel in verweven humor en kwinkslagen.

En dat zit ook allemaal in deze film. Het is een mengeling van misdaad,thriller en griezel (één schrikmoment waar mijn vrouw van uit de zetel sprong ). Het oplossen van een misdaad dmv. het bovennatuurlijke. Het feit dat er aanverwanten zijn die op de hoogte zijn van zijn gave, geeft het natuurlijk een andere wending dan de meeste films. De minieme SE die gebruikt werd voor de bodacks , ziet er niet grensverleggend uit, maar past perfect bij het geheel.

Toevallig ben ik ook nog Fright Night aan het kijken in uitgesteld relais waarin Anton Yelchin ook speelt. En in deze film komt hij overtuigender over dan in Fright Night. En wat a lucky bastard die gast is, want daar heeft hij ook al zo'n vriendin om van te smullen. Addison Timlin is perfect gecast als de vriendin van Odd Thomas. Ze speelt met glans dat type vriendin dat de flair heeft om om te gaan met zo'n weirdo en een allesomvattende liefde te hebben voor hem. En ze ziet er ook nog verdomd lekker uit in die roze lingerie ...

Het einde was , zelfs voor mij, ontroerend en emotioneel in beeld gebracht.

Eindconclusie : ik moet dat boek nog eens lezen en voor diegene die houden van een Hardy boys-achtig verhaal doorweven met "Ghost" vind ik dit zeker een aanrader.

avatar van Solipsis

Solipsis

Ik ben wat teleurgesteld in de reacties hier. Na net de film gekeken te hebben vond ik toch veel zeikerig en vergezocht. Eerlijkheidshalve zit de film misschien wel 'juist' in elkaar, maar toch vond ik het erg matig.

De relatie met dat meisje daarbij ligt alles er zo dik op. En qua helderziendheid vond ik het op een gegeven moment toch wat vermoeiend worden. Dat de hoofdacteur sympathiek zou zijn, tja hij doet zeker zijn best maar wederom een element waarbij ze echt 'te hard hun best gedaan hebben', wat maakt dat ik er makkelijk doorheen prikte.

Ik wilde het wel leuk vinden, en probeerde er in mee te gaan maar het was me wat te zoet en duidelijk neergezet. Lafjes. :\

avatar van Elineloves

Elineloves

Die Anton is wel een talentje zeg. Gelukkig weet hij de film wel naar een iets hoger niveau te tillen, want het verhaal zelf stelt een beetje teleur. Ik had er meer van verwacht. Het is niet slecht, maar er had meer mee gedaan kunnen worden. Het is vrij voorspelbaar en soms een tikkeltje langdradig, dat haalt de vaart er behoorlijk uit.

De verplichte romance werkte nogal op mijn zenuwen, vooral omdat ik dat grietje niet veel soeps vond. Ook de andere personages zijn niet echt indrukwekkend of boeiend.Jammer, want de film had zeker potentie.

Misschien moet ik het boek maar lezen.

avatar van Montorsi

Montorsi

Logische film van deze tijd. Wil het geen incasher noemen, maar het doet wel erg denken aan recente films als Kick Ass en Scott Pilgrim. Redelijk cartoonesk (al is het hier wat minder uitbundig), vlot gemonteerd, en bestemd voor een duidelijk niet al te volgroeide doelgroep.

Een filmpje dat verder ook nogal te lijden heeft onder de stroom aan semi-gevatte dialogen en hipper dan hip teenager uitstraling en personages. Zo'n film met om de haverklap van die scenes dat het gevaar op de loer ligt maar er gelukkig nog wel tijd is voor een scherpe opmerking en een glimlach. Die vreselijke "Stormy" kon ik maar moeilijk hebben ('Oddie', brrrrr), echt niet te harden zulke personages. Jammer want ik vond dat meisje in Afterschool nog best aardig voor de dag komen.

Het verhaaltje is redelijk standaard, uitleggerig en tegen het eind te sentimenteel, maar als geheel is de film best nog te kijken. Hoewel soms dus wat vervelend allemaal, maar heb me eigenlijk niet verveeld en voor een filmpje met niet al te veel diepgang na een werkdag voldoet het nog wel aardig. Echt goed is het desondanks niet.

Magere 2,5*.

avatar van opa-ben

opa-ben

ik heb van deze film genoten. vol verrassingen en een bijzonder einde.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Goede film over Odd Thomas die een gave heeft en daarmee de wereld moet redden. Dit gegeven is op zich niet echt heel bijzonder, maar de uitwerking daarvan is wel interessant te noemen. De film zit vol special effects (die er best goed uitzien) en de film is ook redelijk spannend. Ook de mysterie gecombineerd met het sfeertje wat er hangt zorgt voor goed vermaak.

avatar van Zinema

Doordachte dialogen.

