TalhotBlond (2012)
Alternatieve titel: Tall Hot Blonde
Geregisseerd door: Courteney Cox
Met onder meer: Garret Dillahunt, Brando Eaton en Laura San Giacomo
IMDb beoordeling: 6,4 (2.067)
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot TalhotBlond
"Fantasy kills"
Thomas Montgomery, een hardwerkende huisvader van middelbare leeftijd, vindt een verzetje in het spelen van online poker met zijn vrienden. Tijdens een van de spelletjes krijgt hij een uitnodiging om te chatten met een 18-jarig meisje dat zich 'Talhotblond' noemt. Thomas doet zich voor als een jonge marinier en er ontstaat een online relatie die al snel uitgroeit tot een seksuele obsessie. Wanneer zijn vrouw Carol de cyberaffaire ontdekt, onthult zij aan het meisje wie hij werkelijk is. Talhotblond is woedend, voelt zich verraden en begint te flirten met Brian, een collega van Thomas...
Thomas Montgomery
Amanda
Beth Brooks
Detective Moretti
jarno1975 (moderator series)
Remake van Talhotblond: (2009) en het regiedebuut van Courteneu Cox.
pampie
Remake van Talhotblond: (2009) en het regiedebuut van Courteneu Cox.
Remake?? Die vorige is toch een Docu? Dit is iig duidelijk een speelfilm en zeker geen docu. Ik vond de film wel goed te pruimen. Acteerprestatie's niet heel geweldig maar ik vond de film zelf interessant genoeg om m goed te vinden.
jarno1975 (moderator series)
Volgens imdb wel: TalhotBlond (2012) - Trivia - IMDb
Overigens staat bij die versie uit 2009 op imdb bij genre docu / thriller. Dus het is geen reguliere docu. Zo klinkt het plot ook niet.
Meer dan redelijke film waar ik geboeid heb na zitten kijken, Garret Dillahunt (uit de serie Raising Hope) is hier bijna onherkenbaar en speelt de rol van Thomas Montgomery met veel overtuiging en bijna op het ziekelijke af.
jippie2010
Ik vond deze film een bijzonder hoog niveau hebben.
De acteurs waren uitstekend gecast en het acteerwerk was van goed niveau.
Maar de kracht van de film is dat het onderwerp uitermate realitisch is neergezet.
De film greep me vanaf het begin tot het eind, waarbij ik werd meegezogen
in de aburde realiteit van Thomans 'Garret Dillahunt' Montgomery.
Intens tot het einde.
Ik weet niet of het haar regiedebuut is, maar een erg sterke film van Courteney Cox.
Zowel Courteney als haar tv-broertje David Schwimmer verrassen me met ijzersterke films.
*4.5
Waku
Ik dacht eigenlijk de documentaire binnegeslurpt te hebben maar het werd dus deze film.
Aan het begin had ik nog even mijn twijfels of deze "Talhotblond" mij wel kon boeien omdat
het acteerwerk er nogal houterig uitzag. Maar het verhaal was en bleef boeiend genoeg om verder te kijken naar deze film over cyber bedrog.
En ik moet zeggen dat aan het eind er nog een behoorlijke verrassing uit de hoek komt zetten en je als kijker even op het verkeerde been wordt gezet.
( Je moet dan wel net als ondergetekende niet het gehele verhaal al van te voren weten)
apolicum
Fascinerend om te beseffen dat dit berust is op waargebeurde feiten... Hoe kan je zo oerdom zijn om uw leven (en dat van uw familie en naasten) te verwoesten op dergelijke manier?
Oliveri
Realistische film (wat ik begrijp op waargebeurde feiten gestoeld), maar niet voldoende kwaliteit om een hoge score te behalen. Onbegrijpelijk dat de echtgenote het gedrag van haar man zo laat pas op waarde kon beoordelen, beetje naïef zullen we maar zeggen.
vranque
Gebaseerd op waargebeurde feiten zegt me niet zoveel. Verwarde man gooit laptop in de vijver kan natuurlijk al een basis zijn voor deze film. Hij kijkt desondanks lekker weg maar daar is dan ook alles mee gezegd. 2*
Movie-Addicted
Niet kortzichtig bedoeld, maar wat een lachertje van een film inderdaad.
