• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Jakob Lass

Met onder meer: Lana Cooper, Franz Rogowski en Kerstin Abendroth

Gesproken taal: Duits

Plot Love Steaks

Clemens werkt als masseur en Lara als kokkin in een luxehotel. Clemens is verlegen en onhandig, terwijl Lara onbezonnen en uitbundig is. De twee ontmoeten elkaar bij toeval en er springt een vonk over. De tegenstelling trekt elkaar aan, maar in een relatie is dat soms wel heel moeilijk.

Lara Schmelzing

Küchenchef

Koch Marcel / Ausbilder

avatar van Ik Doe Moeilijk

Ik Doe Moeilijk

Na Dogme nu dus ook FOGMA.

Een setje tamelijk vage stelregels over 'vrijheid' en wat concretere doelstellingen voor de eerste FOGMA film (deze Love Steaks dus) zoals een uiterst urgente behoefte aan jump cuts.

Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Maar ik ben benieuwd, dat wel.

avatar van MRDammann

MRDammann

Leuke film over twee mensen die werken in een duur hotel aan de Duitse kust. Het is overtuigend en de acteurs spelen leuk. De tijd gaat snel voorbij, want het verhaal boeit.

avatar van Ik Doe Moeilijk

Ik Doe Moeilijk

Erg goed! Energiek, komisch, verfrissend, uitdagend. Deed mij heel erg denken aan Cassavetes, op een goede manier. De titel is allicht een hint naar diens Love Streams.

avatar van Fransman

Fransman

Ja, oké. Leuk, komisch, verfrissend, uitdagend. Een relatie die niet volgens de gebaande paden verloopt. Timide jongeling, fysiotherapeut, met kennelijk een onbedoeld seksuele uitstraling krijgt in een hotel aan de Oostzeekust iets met een nogal springerige keukenhulp met een alcoholprobleem, wat op den duur hun beider dienstverband in de waagschaal stelt. Een relatie die meer gebaseerd is op macht en erotiek dan op seks. Als ik het althans goed begrepen heb.

Heb me geen minuut verveeld met dit toch ook wel komische relatieverhaal, met nogal wat slapstick elementen, waar echter de ernst nooit ver weg is. Maar op een gegeven moment snap je wel hoe het werkt tussen die twee en dan gebeurt er verder niet veel meer. Het slot vond ik een beetje flauw. Prima acteerwerk. Maar storend vond ik de lelijke montageovergangen. Dat zie je ook in amateurfilms. Is dat FOGMA?

avatar van scorsese

Aardige film over een jongen en meisje die in hetzelfde hotel werken en elkaar leuk vinden. Zeker geen standaard romantische film, daarvoor is er te weinig verhaal en is de opbouw te fragmentarisch. De interactie tussen de twee hoofdrolspelers is vermakelijk en levert een aantal prima momenten op.

avatar van Movsin

Movsin

Wie een klassieke romantische film verwacht, krijgt een "romance" te zien die nauwelijks in de realiteit voor te stellen is.
Heb gedurende de ganse film tevergeefs gepoogd de gedragingen en het karakter van Lara te verklaren en het is niet haar alcoholverslaving die alles verduidelijkt. waarbij de vlottende camera, de hoekige montage met de stugge overgang tussen de scènes en het plots afbreken ervan, alsook het vreemde dialoogwerk niet bepaald behulpzaam waren.
Elk zijn mening natuurlijk en ge kunt ervan houden. Ik niet.

avatar van kinkymen

kinkymen

Op een aantal komische momenten na vond ik het over het algemeen een oersaaie film.

De jongen irriteerde mij zeer en van het meisje was ik graag te weten gekomen waarom ze een alcoholprobleem heeft (maar helaas, je ziet haar alleen zuipen en kotsen, meer niet).

avatar van Malick

Malick

Fris, energiek, rebels en tegendraads.