• 9.370.827 stemmen

Kagi-dorobô no Mesoddo (2012)

Komedie | 128 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Key of Life / 鍵泥棒のメソッド

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kenji Uchida

Met onder meer: Masato Sakai, Ryoko Hirosue en Teruyuki Kagawa

Gesproken taal: Japans

Plot Kagi-dorobô no Mesoddo

"If your life has you down… try out someone else's."

Sakurai (Masato Sakai) is een acteur die gefrustreerd is geraakt met zijn leven. Sakurai besluit zelfmoord te plegen, maar gaat eerst even naar een badhuis. Daar komt hij iemand tegen die zijn leven verandert. Voordat hij het weet zit hij tot over zijn oren in de problemen met de maffia.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Zéker een van de leukste Japanse komedies die in de afgelopen jaren heb gezien. Ge-wel-dig droog neergezet. Er wordt goed geacteerd en de personage's zijn perfect gekozen. Ik heb gelachen!

Welverdiende; *3.75

Zeg maar gewoon Japans

avatar van Shinobi

Shinobi

Wannabe acteur turned gangster.

Best een leuk gegeven moet ik zeggen.

De film neemt rustig de tijd om het verhaal te vertellen en introduceert de drie personages op een opmerkelijke wijze. Het is mooi om te zien hoe uiteenlopend deze zijn en hoe ze in het leven staan. Alleen al het sterke acteerwerk van Masato Sakai, Ryôko Hirosue en Teruyuki Kagawa maakt dit meer dan de moeite waard.

Ik had het alleen veel grappiger verwacht; het gegeven zou namelijk voor een hoop gestoorde situaties moeten zorgen, wat nu maar op één hand is te tellen. Het zit een beetje tussen comedy en drama in. Gelukkig zorgt het tweede uur wel voor enige geslaagde droge momenten. Tevens hangt er een relaxte sfeer ondersteund door een fijn pianodeuntje en een aardig straatbeeld als achtergrond.

Al met al een zeer eigenaardige comedy met een eigen smoel, maar verwacht geen dijenkletser. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Heel leuk!

Fijn filmpje.

Uitgangspunt waar best wat mee aan te vangen valt. En daar gaat Uchida dan ook vlotjes mee aan de slag. Niet zo geheel onverwacht, ook in z'n vorige films deed hij al iets soortgelijks.

Het switchen van levens is op zich niet zo héél origineel, maar de aanzet ertoe en de droge uitwerking zorgt toch voor wat leuke, komische momenten. Niet overdreven grappig, maar een wat geniepige glimlach kon er regelmatig vanaf.

Acteerwerk is op niveau, visueel had het allicht iets frisser gekund maar viel ook zeker niet tegen. Het is dat de film net wat te lang is en dat beetje creativiteit mist. Op de één of andere manier deed het mij wat denken aan een Monday, maar dan wat ingetogener en braver.

Maar een erg leuk tussendoortje, verveelt niet en wie doorgaans wat drogere, zwartere humor waardeert kan hier best wel wat glimlachjes uithalen.