*2 (voor het matige acteerwerk)
popcorn en cola
Simpele EO-film met een 'boodschap'. Waargebeurde feiten? Deels natuurlijk, dit komt dagelijks voor. Deze film is echter een mislukt probeersel van een moderne 'crime passionele'. Erg overdreven hoe deze naïeve sukkel Les 1 van het internet negeert. Zijn uiteindelijke 'crime' is lachwekkend.
flaphead
Tegenvaller. De vergelijking met Catfish is snel gemaakt, maar een aardig verschil in uitwerking. De spanningsopbouw in deze film is niet al te best, waardoor je niet echt meegenomen wordt in de denkwijze van Thomas. Iedereen die ooit gechat heeft of mensen via internet heeft ontmoet, zal het 'spannende en kriebelende' gevoel wel herkennen. Echter gaat het veel te snel en wat te ongeloofwaardig door de teksten die in beeld komen, ondanks de tijdsprong. Zeker toen de vraag van trouwen kwam, haakte ik qua inlevering af.
Dat mensen overdreven kunnen reageren in -in dit geval- (misplaatste) jaloezie is al in ontelbare films gebruikt. Het pakt daarom niet en doet aan als een B-filmpje. Het enige wat dan houvast biedt, is de achterhoofdgedachte dat het waargebeurd is. Omdat het zo rechtlijnig is, hoopte ik op een mooie twist op het eind. Die kwam er, maar deed weinig met het verhaal zelf. Feitelijk maakte die persoonverwisseling weinig uit voor zijn acties, jaloezie is jaloezie.
Ook lijkt het wat achterhaalt nu nog het chatten zo in beeld te brengen, inmiddels zijn we toch al veel verder in internet-ontmoeten en zijn schimmige manieren van contact liggen in chatrooms toch gauw 10 jaar over het hoogtepunt heen, waardoor het urgentiegevoel mist.
Movsin
Op een waar gebeuren berustend verhaal waarbij een midlife man zich laat vangen aan gevaren waarvoor vooral tieners worden gewaarschuwd. Eigenlijk een uit de hand gelopen grap. Onvoorstelbaar dat zoiets dergelijke gevolgen kan hebben.
Film is goed opgebouwd en de acteurs overtuigen in hun rol : Garrret Dillahunt als de naïeve huisvader, Laura San Giacomo als de huiselijke naar de 50 toegroeiende huisvrouw en collega Amanda is tevens de regisseuse van de film.
- 11964 stemmen
Knagy33
Ik heb de docu ook gezien, was behoorlijk heftig! Ben benieuwd naar de film...
des1
De actrice die de vrouw van Thomas Montgomery (wat een lul) speelt, doet dat lekker bitchy. Herken je haar? Was Kit, de roommate van Julia Roberts in Pretty Woman. Wordt je toch triest van al die onechtheid en valsheid rondom social media, zoals de door Peter R. de Vries gecoverde Facebook kwestie van dat pijpfilmpje, de Amanda Todd affaire en het MTV programma Cat Fish. Kweet al hoe het afloopt... Is op TLC geweest deze zaak. Dacht toen al dat het voor een stranger than fantasy film zou maken.
des1
Leuke is... (nou ja, leuk?) dat je in Amerika veel gegevens online kunt vinden, zoals t.a.v. Thomas (uitstekende hoofdrol trouwens):
Earliest Release Date 01/14/2024
Earliest Release Type CONDITIONAL RELEASE DATE
Parole Hearing Date 11/2023
Decec
Een goede drama TV Movie...
Prima verhaal...
Een waargebeurd verhaal...
Verslavend, zou maar nooit doen...
Spannend laatste slot...
Goed beeld, geen HD aanwezig...
Goed achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima acteerwerk...
Eerste trailer van aankomende horrorfilm, 'The Brutalist' op de valreep knaller van het jaar | MovieMeter Recap
Gigantisch slechte timing: 'Violent Night' is nog maar heel kort te streamen
Het is wel goed zo: Deze films bewijzen hoe slecht opvolgers kunnen uitpakken
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Ransom
Thriller / Misdaad, 1996