App (2013)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot App
Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) sluit zich helemaal op in de wereld van apps en sociale media. Na een feest waar ze te diep in het glaasje heeft gekeken, ziet ze dat een onbekende een app op haar telefoon heeft gezet, die alle informatie lijkt te hebben over haar situatie en die van haar vrienden. Als haar vrienden een voor een omkomen, snapt ze dat de app meer is dan een simpel handigheidje.
Anna Rijnders
Henry
Doctor Carlo
Liesbeth
Alleygator
Als ik dit verhaaltje lees: waarom wist ze die app niet gewoon...?
Toch maar even de film bekijken want ze probeert de App te verwijderen maar dat lukt dus niet. Zelfs na het verwisselen van de simkaart blijft de app gewoon doorgaan. Ik heb mij best vermaakt en vind Hannah Hoekstra het grootste talent op acteergebied van dit ogenblik. Helaas was haar personage niet goed uitgeschreven zodat je geen achtergrondinformatie over haar kreeg. Dat had de film nog beter gemaakt.
nightfly1982
Vermakelijke film.
Heb hem samen met de app gekeken maar eigenlijk was dit niet perse nodig. Daarbij weet je dan al snel hoe het in elkaar steekt wat net dat kleine beetje spanning weg haalt. Ook leid het wat af van de film.
Dingen die ik wel in de samenvatting heb gelezen maar vaag bleven: anna zou lichtelijk verslaafd zijn aan haar telefoon doormiddel van apps en Facebook. Facebook is 1 keer voorbij gekomen toen ze Sophie wou bereiken. Er is niet echt een voorgeschiedenis over haar verlamde broertje, had ze geen ouders etc terwijl zei toch de hoofdrol heeft in deze film.
Thriller vind ik te ver gezocht voor deze film.
Al met al een vermakelijk filmpje die je zeker zonder de app kunt kijken. Maar die ook wel wat dingen mist.
mikey
Ik heb een geniale filmtitel verzonnen... geheel niets met een app te maken overigens: Conference Call!! (briljant weer van me)!!!!
bexterminator
Zelden zo'n draak van een film gezien. Slecht acteerwerk, voorspelbaar verhaal.
Koerok
Leuk uitgangspunt waar zeker een goede film in zit, maar dat was App toch niet. Er wordt veel te weinig uitgelegd over hoe die App precies functioneert. Daarmee is het meer een jeugdfilm geworden, maar dan wel een met aardig wat geweld. Ik vond dit geen 12 jaar en ouder, eerder 14 (maar dat bestaat gek genoeg niet) .
Spartaan1986
Beter dan verwacht
Interessant concept dat wel wat weg heeft van Final Destination. Goed geacteerd door de hoofdrolspelers (vooral Hoekstra is een talentje), maar helaas is het einde een beetje slap.
Dominootje
Voor een nederlandse film, zeer geslaagd!
Er zitten wel wat onduidelijkheden in.. Telefoon telkens maar bij apparatuur neerleggen.. slim! .. Wat had Liesbeth er nou mee te maken?? Helemaal niks lijkt me.. maar goed
En dat "sluit zich helemaal af" is toch echt zeer overdreven! Was helemaal niet..
App gaat in de Chinese en Russische bioscopen draaien:
_Casper_
Leuke film!, zeker voor nederlandse begrippen. Film kijk lekker vlot, en vermaakt van het begin tot het eind. Ook het acteer werk is prima.
Ook is het verhaal en ook de extra mogelijkheid om via je telephoon (een app) wat extras te zien erg leuk en orgineel!! En dit is zeker een leuk idee (de app) om ook bij andere films er iets mee te doen!!
De film zelf gaat over een jonge vrouw die plots een vreemde app op haar telephoon krijgt die haar leven dan gaat beheersen en allemaal mensen om maar heen gaan dan dood.
Het is alleen jammer dat het einde een beetje afgeraffelt en niet bevredigend aanvoelt.. want daar had echt meer in gezeten.
Gewoon leuk om te zien, 3.5* (o.5 extra vanwege het orignele idee) en ik hoop dat het idee van een ''extratje'' bij de film via een app meer word uitgewerkt in toekomstige films want tis wel wat leuks!
boemboem27
voor een Nederlandse film een echte een behoorlijk goede film.
begint wat kalmpjes maar al vrij snel met een goede opbouwende spanning.
het onverwachte heeft een heel klein beetje de spanning van final destination.
prima acteerwerk van de gehele cast,
maw aanrader
blurp194
Grappig.
Weinig pretenties, en dat heeft altijd het voordeel dat het vooral mee kan vallen. En dat lukt ook, want wat we te zien krijgen is een vlotte grappige film met ietwat geloofwaardige karakters die van de ene ongeloofwaardige situatie in de andere vallen. En vooral met veel vaart. Zo denderen we naar de ontknoping toe, die niet helemaal onvoorzienbaar is maar toch ook wel weer een kleine verrassing oplevert. Met de ene na de andere ontwikkeling krijg je geen tijd om over de ongeloofwaardigheid van het verhaal na te denken, en da's maar goed ook. Jammer wel van de scene in de lift - dat is al een uitgekauwd idee dat echt vermeden had moeten worden.
Hannah Hoekstra speelt hartstikke goed, de rest doet z'n ding. Daar ligt het echt niet aan. Het is iets anders, iets in de vaart van het verhaal, de ondiepte van de karakters, en de stupiditeit van het scenario waar het geheel een soort Flodder-achtig Nederlandse-televisiefilm geur krijgt. Best jammer eigenlijk. Maar misschien is dat de keerzijde van de medaille van het begin met weinig pretenties.
