Cruel Jaws (1995)
Genre: Horror
Alternatieve titels: Jaws 5: Cruel Jaws / The Beast / Fauci Crudeli - Cruel Jaws
Italië / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Bruno Mattei
Met onder meer: Richard Dew, George Barnes Jr. en David Luther
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Cruel Jaws
"This Time It's Even More Personal Than Last Time!"
Een grote tijgerhaai, die tot moordmachine is omgevormd door het leger, veroorzaakt grote paniek in Hampton Bay als het beest onschuldige mensen begint te vermoorden. Sea World eigenaar Dag moet nu, samen met zijn dolfijnen, te hulp schieten om nog meer doden te voorkomen.
Francis Berger
Vanessa
Larry
Tommy

uberjason
Wauw, deze film werd ik even stil van....momentje......
Ok, deze film is gelukkig geen echte Jaws 5, maar gewoon een amateurfilmpje dat alle schaamteloosheid te buiten gaat. Veel mensen zal het opvallen dat vrijwel alle goeie actiescenes met de haai afkomstig zijn van Jaws, Jaws 2 en een of andere militaire film, getuige het kleurverschil van de gejatte stukken. Dan komen er een stuk of wat slechte acteurs tussendoor die zonder gene complete stukken tekst uit de Jaws films ten gehore brengen, zelfs de personages en het 'eigen' verhaal zijn bijeenraapsels van die films..Een dolfinarium met 2 grappige vrolijke dolfijntjes ( Jaws 3D) moet vechten om z'n bestaan te kunnen houden, omdat de burgermeester ( Mayer Vaughn, Jaws) een vakantiepark wil bouwen. Er verschijnt een witte haai, die volgens het verhaal een Tijgerhaai moet voorstellen aan de kust om badgasten op te kauwen en de burgermeester wil zoals te verwachten valt, het strand niet sluiten voor de komende toeristen. Het is bijna te belachelijk voor woorden hoe deze film ooit tot stand moet zijn gekomen...Zie deze film als een sleazy rip off van de hele Jaws reeks, en gooi daar een haai bovenop die mogelijk nog knulliger in beeld verschijnt dan Bruce.
Ik geef deze film een 0,5 puur vanwege het lef om dit plagiaat bij elkaar te durven stelen..

Basto
Blu ray van Severin is inmiddels uit de handel genomen na rechtenkwestie met Universal. Is nu een kostbaar collector’s item.

BlueJudaskiss (moderator films)
Toch geinig. Ik ben gelukkig niet zo'n Jaws purist dus wat waar vandaan gejat is maakt me eigenlijk niet zoveel uit, en een gejatte en bij elkaar gemonteerde haai vind ik nog steeds leuker om te zien dan een CGI- haai. En geef mij dan liever een Italiaanse rip-off dan dat vlakke gejengel van The Meg. Al met al best vermakelijk dus, door de zonnige sfeer, een redelijk tempo en hier en daar een actrice die er leuk uitziet. Het is allemaal in een vloek en een zucht voorbij en het was in elk geval een aller vermakelijkst tussendoortje.

xxERWINxx
Gewoon te koop bij Amazon (Duitsland), hij heet daar: ''Shark Terror - Das Biest aus der Tiefe'' ook nog op bluray te koop, maar ook gewoon op dvd

Basto
Maar die Duitse blu ray gaat geen collectors item worden.

