• 9.371.495 stemmen

The Giant Spider Invasion (1975)

Horror / Sciencefiction | 84 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Bill Rebane

Met onder meer: Steve Brodie, Barbara Hale en Alan Hale Jr.

Plot The Giant Spider Invasion

"Creeping!...Crawling!...Crushing!"

In de buurt van een klein slaperig stadje in de Amerikaanse staat Wisconsin slaat een meteoor een krater in de grond. Uit de krater, die een poort naar een andere dimensie blijkt, kruipen vervolgens reusachtige spinnen met trek in mensenvlees! Twee NASA-wetenschappers staan voor de taak de wereld te beschermen tegen de spinnen.

avatar van AGE-411

AGE-411

Omdat het toch de bedoeling is op deze site om wat te argumenteren.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Ja, je hebt gelijk.

Dit is gewoon zo'n typische B-film die alles fout doet, en daarom zo goed is.

Verschrikkelijke stereotypes, slechte special effects en een lachwekkend plot. En toch is hij anderhalf uur leuk, en dat verdient een 4.

Aan de andere kant zou hij dan ook weer meteen een 1 verdienen, daarom is hij ook leuk.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Deze film is vooral erg leuk omdat hij ernstig bedoeld is.

avatar van Betamax

Betamax

Gewoon een B film met een aardig verhaal.

Spannend, alleen de effecten zijn super slecht.

Toch de moeite waard om een keer te kijken.

avatar van jordandejong

jordandejong

You ever see the movie Jaws? It makes that shark look like a goldfish!

Wat een heerlijk slechte film blijft dit toch. Zeker een So Bad it's Good film. Alles aan the Giant Spider Invasion is klungelig. Het acteerwerk is verschrikkelijk slecht, maar erg grappig. Zeker Robert Easton (die al in 140 films mee heeft gespeeld!) doet zijn best een gore hillbillly neer te zetten.

De soundtrack is zo goedkoop dat hij weer leuk wordt, en ook de Giant Spiders hebben hun charmes....

Geniaal ook dat deze film nog de spot durft te drijven met Jaws.

Kijk er naar uit meer films van Bill Rebane te zien. O.A Rana: The Legend of Shadow Lake, en Twisters Revenge lijken me hillarische films!

avatar van tortureVSkaj

tortureVSkaj

YEAH BETER DAN SEED!!!

avatar van Beertje45

Beertje45

Zag deze pulp destijds in een Leuvense bioscoop, die erom bekend stond niet bepaald goeie films te draaien. Zo knullig gemaakt, dat het lachwekkend wordt. De extra's op de DVD waren beter.

avatar van Metalfist

Metalfist

I used to take physics, but I find prunes do a better job for me

Ik heb altijd al wel een zekere liefde gehad voor dit soort monsterfilms. Toen ik kleiner was heb ik regelmatig mee gekeken naar De Nacht van de Wansmaak (jammer genoeg zijn me praktisch al die titels ontgaan met uitzondering van Piranha I en II) en als ik zo'n film ergens goedkoop op DVD vind dan laat ik me gemakkelijk gaan. Ook deze The Giant Spider Invasion vond ik voor nog geen euro in de soldenbak van de Fnac en gisteren maar eens met wat vrienden opgezet.

Want eerlijk gezegd, dit soort films krijgt bij mij wel een meerwaarde als je hem met meer mensen ziet dan jezelf omdat dat dan altijd voor een zekere sfeer zorgt. En sfeer zit hier sowieso wel in want The Giant Spider Invasion blijft een erg vermakelijke film. Het verhaal is natuurlijk te lachwekkend voor woorden maar ik kon het idee dat de spinnen uit de ruimte kwamen en een connectie hadden met zwarte gaten wel appreciëren. Zeker wanneer ze op het einde nog even één of ander apparaat à la The A Team/McGyver stijl ineen flansen en daarmee heel de wereld redden. Hilarisch slecht in ieder geval. Voor de rest bevat de film nog een aantal geweldige dialogen, die sneer naar Jaws was fantastisch, en vliegt de speelduur van zo'n dikke 80 minuten vrij vlotjes voorbij.

De spinnen zelf zijn natuurlijk ook enorm memorabel. Ik blijf het jammer vinden dat ze eerst gebruik maken van gewone spinnen maar eens de grotere exemplaren op het scherm komen gekropen is het genieten geblazen. Gemaakt uit oude Volkswagen auto's met daaraan wat fluffy poten aan gehangen, origineel is het in ieder geval wel. Voor de rest is dit zo cheesy als het maar kan zijn en druipt het jaren '70 gevoel van het scherm af. De kapsels, de kleren, de inrichting van de huizen, ... Erg leuk in ieder geval. Qua cast is dit ook nog vermakelijk te noemen. Alan Hale Jr, de Skipper uit Gilligan's Island, krijgt een kleine bijrol als Sheriff met een veel te open hemd maar het is vooral het koppel Ev en Kester, respectievelijk gespeeld door Leslie Parrish en Robert Easton, die de show stelen.