Odd Thomas is een vrolijke, maar eveneens griezelige film van Stephen Sommers. De regisseur van films als Deep Rising, The Mummy en G.I. Joe weet wat popcornvermaak moet bieden. En zo past hij zijn techniek ook toe in deze vermakelijke vertelling over een jongen die overleden mensen kan zien. En jaagt op hun moordenaars. Of hoe je het thema van The Sixth Sense in een ietwat flitsender jasje steekt.

De chemie tussen de acteurs en de gelikte, snelle dialogen tussen o.a. Willem Dafoe en hoofdrolspeler Anton Yelchin maken net dat beetje verschil wat een film als deze nodig heeft. Wat doordachter dan bij doorsnee werk wisselen de woorden elkaar af, hetgeen regelmatig gegrinnik oplevert. Niet dat het een komedie betreft, want spanning en mysterie voeren hier de boventoon.

Wie door in het oog springende goofs heen wil kijken en formulewerk in een geforceerd alternatief maar goed zittend jasje kan waarderen, zal hier zelfs originaliteit in ontdekken. Niet dat dat het toverwoord is (allesbehalve zelfs), maar fris voelt het sowieso aan. De boeken van de beroemde auteur Dean Koontz bieden natuurlijk een fantastische voedingsbodem, maar ook als filmproject is dit meer dan geslaagd.

Zeer goed.

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Behoorlijk matig.

Veel mag ik ook niet verwachten van de regisseur van The Mummy (1,5*) en Van Helsing (0,5*). Odd Thomas is wat minder vreselijk, aangezien het in het hedendaagse Amerika speelt en geen last heeft van idiote Amerikaanse interpretaties van het oude Egypte of het Oost-Europa in de 19de eeuw. Naast de leukere setting zijn de personages ook een stuk sympathieker. Redelijk alledaags en niet opgedirkt met allerlei "coole" effecten.

Sommers houdt het dus allemaal wat kleiner; voor zijn doen bijna "less is more". Het komt de film ten goede. Anton Yelchin is sterk in zijn rol als cynische anti-held en als hij eenmaal zijn onderzoek begint, wordt de film best onderhoudend. Enkel zijn vriendin Stormy is aardig irritant, maar aan de andere kant ook zo karikaturaal dat het eigenlijk niet uitmaakt. Willem Dafoe zet verder een degelijke rol neer als vaderlijke politie agent.

De ontknoping valt helaas wat tegen, waar Sommers het toch weer niet kon laten om er wat slechte effecten in te gooien, i.p.v. zijn personages (met name the bad guys) wat meer vorm te geven. Het is goed dat hij de film luchtig wil houden, maar dan hoeft het nog niet oppervlakkig en sfeerloos te worden. Einde voelt toch een beetje als een verlossing. 2,5*

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en 'k was wel aangenaam verrast door deze film. Visueel zag het er wel goed uit en vlot gebracht.

Qua verhaal zat het ook wel goed en ook wel origineel net als het einde trouwens.

De cast deed het trouwens ook niet slecht.

'k had eigenlijk geen verwachtingen bij deze film, maar 'k vond dit zeker een aanrader, 'k heb me er alvast niet mee verveeld.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een jongeman zijn paranormale gave gebruikt om mensen te redden van de dood. Een onderhoudend en mysterieus plot. Leuke en soms zelfs spitse dialogen die deze stripboek-verfilming een fris tintje geven. Anton Yelchin en Addison Timlin vormen een leuk duo hier. Wat mij betreft mag deel 2 wel komen.

avatar van Theunissen

Niet meer of minder dan een matige Mystery / Thriller die er visueel nog wel aardig uitzag. Het grote probleem met deze film is dat de hoofdrol wordt vertolkt door sulletje Anton Yelchin (als Odd Thomas) die nergens weet te overtuigen en ook een saaie persoonlijkheid is. Hij leek wel op de ex-schaatser Ben van der Burg in zijn jonge jaren.

Het verhaal was opzicht wel leuk gevonden en hetzelfde geldt in mindere mate voor de uitvoering, maar echt boeiend of spannend wordt het helaas nergens. Ook is het verhaal geregeld aan de flauwe kant en zeker als Odd Thomas samen is met zijn vriendin Penny Kalisto alias "Stormy" gespeeld door de niet onaardige Ashley Sommers, die wel totaal niet kan acteren). Het is ook jammer dat het eerste gedeelte van de film behoorlijk langdradig is en ook ietwat saai en kinderachtig. Na ruim een uur komt het verhaal gelukkig wat opgang en wordt het tenminste nog wat interessant. In het laatste gedeelte zit ook de meeste actie die heel eventjes wel wat weg had van de film "Rampage (2009)", maar dan ook echt maar heel eventjes. Ook geeft het einde nog een ietwat verrassende wending (wel behoorlijk cliché) aan het verhaal, wat wel wat weg had van necrofilie

Als een tussendoortje is deze film nog wel te doen (duurt gelukkig ook maar precies 90 minuten), maar veel stelt het eerlijk gezegd niet voor en dit is ook een film die je weer snel vergeten bent (en dat is zeker niet erg). Op een tweede deel zit ik dan ook totaal niet te wachten.

avatar van Decec

Decec

Een matige fantasie/mysterie/thriller film...

