• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Scud

Met onder meer: Osman Hung, Linda So en Haze Leung

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn, Engels en Japans

Plot Ai Hen Lan

Na een dramatisch verlopen huwelijksfeest ontstaan er een aantal liefdesverhalen onder het motto "je moet de liefde nemen zoals die is". Deze gebeurtenissen zullen een onverwacht einde kennen. Een broer en zus worden betrapt door hun moeder. Een getrouwde kunstschilder valt voor zijn mannelijk model. Een leraar van een dansschool heeft seks met zijn vermogende leerling, die al op leeftijd is. En een vreselijke driehoeksverhouding krijgt een uiterst luguber einde.

avatar van gauke

gauke

Het lijkt of in Scud's films zelfreferentie, de zucht naar zelfgenot en emotionele dwaasheid de boventoon voeren. 'Love Actually... Sucks!' is een wirwar van verhalen, ongebruikelijk, geen moment conventioneel en extreem over liefde, seks, relaties, obsessie, lust en genot. Bijna alle affaires en relaties zijn gedoemd te mislukken. Scud toont zich (opnieuw) een kei in het observeren van mensen en in visueel prachtig geschoten beelden. Jammer is dat je als kijker bijna geen binding krijgt met de personages; waarschijnlijk doordat de meeste verhalen uiteindelijk tot niets leiden. Ik heb begrepen dat er gesneden is door de Chinese (censuur) overheid, desondanks wordt er behoorlijk wat ,zowel vrouwelijk als mannelijk, frontaal naakt getoond.

avatar van jippie2010

jippie2010

Nou ik heb zeker weten de gecensureerde versie gezien haha.

Maar misschien maar goed ook.

Heerlijk hoe die Chinezen hun obsessies uiten, veroorzaakt door onderdrukte verlangens.

Lage IMDb-score trouwens...

avatar van Fransman

Fransman

Wat mij betreft, deze film ...sucks. Ja, de liefde bewandelt niet altijd de gebaande paden, maar dat wisten we al. De verhaaltjes die de regisseur ons vertelt zijn nogal fragmentarisch en lopen door elkaar heen. Lastig om te volgen. Kon ook de diverse personages niet meer uit elkaar houden. En dan ook nog eens zwaar gecensureerd. Behalve de nogal duidelijk in beeld gebrachte penissen. Maar dat zal wel te maken hebben gehad met de seksuele voorkeur van de regisseur.