• 9.377.104 stemmen

Somebody Up There Likes Me (2012)

Komedie | 76 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Bob Byington

Met onder meer: Nick Offerman, Keith Poulson en Jess Weixler

Plot Somebody Up There Likes Me

Max was ooit een ontevreden ober in een restaurant naast beste vriend en enige vriend Sal (Nick Offerman). Na verloop van tijd had iedere man genegenheid gehad voor het nieuwe meisje Lyla (Jess Weixler), maar de net gescheiden Max krijgt haar het eerst. Vijf jaar later krijgen Max en Lyla een kind. Door een financiële meevaller nodigt het echtpaar Sal uit om samen te leven met hen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Malick

Malick

Won de juryprijs op het Filmfestival van Locarno.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Dit had wat kunnen wezen, maar nu is het allemaal veel te gelikt. Een leuke cast Weixler uit Teeth, Poulson uit eerdere films van deze regisseur, Offerman bekend als Ron Swanson (de eeuwige held ui Parks&Rec) en een leuke cameo van Kate Lyn Sheil. Met de cast zit het dus wel goed.

Leuk verhaal, We volgen 30 jaar in het leven van de onsuccesvolle (vooral in de liefde) Max en zijn vriend Sal. De film houdt er een deadpan gevoel voor humor op na, waar Max en Sal niet lijkt te interesseren hoe slecht het met ze gaat, of is het berusting? Nick Offerman is perfect voor de rol, Poulson iets minder, Er zitten veel grappige woordgrapjes doorheen de film en de whatever-houding van beide heren is leuk bedacht. Had allemaal zeer vermakelijk kunnen zijn.

De fout zit hem in de afwerking. De soundtrack vol met tuba's is vreselijk eentonig en irritant. De hippe montage trucjes en split-screens komen op ongepaste momenten. Ook was het blijkbaar nodig om dikwijls animatie in de film te stoppen. Het maakt een behoorlijk grauwe film met zwarte, ongemakkelijke humor opeens ongepast luchtig.

Zonde dit en ik weet nu niet helemaal wat ik met mijn beoordeling aanmoet. Het acteerwerk was grotendeels goed, de humor lekker droog en verbitterd en het script kan ook nog wel. Maar uitwerking zegt in dit geval alles. Nja, kleine voldoende dan maar.

avatar van Bobby Briggs

Bobby Briggs

Ik kan me wel vinden in wat Inland Rabbit ook al vind ik de afwerking niet geheel negatief, het laat de film er ook op één of andere manier uniek en bevreemdend uitzien, misschien was dat wel de bedoeling. Bob Byington is voor mij alleszins iemand om in het oog te houden, ik hou wel van subtiele zwarte, ongemakkelijke humor!

Voor meer informatie over mumblecore in 2013 en komende releases:

Mumblecore 2013 - The Filmtransition