• 9.370.370 stemmen

I Used to Be Darker (2013)

Geregisseerd door: Matthew Porterfield

Met onder meer: Deragh Campbell, Hannah Gross en Ned Oldham

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot I Used to Be Darker

Wanneer Taryn, een Noord-Ierse meisje dat is weggelopen van huis, in de problemen komt in Ocean City, zoekt ze haar toevlucht bij haar oom en tante in Baltimore. Maar Bill en Kim hebben zo hun eigen problemen. Ze proberen het einde van hun huwelijk zo goed mogelijk door te komen in het belang van hun dochter Abby, die net thuis is van haar eerste jaar op de universiteit.

avatar van jarno1975

Een redelijk dramafilm...

Redelijk verhaal...

Prima acteerwerk...

Prima achtergrond geluid/

muziek (geen Dolby Digital aanwezig)...

Prima kwaliteit breedbeeld

(geen HD aanwezig)...

avatar van Movsin

Movsin

Een relatieconflict en jeugdproblematiek vormen het thema van deze film.

De manier van het verhaal te brengen is echter niet grandioos. Wat onevenwichtig, traag en inzake dialogen zeker niet echt inslaand.

Naarmate de film evenwel vordert en meerdere aspecten worden verduidelijkt, wint de film ook aan niveau.

Misschien kan de muziek voor sommigen meer appreciatie uitlokken.

avatar van Ayres

Ayres

De film ademt een fijne sfeer, maar je hebt meer nodig om 80 minuten interessant te blijven. Het slome verhaal is aan het begin nog leuk, maar als je weer 10 minuten naar gitaargepingel hebt geluisterd, is de lol er wel zo'n beetje af. Ik kan slome cinema goed waarderen, maar dit was gewoon saai.
Wel leuk dat mevrouw Exarchopoulos bij de credits staat, ze is welgeteld een minuut in beeld.

avatar van Malick

Malick

De nieuwe Matthew Porterfield gewoon eenmalig in Amsterdam te zien. Damn, heel erg jaloers!

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Weten we ook weer waar McSavah zijn voormalige avatar vandaan haalde. Prachtig shot, net als deze poster.

Het heeft wel iets in zich dit (no pun intended), maar er had meer punch in gemogen. De film kabbelt onzeker voort zonder richting voor enig doeleinde. De aandacht gaat vooral uit naar de muziek, ten koste van de personages. Taryn, Abby en Kim zijn enigszins interessant, de rest staat erop te koekeloeren. Het is dat de liedjes voor mij weinig toevoegen, ik ervoer ze meer als een redundantie.

Fijn om weten is dat Jeremy Saulnier, regisseur van Blue Ruin en Green Room, achter de camera staat. Minder fijn, pijnlijk eigenlijk, is de fout in Adèle’s achternaam. Een te negeren rol, overigens.