Matige verhaal (flauw)...

Redelijk acteerwerk...

Bekende acteur Willem Dafoe...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Niet te moeite waard...

avatar van Brabants

Brabants

Waar de schoen bij mij in deze verfilming wringt is de manier waarop Thomas met zijn gave door het leven gaat. Thomas is adorabel vanaf het eerste begin en zijn gave lijkt zonder slag of stoot ten alle tijden in zijn voordeel te werken. Zelfs zijn jeugdliefde(een van de mooiste meisjes uit het dorp) staat in haar trouwjurk al om een -ja woord- aan het altaar op hem te wachten. Het maakt het hiermee allemaal wat te gemakkelijk en te eentonig van aard. De vijand in de vorm van Hensley lijkt een veelbelovende en mysterieuze aankondiging van het kwaad, maar het ontvouwt zich uiteindelijk en helaas in een simpele en smaakloze samenzwering zoals we die al menig keer gezien hebben. Ondanks de vrij aardige sfeer(gecreëerd door een goede voice-over) en de geweldige performance van Anton Yelchin mist de film spanning, is het voorspelbaar, veelal oppervlakkig en vaak allemaal net iets te sappig uitgebeeld. Het werk van Dean Koontz wordt door de invulling c.q. verbeelding van Stephen Sommers helaas wat tekort gedaan.

Wel aardig.

Al schrik ik er een beetje van dat het van Sommers komt. Meestal toch iemand die groots opgezette mislukkingen maakt, ditmaal eerder een uit de kluiten gewassen "klein filmpje". Het is dan blijkbaar wél een verfilming van Koontz, maar die z'n boeken zijn blijkbaar niet populair genoeg voor een grootse hype. Vraag me nu wel een beetje af of dit misschien toch geen groots bedoelde film was die wat verkeerd is uitgedraaid.

Wat het ook mag zijn, het resultaat is niet verkeerd. Yelchin is leuk, Dafoe heeft een aardig bijrolletje. Het verhaaltje wordt luchtig gebracht en kent genoeg interessante elementen, enige jammere is wel dat de finale nogal flauw is voor de build-up. Mkay, 600 potentiële doden zijn veel natuurlijk, maar zo'n bommetje is eerder saai te noemen. Ook het sentiment dat er nog achtergeplakt werd deed de film niet veel goed.

Maar verder best leuk gebracht. Effecten ogen een beetje goedkoop maar wel effectief. Editing is geslaagd, het voelt allemaal best vlot en fris aan en het wordt niet onnodig gerokken. Jammer van het laatste half uurtje, daar laat de film het wel een beetje liggen. Maar een zeldzaam goede film van Sommers.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een allergaartje deze 'I see dead people' film.

Het concept van de paranormale gaven was leuk maar helaas was de uitwerking niet goed gelukt.

Een mysterie thriller met wat leuk bedoelde humor. Die combinatie, het werkte niet voor mij.

Jammer.

avatar van Film Pegasus

Ik heb het boek gelezen en ontdekte per toeval dat er een verfilming van was. Het boek heeft relatief veel humor. De filmversie is op zich niet slecht, maar heeft helaas enkele gebreken. Dat ik het boek gelezen heb zal mijn oordeel ook geen goed doen. Heb je bij de meeste boekverfilmingen. Anton Yelchin is te licht om de film te dragen. Dat valt minder op, omdat de andere acteurs ook niet bijster opvallen. Addison Timlin brengt wel wat verfrissing in de film. Mocht iets pittiger, maar doet het wel goed.

Verder is de film dicht bij het boek gebleven, zodat er tenminste een verhaal is. Het blijft wat luchtig gelukkig en valt best wel mee. Al zal ik vooral het boek blijven herinneren en minder deze verfilming.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig.

Een film die ik ooit gewoon op film1 had meegepakt, maar er destijds geen review op had geschreven. Yelchin zien we helaas niet meer terug op de doeken, jammer, want ik vond hem oprecht nog best een veelbelovend acteur.

De film zelf stelt weinig voor. Verhaal is redelijk maar niet origineel, weinig interessante dingen met de camera gedaan. De effecten zijn ook redelijk maar nergens hoogstaand. Acteerwerk kon ik nog best waarderen.

Er gebeurd te weinig maar de film weet absoluut te vermaken. Daarmee krijgt de film een voldoende, omdat hij me wel weer goed bezighield. De twists en Mystery leveren ook een bonusje op.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ze hadden beter rond dit onderwerp een serie kunnen maken gericht op tieners. Heb zeker wel genoten, maar zelfs al haal je het maximale uit het concept dan zal het nog niet boven gemiddeld worden. Prima 3 sterren dus. *3.0

avatar van lang pee

lang pee

Ik geef altijd te weinig punten, maar sorry hier kan ik niets mee. Ik geef Ebert gelijk, goedkope special effects, houterige acteerprestaties enz, en de laatste zin, gewoon een slechte film, volledig mee eens