• 9.377.445 stemmen

Fickende Fische (2002)

Alternatieve titel: Do Fish Do It?

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Almut Getto

Met onder meer: Tino Mewes, Sophie Rogall en Hans Martin Stier

Gesproken taal: Duits

Plot Fickende Fische

"When you find the right one, hold onto it!"

Een goudvis en Nina's onvermogen om op tijd haar inline-skates tot stilstand te brengen, brengen Jan en Nina in één klap bij elkaar. Jan is een zestien jaar oude einzelgänger, die jaren geleden door een noodlottige bloedtransfusie met hiv geïnfecteerd werd. Zijn passie is de onderwaterwereld, waarin hij zich het liefst onderdompelt om zijn ziekte en zijn overbezorgde moeder te vergeten. Nina is een jaar jonger maar totaal anders: brutaal, zelfstandig en spontaan. Haar moeder zit ver weg in Kenia en op haar broer en vader kan ze niet rekenen. Nina en Jan hebben ondanks deze verschillen veel gemeen. Ze breken samen uit hun alledaagse leventje en zoeken een paradijs voor zichzelf. Ondertussen worstelen ze met de vraag of vissen echte seks hebben. Hun paradijs wordt bedreigd door volwassenen, misverstanden en door de onmiskenbare realiteit van Jans infectie.

avatar van EmDee

EmDee

Don't drink water, fish fuck in it!

avatar van sydney

sydney

Aardige film met interessant thema. Het wordt echter nooit echt aandoenlijk. Maar dit komt vooral door het matige script. Er wordt wel goed geacteerd. 3,5*

avatar van gauke

gauke

Ongebruikelijk jeugddrama over een gecompliceerde liefde met een tragische achtergrond en hoe jongeren met HIV omgaan, dat het vooral van het natuurlijke spel van de hoofdrolspelers moet hebben. Het is een verdienste van de regisseur dat het geen probleemfilm geworden is en dat ze vals sentiment uit de weg is gegaan, al zijn er traditionele en melodramatische plotontwikkelingen. Verder komt het geheel, ondanks het speels omgaan met thema's als dood, ziekte, liefde en jaloezie en teergevoelige en poëtische elementen, wat saai over.

avatar van stinissen

Uitstekend Duits jeugd drama over liefde , verdriet en Aids ook nog een kleine rol van Ellen Ten Damme als Caro .

avatar van VincentL

VincentL

Deze een keer met Duits gezien. Misschien moet ik deze ook maar eens op het lijstje 'nog een keer zien' zetten. Ik ben helaas genoeg vergeten om objectief te kunnen stemmen, dus zal ik dat nu ook niet doen.