• 9.370.279 stemmen

Un Piede in Paradiso (1991)

Komedie / Fantasy | 95 minuten

Genre: Komedie / Fantasy

Alternatieve titel: Speaking of the Devil

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Enzo Barboni

Met onder meer: Bud Spencer, Thierry Lhermitte en Carol Alt

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Un Piede in Paradiso

Bull Webster (Bud Spencer) is de baas van een kleine taxionderneming in Miami, Florida. Het gaat niet goed met het bedrijf en hij loopt risico het kwijt te raken. Zijn geluk neemt een wending ten goede als hij de grootste loterij aller tijden wint, oftewel 150 miljoen dollar. Vanaf dat moment is iedereen weer geïnteresseerd in Bull. De engel Victor (Thierry Lhermitte) en de sexy duivel (Carola Alt) worden naar de aarde gestuurd met de opdracht Bulls gedrag te bestuderen. De lieftallige duivel haalt allerlei streken met uit, terwijl de engel tracht te helpen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van thunderball

thunderball

Deze vorige week eindelijk na een paar jaar uit een Duitse Bud Spencer box (destijds louter gekocht voor "Wacht out, we're mad!") gehaald, daar ik voordien niet echt de goesting had deze te bekijken, want is immers toch een film uit de nadagen van Spencer en leek me niet veel.

Echt goed is het ook allemaal niet. Deze films keek je toch voornamelijk voor de geinige knokpartijen en die zitten er nauwelijks meer in. Eentje om precies te zijn en die duurt slechts een minuut of drie, hooguit vier, schat ik.

Voor de rest echt een B-film met matige acteurs, futloos script en qua productie eerder tv niveau.

Het is dan ook wel curieus om een acteur als Ian Bannen hier tussen te zien lopen, nog wel als de Duivel zelve en dan is er nog de werkelijk oogverblindende Carol Alt als zijn dochter, die met gemak de show steelt.

Riccardo Pizzuti, die jaren lang in Spencer/Hill films, als vaste stuntman, de klappen te verduren kreeg, is nog even te zien in bijrolletje als concurrerende taxichauffeur.

Best aardig om een keer gezien te hebben en hier en daar redelijk grappig, maar niet een film die ik nog vaak terug hoef te zien, daar voor was het echt te veel doorsnee en te matig.

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.