Delen
The Life and Times of Paul the Psychic Octopus (2012)
Genre: Documentaire
Speelduur: 72 minuten / 55 minuten (ingekorte tv-versie)
Geregisseerd door: Alexandre O. Philippe
6,5 (40)
Plot The Life and Times of Paul the Psychic Octopus
Wie herinnert zich Octopus Paul niet, de inktvis die de door Duitsland te spelen wedstrijden op het WK Voetbal van 2010 juist wist te voorspellen? In deze documentaire wordt dieper ingegaan op de mogelijkheid of de octopus inderdaad over paranormale vermogens zou beschikken, zoals werd gesuggereerd.
jarno1975 (moderator series)
Deze kwam toch ergens heel binnenkort op tv?
-edit- morgen dus VPRO's Import: Paul de Octopus | Nederland 3 - nederland3.nl
Jawaddedadde
Haha, onwaarschijnlijk
Is hij ondertussen al niet opgegeten of zo?
jarno1975 (moderator series)
Hij is in ieder geval al wel lang dood. Of tie in een calamaris is verwerkt weet ik niet
Meneer Bungel
''On 26 October 2010, Paul died in his aquarium in Germany. His remains were cremated and he was given a small burial plot within the grounds of the Oberhausen Sea Life Centre. A modest permanent shrine was erected.''
En:
''Paul II is also a common octopus at the Sea life Centre in Oberhausen, who is intended to succeed Paul the Octopus. --- It is expected that Paul II will attempt to predict the outcomes of Euro 2012 matches.''
En dan is er nog Ollie the Octopus...
Lollige en eigenlijk volstrekt gestoorde docu, die wat dat betreft niet saai informatief blijkt (wat bij dit onderwerp ook wat suf zou zijn), maar helemaal meegaat in de hype en idioterie rondom 'Pulpo Paul'.
Hilarisch is bijvoorbeeld de discussie over waar hij nu eigenlijk geboren is, inclusief Italianen met een vage geboorteakte.
Niet te geloven het aantal mensen dat dit soort onzin ook echt serieus neemt, de bedragen die worden geboden op dat beest en allerlei andere dieren variërend van varkentjes tot insecten die ook paranormale krachten worden toebedeeld.
Wel grappig om eens te zien!
Dreiecke
Geinige docu over bijgeloof, de gokwereld en een hele cult met muziek en dans rondom een octopus.
Voor mij een mooi voorbeeld van massahysterie (en allerlei andere ‘convenient’ menselijke motivaties), waarbij de mens zijn emoties richting wil geven en daarvoor een octopus kiest. ‘De octopus heeft het goed’ (vreugde, voldoening), ‘de octopus deed het verkeerd’ (woede, haat).
Er zaten trouwens steeds 200 mensen van de pers bij het aquarium, tja, waanzin.
Er zat dus ook nog een hele logistieke en administratieve organisatie aan de heisa rond Paul vast.
De docu zelf zit wel grappig in elkaar, met legopoppetjes, papierknipsels en andere creatieve extraatjes.
Ook zag ik bv een leuke anecdote over de ‘Kraken’, een mythische reuzenoctopus.
Of de octopus psychic was? Dan zouden we eerst moeten vaststellen wat psychic precies is en daar is de wetenschap (bv op gebied van hersenfuncties) nog lang niet uit.
“Weten op het niveau van energieën”, ja, dat denkbeeld bevat mij dan weer wel
mikey
Had die inktvis nou echt alles goed geraden?? Toch wel een klein wondertje.
Vanaf de 2de pot of zo? In ieder geval was de kans 1 op 600, dat doet geen bookie hem na.
narva77 (crew films)
Grappig dat ze ook nog even "Punxsutawney Phil" erbij haalden, de echt bestaande bosmarmot in het stadje Punxsutawney in Pennsylvania, waar de film Groundhog Day over is gemaakt.
"But in the end, Phil just does the weather."

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie