• 9.374.484 stemmen

Geregisseerd door: Ho-Cheung Pang

Met onder meer: Chapman To, Ronald Cheng en Dada Chan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Dai Juk Hei Kek

Filmproducent To Wai-Cheung moet nog zijn eerste grote filmhit maken. Hij zit echter krap bij kas en kan zelfs zijn ex-vrouw haar alimentatie niet meer betalen. Zijn dochter blijft nog steeds geloven dat hij het ooit eens zal maken. Om geld voor zijn nieuw project bijeen te schrapen, zoekt To Wai-Cheung contact met de Chinese maffiabaas Tyrannosaurus. Deze heeft echter zeer vreemde voorkeuren en eist onder andere dat zijn jeugdidool Yum Yum Shaw in de nieuwe film een rol krijgt.

To, Wai Cheung

Popping Candy

Brother Tyrannosaurus

Quin Lau/Lau Sin-yee

Blackie Tak

Fireworks Lau

avatar van Moonshade

Moonshade

Ik kan niet wachten om deze nieuwe Pang te zien! Heb wel al gehoord dat deze lokale film al zeer goed ontvangen is in Hong Kong, maar ik heb me ook laten vertellen dat goed Kantoneees kunnen verstaan een vereiste is om de film in zijn volle glorie te kunnen appreciëren.

avatar van McSavah

McSavah

Vermakelijk, maar ik heb mijn Pang liever wat stijlvoller en subtieler.

Ho-Cheung Pang terug naar z'n roots.

Om de zoveel tijd keert Pang weer terug naar de films waar hij bekend mee is geworden. Trivial Matters was er ook zoeentje, Vulgaria past perfect in dat rijtje. Moet zeggen dat het ook niet mijn favoriete Pangs zijn, maar qua vermaak brengen ze altijd een hoop leuke scenes.

2012 was Chapman To's jaar, ook hier duikt hij weer prominent op en levert hij een fijne rol af. Verder niet zoveel bekende gezichten, al mag Lam Suet niet ontbreken, uiteraard weer als hulpje. De grappen zijn verder, zoals de titel al suggereert, niet van de braafste soort.

Vooraf veel gehoord over de ezelscene, viel eigenlijk een beetje tegen al wordt het als running gag wel steeds beter, met het hilarische einde tot gevolg. Zeker blijven zitten tijdens de credits dus.

Allemaal best leuk en aardig, een Pang als deze, maar ik prefereer toch ook z'n stijlvollere films. Een comedy hoeft niet geweldig gelikt te zijn, maar daarvoor is de film niet constant grappig genoeg. Wel een paar erg leuke oplevingen die een vlotte film opleveren.

avatar van BBarbie

BBarbie

Hoewel de titel al niet veel goeds belooft, valt deze film van Pang toch nog tegen. De film tracht te krampachtig geestig te zijn, maar blijft steken in de goede bedoelingen. Met de vulgariteiten valt het wel mee. De meeste grappen zijn evenwel flauw, flauwer, flauwst. Dat geldt in overtreffende trap voor de running gag , waarin een gangster en een muilezel een centrale rol vertolken.