• 9.370.349 stemmen

Oorsprong: Papoea-Nieuw-Guinea / Australië / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Andrew Adamson

Met onder meer: Hugh Laurie, Kerry Fox en Eka Darville

Plot Mr. Pip

"When they needed hope, he gave them great expectations."

De heer Watts is de enige blanke man die overgebleven is op het eiland na de blokkade tijdens de burgeroorlog in Papoea Nieuw-Guinea. Hij opent een school en introduceert bij de kinderen het verhaal "Great Expectations" van Charles Dickens. Matilda, de tiener die het verhaal voordraagt, vindt troost in het verhaal van een Victoriaanse wees nu haar eigen wereld uiteen valt. De Redskins, een leger dat gestuurd is om de lokale rebellen te doden, komt steeds dichterbij. Matilda schrijft het woord 'Pip' in het zand. Deze simpele handeling leidt echter tot vreselijke gevolgen als de Redskins vermoeden dat Pip een rebellenleider is en ze eisen dat hij bij hen gebracht wordt.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Nieuwe film van Andrew Adamson met ditmaal een wat serieuzer thema. Film debuteert op het aankomende film festival van Toronto.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een van mijn favoriete boeken. Ik vraag me alleen af of het wel verfilmd moet worden. Die dromerige magisch-realistische sfeer kan op beeld gekunsteld en geforceerd worden.

avatar van gauke

gauke

Van Nederlands Nieuw Guinea weet ik nog wel een beetje af, maar van het eiland Bougainville en hun oorlog in de jaren negentig tegen het Australische deel (over koper) helemaal niets. Het verhaal over verlies, eenzaamheid, angst en moed, waarbij een van de werken van Dickens werd getransporteerd naar het eiland, was te vlak en eigenlijk van ondergeschikt belang. Visueel was het allemaal prachtig en de cast acteerde sterk. In het drama zaten behoorlijke geweldsscènes.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Mooie film met schitterende natuur, het verhaal komt langzaam opgang maar dan word hij heel boeiend.

Xzannjah Matsi natuurlijk niet bekend speelt uitstekend.

Gewoon een aanrader voor de echte liefhebber is mijn mening.

avatar van Waku

Waku

Film heeft vooral lange (saaie) aanloop.

Het was mij allemaal te langdradig en verhaal wist mij niet te raken.

Ook niet toen de scenes heftiger werden.

avatar van Johan24

Johan24

Hier heb ik heel weinig mee. De hele symboliek en verwijzing naar het boek van Dickens komt op mij over als een grote lariekoek. Het voelt tot driekwart van de film als een feelgood movie, waar plots een dramatische wending plaatsvindt. Doordat het zo plots is voelde het bij mij geforceerd aan.

Mooie omgeving met mooi geschoten plaatjes, maar de film probeert te opzichtig op het gevoel in te spelen...

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Zeker geen doorsnee film. De combinatie van wat zoetig (wat overigens nooit melodramatisch wordt) en diep duister drama werkte voor mij.