Lakte
Slechte maar zeer vermakelijke Jaws ripoff! Eigenlijk is het niet eens een Jaws ripoff maar een ripoff van The Last Jaws (The Great White) uit 1981 van Enzo Castellari.
Deze film heeft bijna exact hetzelfde verhaal inclusief dialogen als The Last Jaws. Deze film bevat zelfs vele shots uit The Last Jaws en zelfs shots uit de eerste Jaws film. De shots van The Last Jaws zijn wel van film gebruikt maar de shots van Jaws hebben ze gewoon vanaf een VHS gehaald. Ook worden er soundtracks van Jaws en van Star Wars gebruikt die net iets anders gecomponeerd zijn zodat ze niet aansprakelijk gesteld kunnen worden. Voor dit soort dingen heb ik toch altijd wel een zwak.
Deze film is prachtig gerestaureerd op bluray uitgebracht door Severin in Amerika. Helaas voor Severin heeft Universal een rechtzaak tegen ze aangespannen i.v.m. de shots uit de eerste Jaws film waarvan zij de rechten bezitten, zeer kinderachtig natuurlijk omdat het er maar heel weinig zijn. De bluray mag niet meer nieuw verkocht worden. De film is in Amerika vanwege plagiaat ook verboden.

ibendb
Oh jongens, dit was een feest. Ik weet nog steeds niet honderd procent zeker wat ik net aanschouwd heb.
Cruel Jaws is op elk vlak een verschrikkelijke film. Shots die gestolen zijn uit verschillende eerdere haaienfilms, een enorm lachwekkend plot en nog slechter acteerwerk. En toch heb ik mij hier enorm hard mee geamuseerd.
Extreem foute dialogen worden gehouden tussen acteurs met het charisma van een selder. Voeg daarbij dan nog eens het uitbundig gebruik van zooms en awkward camerabewegingen aan toe en je hebt anderhalf uur heerlijk vermaak. De belachelijke score bevat snippets van Star Wars en een rare off-key versie van de originele Jaws-soundtrack.
In de film gebeurt er ook zo veel en toch niks. Niet alleen terroriseert een het rustige havenstadje Hudson Bay, ook staat een aquarium op de rand van faillissement, ontwikkelt zich een onzinnig maffia-subplot en zit er nog een familiekomedie onder dit alles verschuild.
Natuurlijk is er een fijne grens tussen bagger en camp. De film bevindt zich een groot deel in de eerste categorie dus verwacht hier zeker geen meesterwerk. Toch een fijne zit die misschien wat leuker is met een biertje of tien. Een groen sigaretje helpt ook.

Shadowed
Stuitend onofficieel vijfde deel binnen de Jaws-reeks. In het begin dacht ik even dat ik de verkeerde film aan het kijken was, want de naam van ene William Snyder verscheen op de openingscredits als regisseur. Later bleek het toch om Bruno Mattei te gaan, iemand die al lang ervaring heeft met goedkope pulpfilms, maar dat valt van Cruel Jaws absoluut niet af te lezen. We volgen 93 minuten lang hoe een groep dorpsgekken en eigenwijze sukkels één enkele haai te lijf gaan met harpoengeweren, shotguns, jerrycans, benzine, bommen, messen, voeten, vissersboten en zelfs helikopters. Het was ongelooflijk hoeveel vuurkracht er werd ingezet voor een enkele haai en vervolgens duurt het nog een anderhalf uur voordat ze het dier definitief hebben opgeblazen. Het was schrikbarend om te zien hoe slecht het script in elkaar stak, maar daarnaast is de regie domweg te rommelig om genietbaar te zijn. Filters veranderen per scene en het overtollige gebruik van stockfootage slaat nergens op. Op deze manier verandert de look van de film, evenals de haai zelf, constant. Vol afschuw heb ik de hele film uitgezeten, maar ik denk dat dit voorlopig de laatste film van Bruno Mattei is die ik ga aanschouwen.

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo nu te zien via NPO Start

BBC-presentator steekt middelvinger op naar camera tijdens journaal, biedt nu excuses aan

Mysteryfilm 'A Haunting in Venice' van Kenneth Branagh vanaf vandaag te huur op Pathé Thuis

Jaws 2

Jaws 3-D
Actie / Horror, 1983

Lake Placid: Legacy
Horror / Actie, 2018
miami, floridadolphinhelikoptergebaseerd op boekfloridashark attackhaaigreat white sharkkiller shark
Realtimes | Publishing Network
Social media