Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 12 februari 2014
Bekijk via Videoland
Plot Kankerlijers
Op de afdeling kinderoncologie, op de vierde verdieping van een groot streekziekenhuis, verblijven drie jongens die zich bijzonder goed amuseren. Hoewel er niet veel reden tot feest lijkt te zijn. Nick (14) en Iwan (15) hebben botkanker en zijn allebei een been kwijt. Hetzelfde dreigt te gebeuren bij hun vriend Olivier (16). Tussen de behandelingen door hebben de drie echter genoeg tijd om bij andere patiënten op bezoek te gaan, grappen te maken met de verpleegsters en allerlei andere fratsen uit te halen. Maar wanneer Gina, een beeldschoon meisje van 16 jaar op de afdeling wordt opgenomen, komt de wereld van de vrienden volledig op z’n kop te staan. In eerste instantie sluit Gina zich volledig af voor de pogingen van de jongens om indruk op haar te maken en met haar in contact te komen. Maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze dat vriendschap met de jongens de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis.
Oncoloog Marco
Coassistent Peter
Barguy
Fysiotherapeut
Zuster Ruth
De opnames van Groeten van de Chemo van regisseur Lodewijk Crijns zijn van start gegaan. Crijns die momenteel succes heeft met Alleen Maar Nette Mensen (2012), draait een komisch drama over vier jonge patiënten, die in het ziekenhuis behandeld worden met chemotherapie. De vriendschap van drie jongens en de komst van een meisje op hun ziekenhuisafdeling staat daarin centraal. Groeten van de Chemo is de nieuwe productie van BosBros. (Nono, het Zigzag Kind, Chez Nous, Brammetje Baas) en een remake van de bekroonde Spaanse film Planta 4ª (2003).
De tienerhoofdrollen worden vertolkt door Massimo Pesik, Jasha Rudge, Gijs Blom en Vera van der Horst. Presentatrice en actrice Nicolette van Dam vervult een bijrol.
Groeten van de Chemo gaat in de zomer van 2013 draaien in de bioscopen.
Still credit: Joost van Herwijnen
V.l.n.r.: Gijs Blom, Jasha Rudge en Massimo Pesik
Groeten van de Chemo is een komisch drama met een serieuze ondertoon en wordt geproduceerd door Bos Bros. in coproductie met de VARA.
De opnames vinden plaats in Dordrecht en Amsterdam en duren tot eind november.
Planta 4A werd in 2003 in Spanje gemaakt door Antonio Mercero en won diverse internationale prijzen, waaronder de Nederlandse Cinekid Award van 2005.
(persbericht)
De nieuwe titel van Groeten van de Chemo is Yolo, You Only Live Once.
Ook nieuwe releasedatum: 9 oktober
Oh ja, da's dubbelop.
Komt vaker voor; LOL (Laughing Out Loud) ® (2008)
Daar begrijp ik het nog enigszins ... Laughing Out Loud staat tussen haakjes als verduidelijking van de afkorting, maar hier is't gewoon met een komma gescheiden.
De schrijfwijze zou nog wel kunnen wijzigen. Als tzt een teaserposter beschikbaar komt, zullen we het zien.
Ik kreeg van producent BosBros door dat de werktitel vooralsnog toch 'Groeten van de Chemo' is:
Bij deze alsnog weer teruggezet.
Groeten van de Chemo heeft de definitieve titel Kankerlijers gekregen. Dit kregen wij door van BosBros.
mikey
Ik heb laatst een spaanse film gezien met eenzelfde verhaal.
edit... oh ja planta 4 zoals kapp al schreef.

jarno1975 (moderator series)
En de Amerikaanse titel is volgens imdb: YOLO, You Only Live Once
yolo
over 5 jaar weet niemand meer wat dat betekend (net zoals: blits zeg)
Leo1954
- 2073 berichten
Titel is weer eens tekenend voor de bedroevende Nederlandse speelfilm.
Donkerwoud
Ik vind het eigenlijk wel een sterke titel. Misschien niet voor iedereen even smaakvol, maar het haakt in op de discussie over het schelden met ´kanker´ terwijl het eigenlijk een slopende rotziekte is.
mjk87 (moderator films)
Tja, al denk ik bij kankerlijers eerder aan een scheldwoord of tokkie-volk dan ook daadwerkelijk aan mensen die aan die ziekte lijden, waar deze films blijkens de plot over gaat.
Donkerwoud
Als iemand die al zijn hele leven in Den Haag woont, weet ik hoe makkelijk dat woord eruit rolt.
mikey
Compleet misplaatste titel in de hoop controversieel te zijn en zgn een discussie uit te lokken. Terwijl het overduidelijk een commerciele stunt is. Woon niet in den haag overigens.
Zandadder
Een film met zo'n ongekend domme titel zal sowieso aan mij voorbij gaan.
Quido
Tsjah ... Ik blijf een erg nare smaak aan die titel overhouden. Dat maakt zo'n 'eindstatement' in dat fragment ook direct erg plat. Groeten van de Chemo was veel aansprekender.
Ben ook niet weg van de titel van nu, maar Groeten van de Chemo was echt helemaal vreselijk.
Quido
Riep bij mij direct associaties op met 'En de groeten van groep 8' van Jacques Vriens, wat qua vriend- en kameraadschap ongetwijfeld eenzelfde strekking heeft.
sinterklaas
Zal me niks verbazen dat je weer het soapkanonade van "je mag niet spotten met kanker" over je dak krijgt bij het opnoemen van de filmtitel.
tattoobob
Ja ook bij deze berichten onder deze film word daar over geklaagt.
keukenzout
Wat een gemierenneuk. Toen mijn vader ziek was, noemde hij zichzelf ook een kankerlijer. Dat was hij toch ook?

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus