• 9.373.940 stemmen

Gesproken taal: Engels, Nederlands en Russisch

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Cop vs Killer

"cop vs killer: cat vs mouse"

Rechercheur Frank Spinola probeert al tijdenlang samen met zijn speciale team de meedogenloze topcrimineel Mirko Narain te pakken te krijgen. Maar wat hij ook probeert, Mirko is hem telkens een stapje voor. Het lijkt wel alsof hij een informant heeft. Frank houdt zich strikt aan de regels. Totdat hij door Mirko op een onheilspellende manier wordt geprovoceerd en de veiligheid van zijn eigen gezin in het geding komt. De strijd escaleert wanneer Frank ontdekt dat ook Mirko een zwakke plek heeft, een dochter.

Een van de telefilms van dit jaar.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon de Waal, die hier dus ook de regie heeft.

Uitzending:

maandag 16 april, 20:30 uur op TV (Nederland 3) - gecensureerde versie vanwege uitzendtijdstip

zaterdag 21 april, 22:00 uur op TV (Nederland 3) - ongecensureerde versie

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een beetje jammer dat echt werkelijk waar elke bestseller moet worden verfilmd. Er blijft verdomd weinig creativiteit over op deze manier...

avatar van gorelover

gorelover

dat word dan de 21e maar kijken.

ga toch niet kijken naar een geknipte versie (

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Donkerwoud schreef:

Tja, dat is in Hollywood ook altijd al het geval geweest.

Donkerwoud schreef:

Was geen bestseller.

avatar van Wouter

Zeg eens, Nivola en Guido (de eerste twee stemmers)?

avatar van JohnMovieLover

JohnMovieLover

Ik moet bijna huilen als ik dit zie; ik vraag me af wat Simon de Waal bezield.

Voor de duidelijkheid; vanavond is de gecensureerde versie te zien.

Director’s cut op zaterdag:

"Meer bloed, hardere actie en nog meer geweld zie je op zaterdag. Van elke Telefilm is na de première op maandagavond de eerstvolgende zaterdag om 22.00 de director’s cut te zien. Een ruwere en ongecensureerde versie."

Bron: Misdadig goede Telefilms in première op 3 | Publiekeomroep.nl

avatar van 606

Ik vond deze versie toch zeker niet verkeert hoor Mirko wordt sterk neergezet en ook de rest van de cast is goed.

3,5 ster

avatar van b00ts

b00ts

Aardige film, totdat de dokter mee gaat doen. Wat zet die druif een slecht figuur neer. Verder doorsnee, voorspelbaar, wel goed geacteerd.

avatar van Menno

Menno

ongelooflijk. als je te weinig geld hebt om je script goed te doen: doe het dan gewoon niet. dit is een bullshit verhaal gespeend van elke geloofwaardigheid. verzin een cliche en hij zit er in. af en toe een verdwaalde grap en het spel van jeroen willems, daarom geen 0 maar een 1,5.

avatar van qwertzu

qwertzu

leuke film, geen hoogvlieger maar een lekker doordeweeks filmpje.

Goed geacteerd, vooral Jeroen Willems en Marcel Hensema.

Niets mis mee.

avatar van DAS

DAS

Ik kan niet wachten op de ongecensureerde versie! . Not.

Als het plot beter was geweest dan had er meer ingezeten dat wel.

avatar van Loisb

Loisb

Goede acteerprestaties, fijne grauwe sfeer, vergezocht plot en toch boeiend om naar te kijken. Leuk voor een keertje.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

kappeuter schreef:

Voor de duidelijkheid; vanavond is de gecensureerde versie te zien.

Director’s cut op zaterdag:

Bron: Misdadig goede Telefilms in première op 3 | Publiekeomroep.nl

Nou ja, wat een politiek-correcte onzin weer.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Waardeloos script, wat een nonsens verhaal

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Ik vond het een zeer goede kille Nederlandse film met veel gewelddadige scènes, echt mijn type film. Ik begrijp zelfs niet dat de scores zo laag zijn. Ik wil zelfs meer geven maar tot nu toe ben ik de enige met 4*, spijtig. Mirko als koele gangster vond ik geweldig goed. Het slot was wat teleurstellend en onrealistisch maar ja het is maar een film. Zo'n Vlaamse film zou direct veel hoger scoren. Ik wil hem zaterdag terug zien.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Poeh, door de titel zou je op zich al kunnen vermoeden dat 't niet best is. Maar wat ik zag van de film vond ik wel heel slecht: een kutkleurenfilter, acteerwerk van toch volgens mij goede acteurs alsof we te maken hebben met de outtakes van een soap, dialogen die werkelijk enorm voorspelbaar zijn. En 't idee dat 't echt boefje agentje spelen was. Naja ik heb maar een gedeelte gezien, maar best vond ik 't niet.

lucdecoster schreef:

Helemaal mee eens.

Menno schreef:

Grappig, daar schrijver en regisseur De Waal is zelf rechercheur.

In je top 10 staan onwaarschijnlijkere verhalen.

avatar van mikey

mikey

Ik vond hem wel grappig die Soprano in de lage landen.. alleen de kleuren waren heel lelijk... verder stiekem andere dingen gedaan maar als hoorspel op de achtergrond werkte hij best goed.

avatar van Wernertje

Wernertje

Een Nederlandse film met een Engelse titel zegt vaak al veel over het niveau van de film.

Erg teleurstellend deze telefilm, niets zeggend verhaal, irritante kleurenfilter op de lens, nergens spannend, cliché matig.

Kortom niet gezien mis je er weinig aan.

2,5 ster puur omdat ik de acteerprestaties van Jeroen Willems, Marcel Hensema er nog wel een beetje mee door konden gaan.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Zeker geen onaardige film van Simon de Waal. Zowel het verhaal als de uitwerking daarvan is leuk. Daar moet ik aan toevoegen dat ik het einde vreselijk vond. Elk ander einde had ik beter gevonden. Verder is Jeroen Willems als Mirko erg sterk gecast. Hij speelt een erg sterke en overtuigende rol. De andere personages vond ik minder maar deden het nog steeds naar behoren. Kortom; een leuke telefilm met een degelijke uitwerking van het verhaal cop vs. killer. 3,0*

avatar van robertus65

robertus65

Zaterdag duurt begint die om 22.25-00.00, ook gewoon anderhalf uur i.p.v. 113 minuten, zenden ze dan gewoon dezelfde versie weer uit?

Ik heb even een mailtje gestuurd naar de AVRO en meteen antwoord gekregen:

AVRO schreef:

Beste Alex,

Ze zijn beide even lang.

Het verschil zit 'm in hoe bepaalde shots getoond worden.

In de ene versie wat explicieter dan in de andere versie, maar dat maakt voor de speelduur (1.27') dus niet uit.

Vriendelijke groet, AVRO

Ik heb alsnog de speelduur aangepast. Die 113 minuten sloeg denk ik op de versie die eenmalig bij de première in Tuschinski is vertoond.

kappeuter schreef:

Ik heb even een mailtje gestuurd naar de AVRO en meteen antwoord gekregen:

Bedankt nu is mijn vraag ook gelijk beantwoord.

avatar van ILDIB

ILDIB

Best aardig gemaakt, ietwat gehaast gebeuren allemaal waardoor t niet super uit de verf komt.

Het zogenaamde topacteren van nederlanders blijf ik maar herkenbaar vinden als allemaal naar exact dezelfde toneelopleiding geweest.

avatar van omygod

omygod

Tja ik heb net de zaterdagversie gezien ,echt wel goede acteer prestaties hoor!

Verhaal kabbelt langzaam, maar toch interresant door ,vooral de dialogen tussen Frank en Mirko zijn echt van hoog niveau.

Heb wel betere misdaad films gezien, maar deze toch zeer vermakelijk. Heb mij in ieder geval geen moment verveeld.