• 9.370.323 stemmen

Elysia, Valley of the Nude (1934)

Alternatieve titel: Elysia

Geregisseerd door: Bryan Foy

Met onder meer: Constance Allen

Plot Elysia, Valley of the Nude

"IT'S NICE to go Nude"

Een dokter vraagt een jongeman om naar een nudistenkamp te komen om er te observeren en te leren. De nudisten maken er veel plezier; ze zwemmen, praten en spelen zelfs honkbal en ze boksen. De jongeman is zeer geïnteresseerd in alles wat er gebeurt, maar hij blijft op zoek naar die ene blonde schoonheid die zag hij toen hij binnenkwam...

Prudence Kent, Dr. King's Secretary

Zichzelf (Magazine Reporter)

Zichzelf (Director of Elysian Fields)

International News Bureau Editor

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Waarom deze film het label drama krijgt, is wellicht omdat men niet wist welk genre er anders zou op moeten worden geplakt. Met zekerheid niet de oudste film over nudisme, want ik heb er nog een oudere gezien (This Naked Age). Het is misschien wel de eerste nudistenfilm waarin een zeker verhaal werd gestopt daar waar vorige eerder documentaires waren. Eigenlijk gebeurt er niets meer dan wat er al in de plotomschrijving staat. Het is het standaardplot dat in veel latere nudistenfilms vooral uit de jaren 60 zal terugkeren. Iemand gaat op onderzoek in een nudistenkamp om een reportage te maken. Eerst is hij/zij sceptisch en onwennig maar is al heel gauw gewonnen voor het nudistenleven. De film is ook een duidelijke promotie voor nudisme, want het blijkt toch zoveel voordelen te hebben volgens de dokter. De beelden in het nudistenkamp zelf zijn de gebruikelijke activiteiten, met sport, spel en zonnebaden. Boksen en snelwandelen in je uppie dat had ik dus nog niet gezien.

Vrij saaie bedoening, maar gelukkig is het maar 3 kwartier.

Elysian Fields en ik die dacht dat die enkel in Parijs te vinden waren