Sowieso leuk om eens gezien te hebben en ik had hem eigenlijk slechter verwacht. The Giant Spider Invasion is een film die vandaag de dag door de tand des tijds ruimschoots is ingehaald maar de feeling waarop heel de film is gemaakt getuigt van liefde voor film.

avatar van Autopsy

Autopsy

Een leuk jaren 70 monsterfilm met vrij slecht acteerwerk, de film wordt nergens echt eng (had ik zozo niet verwacht) maar blijft wel leuk genoeg om door te kijken.

avatar van Beertje45

Beertje45

Meerdere pulpfilms uit die jaren zorgden voor een filmposter die meer liet verwachten dan wat de film waard is. De filmhoes van dit werkje ziet er echter niet uit. LOL

avatar van RuudC

RuudC

Heerlijke kitsch die zoals gewoonlijk hier zwaar ondergewaardeerd wordt. Nergens wil men je doen geloven dat dit een blockbuster is met duizelingwekkende special effects. Wanneer er al met termen als ‘cult’ geslingerd wordt en het doosje van de reguliere uitgave geeft ook duidelijke signalen af, mag je in deze context er rustig van uit gaan dat camp is. Belangrijk is dan dat het er ook op een leuke manier kitscherig uit ziet. Wie zit hier dan eigenlijk te wachten op goed acteerwerk? Als die spin maar gaaf is! Dat het een grote zwarte donsbal met poten is, zie je meteen, al vind ik sommige afstandsshots nog best overtuigend. Gelukkig heeft men de speelduur kort gehouden. Een lekker cheesy verhaallijntje en een aantal aanvallen van de spinnen hoeven inderdaad echt niet langer dan 75 minuten te duren. Met een stel vrienden op de bank en een krat bier tot je beschikking is het zeker genieten van The Giant Spider Invasion. Dan komen de gillende mensen en verorberde mannen het beste tot hun recht.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film met een aardig verhaal, echt geweldig was het allemaal niet.

avatar van Fisico

Fisico

Zo'n giant bug movie (of spinnen in dit geval) is steeds een prettige wegkijker. Best een amateuristische versie, want erg veel stelt het niet voor. Je hebt dan wel de tijdsgeest met beperkte technische middelen, maar dit stelde wel erg pover met reuzenspinnen die eerder op mechanische pluche beesten leken met ogen van voetballen. Ook de eerste grote spin die in beeld komt en het eerste slachtoffer maakt, is niet meer dan een pluchen geval.

Maar dat is het niet alleen. Want zo'n beperkte CGI heeft zo zijn charmes. De acteerprestaties waren eigenlijk al niet veel beter. Ook qua plotverloop kon het toch beter. De eerste spin in beeld, en dan betreft het nog een gewone vogelspin, komt pas na 28 minuten in beeld, dat is na 1/3e van de film. En dan is het nog verschrikkelijk ergerlijk dat niemand die beesten opmerkt ook al lopen er verschillende rond in het huis. Een reuzenspin mogen we pas zien naar ruim 40 minuten, we zijn dan al halfweg. Tussentijds veel geneuzel met de NASA en stomme interventies met de plaatselijke sheriff. Neen, dat kon dus gerust een pak beter.

Naar het einde toe beterde het wel, maar echt hoogstaand is het nooit geworden. Lachen geblazen wanneer zo'n spin een mens oppeuzelt. Maar kom, leuk om eens gezien te hebben, maar zeker niet meer dan dat.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Horrorfilms over spinnen vind ik meestal wel leuk maar deze vond ik toch eerder een vermoeiende zit. Een turkey score op imdb wil daarom niet zeggen dat ik de film automatisch slecht zou vinden maar hier lijkt mij dat gemiddelde volkomen terecht. Het amateuristische en goedkope is niet het grootste probleem vooral de saaiheid. Fisico verwoordt eigenlijk perfect wat er allemaal ontbreekt, veel te lange opbouw, teveel gepraat, weinig spinnenactie, inwisselbare karakters hetgeen de film ook veel te lang doet duren. Ik krijg zin om Tarantula te herzien daar leek deze toch zijn inspiratie te hebben gehaald. Tarantula is veel ouder maar toch een heel stuk leuker. Een jaar of 2 later dan Giant Spider Invasion kwam Kingdom of the Spiders mijn favoriete spinnenfilm.