• 9.370.964 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Edwin L. Marin

Met onder meer: Randolph Scott, George 'Gabby' Hayes en Bill Williams

Plot The Cariboo Trail

"Between majestic mountain and frozen waste lay the Cariboo Trail... gateway to gold, greed and glory!"

Cowboy Jim gaat met zijn vriend Mike op zoek naar een geschikt stuk land om zijn droom van een eigen kudde vee te verwezenlijken. Als gangster Frank hen overvalt raakt Jim zijn kudde en zijn paarden kwijt en maakt Mike een eind aan de vriendschap.

avatar van Barfly

Barfly

Een aardige Scott/Hayes western die afwisselend genoeg is. Bovendien de allerlaatste western voor Gabby Hayes.

Sommige scènes zitten wat sullig in elkaar, zoals de ontsnapping van Scott en Hayes aan indianen met behulp van een ezel.

De grootste domper is de beeldkwaliteit van de film zelf. De kleuren zijn er op 90 graden grotendeels uitgewassen en alleen de close-ups zijn scherp te nomen.

Jammer, want ook het landschap had beter verdiend.

avatar van madmax1

madmax1

Waarschijnlijk heb ik de zelfde vhs rip,met nl ondertiteling.

Inmiddels is de data bijna helemaal gewist...

Zo.n 10 jaar geleden voor het laats gezien en was toen ook al zo slecht van beeld kwaliteit.

Slappe western en met Hayes was het beste er al lang af

avatar van lezertje

lezertje

Barfly schreef:

Jammer, want ook het landschap had beter verdiend.

Tijdens het heruitbrengen van deze film is er een zwart/wit kopie geprint. Ik vermoed, maar wie ben ik, dat hij met de computer is ingekleurd en dat kan de versleten kleuren verklaren.

• 19675 berichten

Ingekleurd lijkt me te sterk, want ik heb de film al in kleur gezien in de jaren zestig, in de bioscoop.

IMDb zegt bovendien dat het procedé waarin de film is opgenomen Cinecolor is, en dat staat ook op de film zelf.

Cinecolor is een niet al te best kleurenprocedé, net als overigens Trucolor, dat in gebruik was bij Republic Pictures.

Om die matige kleuren wat extra glans te verlenen werden er op de filmprojectors vroeger speciale filters geplaatst (dat weet ik van een film-operateur-vriend, die er zelf nog mee gewerkt heeft)

Bij vertoningen van deze films op TV waren die filters denkelijk niet meer beschikbaar, of had men er wellicht nooit van gehoord.

Men is in 1954 gestopt met Cinecolor.

Mijn hoop is gevestigd op de blu-ray release van The Cariboo Trail, die later dit jaar uitgebracht zal worden door Kino Lorber.

Wellicht weten die de kleuren nog wat op te peppen?

avatar van lezertje

lezertje

Zoals ik al zei: Bij het Heruitbrengen van de film is er gebruik gemaakt van een zwart/wit print (nadat de film in 1950 tijdens zijn première gewoon in kleur was. Die zal je dan wel gezien hebben. Maar de zwart/wit print kwam veel later in de bioscoop toen de film opnieuw werd uitgebracht (= heruitbrengen). Die versie kan wellicht ingekleurd zijn.

• 19675 berichten

Rest de vraag of er ergens een DVD release bestaat met een redelijke beeldkwaliteit (in kleur)

Ik heb er jaren geleden een uit Australië laten komen, die opgepept was, omdat er elders alleen maar belabberde versies van te koop waren.

Helaas is die Australische ook niet veel beter, en dan heb ik het nog niet eens over de kleurenkwaliteit.

Hopelijk weet Kino Lorber daar eindelijk verandering in te brengen, al is het maar een scherpere beeldkwaliteit.

Die zou dan gemakkelijk om te zetten zijn naar zwart wit wanneer de kleuren tegenvallen.

Een paar knopjes op de afstandsbediening van de TV indrukken en klaar.

Wow!

De gerestaureerde DVD van Kino Lorber ziet er gaaf uit !

Scherp beeld en mooie Cinecolor kleuren.

Er is ook een Blu-ray, maar aangezien ik alleen over een regio-vrije DVD speler beschik heb ik voor de DVD gekozen(Geen spijt van dus)

Dat had wel nogal wat voeten in de aarde...

In totaal 3 x moeten bestellen in de US (verschillende leveranciers)

Twee keer niks ontvangen.

Een keer geld terug, een keer niet.

De derde keer was eindelijk raak.

Soit, nu is het dus genieten van deze hernieuwde kennismaking met de film.

Meteen een halve ster in waardering verhoogd.

avatar van mr rumson

mr rumson

The Cariboo Trail is een aardige western .

Met een aantal mooie buitenopnames erin jammer genoeg kwam dit niet helemaal goed tot zijn recht omdat de beeld kwaliteit niet al best was.

Randolph Scott acteert op de vertrouwde manier zoals we dat van hem mogen verwachten .

Van George 'Gabby' Hayes heb ik nog niet zoveel gezien .

Maar voor mij hoeft dat ook niet zo toen was hij misschien leuk om te zien maar nu vind ik het kinderachtig .

Het kinderachtige zien we trouwens ook terug in deze western met flauwe scene waarin een ezel de hoofdrol in heeft.

Ondanks de mindere beeld kwaliteit is het een aardige western om te zien .

mr rumson schreef:

The Cariboo Trail is een aardige western .

Dat is erg jammer, want DVD van Kino Lorber ziet er prachtig uit., en de Blu-ray zal nóg fraaier zijn.

avatar van mr rumson

mr rumson

Brix

In je eerdere reviews hier had ik gelezen dat er inmiddels goede versies van deze western zijn .

Het is jammer dat de beeld kwaliteit niet al te best is maar nu had ik wel NL subs .

De Blu Ray en de dvd van Kino Lorber zal zeker een vooruit gang zijn .

Maar om deze nu weer te bestellen hoeft voor mij ook weer niet .

Het blijft voor mij een middelmatige western.

Al begrijp ik dat jij als Scotty fan deze western wel graag in je verzameling wilt hebben .