Ohja en de app als second screen heb ik niet gebruikt, en ik zit daar ook absoluut niet op te wachten. Past ook totaal niet bij een medium als film, sorry - als er al een second screen is dan is dat iets wat ik zelf zoeken wil, omdat de film me aanzet tot denken, nieuwsgierig maakt over hoe het nou echt zit. Maar da's niet wat de media ons willen aanpraten - de hele term is uitgevonden door de ouderwetse televisiemedia die nog de arrogantie hebben om te denken dat zijzelf het eerste scherm leveren. Die tijd is echt voorbij.
mcdaktari
Inderdaad, beter dan verwacht. Een heel aardige nederlandse thriller. Ik moest zo nu en dan zelfs aan Final Destination denken, niet dat App daar veel op lijkt maar toch wel bepaalde elementen die overeen kwamen, aldus vond ik. Aardig filmpje om een keer te kijken. Ja het begint de goede kant op te gaan met de Nederlandse film.
Wernertje
Het idee om een thriller te maken waarin een app controle heeft over dingen/mensen is leuk bedacht en ook wel een klein beetje origineel net zoals het feit dat je een (live) app hebt die tijdens de film mee draait.
Maar de uitvoering is gewoon zeer zwak, het verhaal is te zwak en te voorspelbaar en heeft enorm veel linken naar films als De Lift en Finale Destination. Ook het acteerwerk is zwak en naar een paar minuten heb je al door wie en wat er achter zit. En de film kent nauwelijks spannende momenten waardoor je geboeid blijft kijken. En het einde is wel enorm vaag en totaal niet rijmen met het verhaal van de film.
p.s wie deze film gaat bekijken kan dit ook zonder ap doen, deze voegt namelijk niets tot weinig toe aan de film en lijd je alleen maar af van de film.
Leuk bedacht een film over een app en met app, maar dan hadden ze het wel beter moeten doen.
Twee sterren voor de film op zich, en een half sterretje erbij voor de app ondanks dat het weinig toevoegt aan de film.
Rudie
Voor een Nederlandse speelfilm vond ik het lang niet slecht, heb me er prima mee vermaakt en geef het daarom 3,5 ster.
olbo
Deed me een beetje denken aan 'de Lift'. Maar dan ik een modern jasje.
clockwork72
Orginele film, en eindelijk weer eens een goede nederlandse film. Vooral in het actie/thriller genre van nederlandse films. Zo'n moordende app is natuurlijk orgineel bedacht, en gelukkig komt het ook goed uit de verf. De film duurt niet lang en kijkt lekker weg en zit vol met spannende momenten. Maar toch had de film van mij iets langer mogen duren. Goede rol van Hannah Hoekstra ook, bewijs dat nederlanderse acteurs toch wel kunnen acteren.
Vermakelijk. 3,5*
gauke
Hoewel ik deze film zonder second screen gezien heb (ik heb nog altijd een ouderwets mobieltje), heb ik me behoorlijk vermaakt: een lekkere, snelle en verrassende science-fiction mysterie thriller over een smartphone-app die zichzelf lijkt voort te planten. Het plot is niet altijd even logisch, maar daar heb ik me geen moment aan gestoord.
Shinobi
"Hoe meer communicatiemiddelen mensen tot hun beschikking krijgen, hoe minder ze communiceren."
Het gegeven van een dodelijke app op een smartphone die dood en verderf zaait is best interessant te noemen, zeker als je met second screen technologie gaat werken. Helaas heb ik een Blackberry en daar is de app niet voor, dus ik heb geen idee hoe dit in zijn werk gaat.
Qua verhaal begint het op zich wel aardig met een onheilspellende scène en ik verwachtte dat de film deze lijn zou doortrekken. Helaas verzand App in een hoop onlogica, ongeloofwaardigheden en om enkele plotgaten niet te vergeten.
Hoofdrolspeelster Hannah Hoekstra doet het voor haar doen wel aardig, maar ik had gewoon weinig affiniteit met de andere personages. Het kwam te vlak op me over en het matige acteerwerk van sommigen helpt hier zeker niet bij. Overigens wel lachen om Liza Sips en Gigi Ravelli in een kleine rol te zien, met name om laatstgenoemde ging ik helemaal stuk vanwege de manier waarop haar personage werd geslagen door Anna.
Al met al had hier zoveel meer mee gedaan kunnen worden, een gemiste kans wat mij betreft. Als je door de onlogica en ongeloofwaardigheden heen kijkt, hou je op zich wel een aardige film over. Daarnaast kijkt het door de korte speelduur oké weg.
Kleine 2,5 sterren.
clockwork72
Trouwens die scene in die telefoonzaak als ze die telefoon willen omruilen is zó droog, met dat deuntje op de achtergrond
schumacher
Ik verwachte niet veel van deze film.
Ondanks een paar foutjes of onduidelijkheden in de film vond ik deze best nog te pruimen.
Topfilm? Nee, zeker niet maar wel eens leuk om gezien te hebben.
Het mocht van mij wat uitgebreider zijn geweest.
Quido
Best een lekkere drive en een goed uitgangspunt, maar die dialogen in combinatie met de spelregie ...
Al kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat het niveau van 'Intensive Care' af en toe met opzet benaderd werd.
Pffff
Argumenten voor dit nutteloze bericht??
lau12345
Zal het anders zeggen jmr van mijn tijd .
Wat een ongeloofwaardig iets .
Totaal geen spanning of iets dergelijks
Geen touw aan vast te knopen .

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'